Благоевград въстана срещу режим на водата

08 септември 2012 11:49   14 коментара   14781 прочита


4 дни сухи чешми разгневиха хиляди благоевградчани в крайните квартали на града. Заради дългата суша и авария на главен водопровод половин Благоевград остана без вода. Това доведе до серия драматични действия в петък. Първо потърпевши жители на засегнатите райони излязоха с отворено писмо до медиите с апел за помощ. Те се жалваха, че са върнати в каменната ера, при това без никой да ги предупреди, че ще бъдат на сух режим.

Повредата беше сериозна, наложи се да сменяме основен кран. Аварията я отстранихме за един ден, но пък се получи срив в електрическото захранване на помпите в станция "Струма" и това блокира водоподаването. Водопроводната мрежа се пълни трудно и затова хората останаха на сухо", обясни ситуацията Божидар Спасов, директор на ВиК в Благоевград. Късно снощи проблемът беше решен.

източник: paper.standartnews.com


Още за: режим   Благоевград   вода   Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
08 Септември 2012 13:39 | гроЗен герБераст
Оценка:
18
 (
24
 гласа)

камбитовите кебапчета по изборите ще ви излязат скъпо драги гражданЕ.
не в каменната ера а на **** ви в ***** ще ви върне.


08 Септември 2012 16:13 | шеф на вик
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

нищо не можете да ни направите, защото вик е частно дружество, което ви продава държавна вода! плащайте и трайте!


08 Септември 2012 16:22 | Катето
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Ами като ВиК не могат се справят да сменят управата на ВиК - от менажер та до нацхалник отдели, така следващите ще си правят сметката по-добре дали да оставят хората без вода или да работят по усърдно.
Камбитов ти като кмет е редно да с епогрижиш за това. Избори се задават.


08 Септември 2012 16:45 | 456
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

"ВиК" е държавна фирма-към МРРБ. От 1995г. до 2011г. Паскарев спа в тиквите. Беше и кмет, и министър. Сега на кой да се сърдят чичковите червенотиквеничковчета ?


09 Септември 2012 02:20 | !!!!!!!!!!
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Уважаеми господин Камбитов,
Уважаема госпожо Савеклиева,

Вече повече от четири денонощия, без никакво предупреждение, високите части на Благоевград са оставени без вода, а хиляди семейства се върнаха в каменната ера, що се отнася до набавянето на питейна вода и вода за елементарна домашна хигиена. Телефонните диспечери на ВИК се държат нагло и отговарят на безбройните питания с пожелания да „правим молебени за дъжд. ” Ръководството на ВИК откровено лъже за несъществуващи аварии и изнася няколко противоречиви една на друга версии по проблема.

Какво е официалното становище на ръководството на община Благоевград по този проблем?

С настоящото писмо ви молим да поканите официално директора на ВИК Благоевград – Божидар Спасов, да присъства на следващото заседание на ОбС Благоевград и да отговори пред общинското ръководство и Благоевградската общественост на следните въпроси:

1. Защо, без предупреждение, повече от четири денонощия хиляди жители на Благоевград са оставени без


09 Септември 2012 02:22 | gornite
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

2. Чия е отговорността това да се случи?
3. Колко лева от милионите годишна печалба на дружеството са инвестирани във ВИК мрежата на Благоевград?
4. Има ли проект за изграждане на водоем над Благоевград и ако има такъв, каква е стойността му, кой трябва да я заплати, и къде може да се види от гражданите?

Като представителите на гражданското общество в Благоевград със стотици членове и хиляди симпатизанти, от Гражданско Сдружение ЕКИП настояваме за незабавното УВОЛНЕНИЕ на ръководството на ВИК Благоевград, поради некадърност и несправяне със задълженията си и започването на конкретни действия за смяна на собствеността на дружеството и преминаването му към община Благоевград.

С възмущение:

Владимир Елезов
Председател на УС на ГС ЕКИП


09 Септември 2012 04:58 | !!!сеч + бездействие !!!
Оценка:
0
 (
6
 гласа)


сечта продължава ! по случая нищо не се прави !!

Изсечената над Поленица 16 дка гора - предмет на парламентарен контрол

Питането към министъра на земеделието е поставено от Корнелия Нинова

Депутатът от БСП Корнелия Нинова е внесла в деловодството на Парламента питане до министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов относно изсичането на 55-годишна 16 дка борови гори на хълм до село Поленица, община Сандански !!

Министър Найденов ще информира по темата депутатите в началото септември, веднага щом приключи парламентарната ваканция.


09 Септември 2012 07:58 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Поздрави от малка Дупница, която реши проблемът с общинското дружество преди 20години. И не го свърза обезателно с 9-ти септември. В 2ч. и 20мин. само болни мозъци могат да пращат във форума горната декларация. Никога вече 9-ти септември!!!


09 Септември 2012 11:27 | браво !!браво !!!!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ова е областният управи-тел, който през последните пет години е натрупал скандално финансово състояние. Скандалната сума от над половин милион лева е дал миналата година гербаджията за палат в местността Баларбаши, пише в имотната му декларация пред Сметната палата. Справка в документите показва още, че областни¬ят на Благоевград има цял списък от имоти в страната, както и автопарк за близо 200 бона. Интересен факт е, че е посочил сумата от 116 691 като изкарани пари извън заплатата си само кларацията си, че е получил от дивиденти 150 бона той и 150 бона жена му. От какви ли дивиденти семейство на държавна работа изкарва по 300 лева за една календарна година, се питат благоевградчани. По техни думи забогатяването му през последните 5 години, откакто ГЕРБ е във властта, е необяснимо бързо на фона на кризата. Къща с двор в Благоевград Областният от управляващата партия Костадин Хаджигаев е броил над половин милион лева за огромен па¬лат в Благоевград !!


09 Септември 2012 14:34 | 666 за проблема с водата
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ние потребителите нямаме механизъм за да изкажим недоволството си от ЧИЗ и ВиК... единствено можем да постъпим хитро като се обединим около една стратегия / българина трудно се обединява / НАВЪРТАШ НЯКОЛКО СМЕТКИ КОИТО НЕ ПЛАЩАШ И ПРЕДИ ДА ТЕ ИЗКЛЮЧАТ ПОЧВАШ РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ С НЯКАКВА СИМВОЛИЧНА СУМА / половината от това което харчиш / ДРУГАТА ПОЛОВИНА отделяш на страна без да я харчиш - ТАКА БИРНИЦИТЕ ВИНАГИ СА НА ЗАГУБА И ИМАТ ДА ВЗИМАТ - когато решиш че вече са коректни вадиш отделените пари и им ги даваш - АКО ТАКА ПОСТЪПЯТ 50% ОТ АБОНАТИТЕ ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРАТ ЧЕ СМЕ ФАКТОР С КОЙТО ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ / заплатите им идват от нашите плащаня /


09 Септември 2012 18:58 | mun4о
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

защо срума не пише за вецовете по река Бистрица/работещи с водата от водопровода/ и не обясни простичко кога произвежда електричество един ВЕЦ и връзката между водоподаването и производството на ток .Затварят ли се тръбите за определен период от време/незаконно/ за да има достатъчен дебит за вецовете, което води до неритмично водоподаване и временно изпразване на мрежата.


09 Септември 2012 23:17 | нели
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

подкрепям горното мнение. Да не ни разправят "врели-некипели", на всяка една шахта на водопровода има ВЕЦ и със сигурност това е приината за да нямаме вода. Няма как теззи съоръжения да работят без да се спира водата. изобщо причината не е авария, както са го обяснили. Защо не го обявихапо публично какава е причината, а си траят и диспечерите като им се обадиш мрънкат? Вецовете са причина, но никои не смее да го каже.


10 Септември 2012 04:57 | за Санданчани !!
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)


ЕМО - ПИРАТа, Илия - съдята и чичо Дончо-ЛЕВУНСКИ победиха Санданчани - засега !!?!?!?

Това е безпрецедентно посегателство върху най-красивия парк в България. От както е създаден 1919 г., до сега никой не е посмял да отсече и едно дърво в него /с изключение на профилактичното отстраняване на изсъхнали единици там/..
И доживяхме през 2012-та /когато даже страната ни вече и членка на ЕС/ шепа самозабравили се, корумпирани управници да съсипе и унищожи най-красивата част в парка.10 Септември 2012 11:14 | THC
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Начина винаги е бил само 1, а именно да се гръмне каскадата на бистрица горе дето дърпа водата за големото село и дебит ше си има доволно! Вецовете са съмнително законни (естествено) но не са причина за намаляването на дебита!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар