Благоевград засия в хиляди коледни светлини, кметът Камбитов: „Нека заедно Сътворим Коледа и бъдем по-добри!”

04 декември 2015 09:11   17 коментара   6577 прочита


Благоевград засия в хиляди коледни светлини, които бяха символично запалени от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той излезе на сцената на площад „Георги Измирлиев” с красивото ангелче Кристина и заедно пожелаха здраве и весели празници на хилядите жители и гости на града, събрали се на площада.

„Казват, че на Коледа се случват чудеса. Сигурно е така, но нека да не чакаме те да се случат, а всеки от нас направи по едно добро, тогата светът ще бъде по- добър. Тази година аз реших да осигуря лечението на едно момиче, което на 16 години беше здраво и жизнено, но след нелеп инцидент, вече 6 години се възстановява. Пожелавам й от сърце по- бързо да оздравее! Искам да помоля всеки да се огледа около себе си и да види, че има много хора, които се нуждаят от помощ. Нека всеки направи каквото може- помощ, жест, ако щете добра дума. Ако сме заедно, ако се подкрепяме, ако вярваме в доброто- чудесата ще станат. Нека сътворим Коледа такава, каквато я искаме!”, каза в словото си кметът д-р Атанас Камбитов.

Чу се звук на кацащ хеликоптер и от покрива на Община Благоевград се показа самият Дядо Коледа, който за поредна година изненада всички, които с трепет го очакваха. Той слезе с помощта на украсен пожарен автомобил, поръсвайки с вълшебен сняг и поздравявайки с характерното „Хо, Хо, Хо!”. Белобрадият Старец стигна до сцената, придружен от Снежанка и джуджетата. Минути след това, светлините на елхата бяха запалени с вълшебство. Магическа топка се понесе над площад „Георги Измирлиев”, стигна до елхата и я озари. Обратно броене отмери секундите до грейването на светлините на Благоевград.

Началото на коледната програма започна с приказно шествие, предвождано от Снежен крал, Снежна кралица и елха на кокили, което тръгна от Съдебната палата, премина по централната улица в Благоевград и стигна до сцената на площад „Г. Измирлиев”. Те бяха посрещнати от Биг Бенд- Благоевград, които свиреха любими коледни мелодии. Участие в празничното шоу взеха Градски детски хор, Клуб по художествена гимнастика „Пирин”, Петя и Боян с „Коледна молитва”, Танцова формация „Божана”, деца от Православното неделно училище, София Арабаджиева, Клуб по спортни танци „Карат”, балерини от балетна формация „Орхидеи на мира”, Детска вокална формация „Мая”.

Гвоздеят на вечерта бе уникалното изпълнение на акробатична трупа „Канетикс”. За първи път сградата на Община Благоевград се превърна в сцена, върху която танцува първата в света българска трупа за акробатика по фасади на сгради, с основател и артистичен директор Сирма Добрева, известна като „жената каучук”. Финалният щрих постави талантливата Александрина Механджийска с изпълнението на песента „Happy Christmas”. По традиция небето над Благоевград бе осветено от пищна заря, която допълни празничното настроение.

17 коментара
04 Декември 2015 09:43 | Христов
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Fi, много жалко, ако нямаш способността да се радваш на красивите неща, но поне не се опитвай да втълпяваш и налагаш подобно на твоето мнение и на другите читатели. (Особено чрез анонимни коментари).


04 Декември 2015 10:17 | Цветелина
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Беше приказно! С всяка година общината надминава очакванията ми! Поздравления!


04 Декември 2015 10:59 | 456
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Браво!!! Да си отворим очите към хубавото и доброто!!!


04 Декември 2015 11:17 | Краси
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Уникално беше! Нямаме думи. По-хубаво беше от миналата година :))


04 Декември 2015 11:24 | Асен
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Красота. Само това мога да кажа.


04 Декември 2015 11:43 | цццц
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

стига да не падаше зарята по главите на хората..... какват беше тая ниска заря незнам


04 Декември 2015 11:44 | Петя П.
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Уникално красиво! Всяка година има страхотна изненада. Тази година много ми хареса хореографията на групата "Канетикс". Браво!


04 Декември 2015 11:44 | Поздравления
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Уникално, направо нямаме думи! А децата бяха най-весели и засмени


04 Декември 2015 11:46 | до цццц
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Личи си, че си пришалец. Ама не говоря за друго населено място, а че падаш от МАРС. Паднали са ѝ 5 буклучета на главата и тича да напише коментар. На кривата круша, всичко друго ѝ пречи!


04 Декември 2015 11:50 | Без думи
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Много хубаво беше. Невероятна вечер!


04 Декември 2015 11:52 | майка
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

И мен ме парна. другия път да сменят фирмата, не може толкова ниско да напълни очите на децата с боклуци после да реват


04 Декември 2015 11:54 | Иван Тодоров
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Невероятно шоу сътвориха. Това с акробатите най-много ни впечатли. Досега не бяхме виждали подобно нещо на живо.


04 Декември 2015 11:59 | Мишо Б.
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

До майка и до цццц - Ами те хората ви предупредиха да се дръпнете, на моето как нищо не падна!? Ама нали сме си от село и да се наврем. Ако има заграждение, както е по цял свят - веднага се почва защо са заградили, какво е това нещо и т. н. Няма угодия! Всичко си беше идеално, ферия, прекрасни деца с прекрасни изпълнения! Поздравления!


04 Декември 2015 12:18 | Иваето
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много оригинално измислено! Браво!


04 Декември 2015 16:41 | 5555
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Невероятно преживяване! Децата бяха истински щастливи. Поздравления за организаторите!


04 Декември 2015 17:15 | Живка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Елхата е прекрасна, като гледам снимките тържеството навярно също е било като приказка. Съжалявам че не бях там и аз, но тази вечер специално ще изляза да се порадвам на украсата и елхата. Предстоят най-хубавите празници през годината, дано наистина станат чудеса... за съжаление вече не вярвам в чудеса, животът може да бъде и много нараняващ


04 Декември 2015 17:20 | до Христов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Чукнах подкрепа на коментара ти, но все пак да ти кажа- тук всички сме анонимни, затова и всеки изразява реално себе си -добър човек, лош, или злобен, или отчаян, или подмазвач... само като четеш коментарите можеш да се ориентираш за нивото на нацията ни ...е поне на благоевградската извадка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар