Благоевград удари дъното! Скандалът със знамената на протестърите и община Благоевград се превръща в поредния цирк, сътворен от управата и компания! Кметът Томов с култов коментар в социалната мрежа

11 август 2020 20:34   23 коментара   17255 прочита


Не намирам нищо лошо в това да се съхраняват знамената в общината, тя е на всички граждани, заявява градоначалникът.... И последваха иронични коментари. Благоевградчанка попита дали може да и намерят място за бурканите и за зимата.., екскметът на Дъбрава Р. Георгиев го посъветва : Не е нужно да се оправдавате, че не сте политик, видно е, че никога няма и да станете, но поне се опитайте да се държите на ниво, ако е възможно!?!

"По повод поредните опити за манипулации, свързани със съхранението на знамена и колони на протестиращите в сградата на Община Благоевград, бих искал да кажа няколко неща и се надявам с това да бъде сложен край на спекулациите., така започва коментара си кметът на Благоевград по повод разразилия се скандал около съхранението на знамената и инвентара на протестиращите в сградата на общинска администрация.

Ето какво написа избраникът на голяма част от благоевградчани:

"След молба от страна на хората, които протестират ежедневно, изразявайки гражданската си позиция, материалите са оставени в сградата на общинска администрация.

Не намирам нищо лошо в това, защото сградата на Община Благоевград е на всички граждани, а ние трябва да служим на всички тях. Винаги съм казвал, че хората трябва да се борят за правата си и да имат гражданска позиция, в този смисъл, дори да протестираха срещу мен, пак не бих бил против, да съхраняват материалите си в сградата, защото ако те критикуват мен, значи аз съм сгрешил.

Аз не съм бил политик преди, хората ме избраха като независим от партии човек, политическите игри и спекулации са ми чужди и за 10 месеца ми омръзна от подобни. Омръзна ми хора, които не са създали едно работно място в живота си или нямат ден трудов стаж, да се вживят в ролята на ментори на обществото.

Омръзна ми от хора, които ще се пенсионират като общински съветници, да се крият зад медиите в опит, да манипулират обществото, а общественият интерес да минава през техния личен интерес.

Омръзна ми хората, които превърнаха индустриалната зона в пустиня, днес да си изграждат образ на спасители, чрез лъжи и откровени манипулации. Омръзна ми от политиканстването на тези, които не се отзоваха на поканата за среща, която бе с цел да се обсъди изграждането на нов храм, чийто строеж се отлага години наред.

Тези хора, днес съдят, те се опитват да внушат на останалите, че най-големият проблем на Благоевград е този, че хората на площада оставят знамената и колоната си в сградата на Община Благоевград. Аз поемам цялата отговорност за случилото се и най-отговорно заявявам, че за мен на дневен ред са други проблеми, които превърнаха Благоевград в град със затихващи функции и разрешаването им. " завършва градоначалникът Томов, с което провокира иронични коментари:

Благоевградчанката Ваня Бахчеванова му написа:

"Странно как думите на Ханджийски бяха същите в интервю, дали не е писал един и същи човек нелепите ви доводи. Имам буркани зимнина като гражданин на Община Благоевград, мога ли да използвам сградата за тяхното съхранение?! Вчера г-н Ханджийски заявява, че Вие не сте бил уведомен, днес Вие казвате, че имали разрешение, последно?

Защо ни правите на глупаци?! Няма значение срещу кого е протеста, общината не е място за съхранение на колони, знамена и ПЛАКАТИ, които така услужливо и двамата пропускайте да споменете. Първо било само няколко дни докато валяло, въпреки, че в деня на клипа ясно се вижда, че времето е ясно. Хайде като лъжете поне се наговорете да е еднакво, както речта, че общината е за всички граждани.

С отговор се намеси и един от кандидатите за кметове в областния център, екскметът на с. Дъбрава Росен Георгиев:

Г-н кмете, позволявайки използването на сградата на общинска администрация за нуждите на протестиращите Вие заемате страна, това моментално изключва тезата Ви, че сградата е на всички и Вие защитавате интересите на всички.

След работно време достъпът до сградата на общинска администрация е забранен. Има ли издадена заповед, с която разрешавате това на определени хора и на какво основание?

Мога да Ви задам още десет въпроса по тази тема, но не виждам смисъл! Не е нужно да се оправдавате, че не сте политик, видно е, че никога няма и да станете, но поне се опитайте да се държите на ниво, ако е възможно!?!, посъветва го Георгиев. От своя страна Калоян Ханджийски прави плахи опити да се брани, заявявайки, че няма нищо нередно в това знамената да се пазят в сградата на общината  и почти повтаря думите на градоначалника.

Истински каламбур от нонсенс действия и обяснения., които ни правят свидетели на цирково представление, в което един по един палячовците показват номерата си. Популизмът вече ни идва в повече. На кмета му омръзнало от политици, какъвто той не бил. Бил независим, избран като независим...

Дали е вярно?! Факт е, че Румен Томов стана кмет с подкрепата на БСП и бе сред първите, застанали до Корнелия Нинова в деня, в който тя представи кметовете на БСП в България. / писахме за това и показахме снимка /. В общинска администрация новите назначения са в голямата си част от БСП. Младежкият лидер на БСП се вихри в културата, снахи, синове и дъщери на червени функционери си намериха топли местенца.

Забравил ли е кметът Томов култовата си реплика: Назначавам Любев Милев за зам. кмет заради предизборни ангажименти към БСП.. и още куп изпълнени ангажименти към БСП и към други подкрепили го в изборите. Е, това не е независим кмет, а напротив силно зависим от "предизборните си ангажименти ", които поетапно изпълнява.

Общината била на гражданите ?? Защо нито един обикновен гражданин не се класира на обявените конкурси за работни места, в детски градини, в общинска администрация.

Защо обикновен гражданин, явил се по правилата за секретар на администрацията в община Благоевград, човек, който има умения и знания ,тъй като е административен секретар в друга съседна община, не се класира на конкурса, а бе избрана Мария Стойнева от БСП и този начин на провеждане на конкурсите е обект на разследване от спецпрокуратурата?!.

Къде са гражданите, за които говори кметът, като голяма част от назначенията му не са за граждани, а за хора от околните села и още и още. Така, че времето на популизма изтече и е крайно унизително с натрупани една след друга, без място купешки фрази като манипулации, спекулации, кмет на гражданите, избран като независим и други постулати, вече ни превръщат в глупаци, които безмълвни трябва да ръкопляскаме на мъдрите слова на управата.

Дела никакви, думи, измислени от куп пиари, специалисти в мрежата и форумите на сайтовете. По отношение на общинските съветници, за които намеква кметът Томов в изявлението си отново откриваме разминаване на думи и дела. На последната общинска сесия стана ясно, че в общински съвет ще има група, която да инициира среща с митрополит Сеpафим за построяването на черква, идея, започнала от предишното ръководство на общината.

Съветниците взеха решение и натовариха с организацията на срещата председателя на съвета Андон Тодоров. Изненадващо господин кмета иззе инициативата, свика среща с Митрополита, покани съветниците да присъстват, но изпрати поканите ден по рано, без да се съобрази с това, че съветниците са хора с ангажименти и няма да имат време за реакция, в крайна сметка не може да бъдат на разположение по всяко време, още по-малко на кмета.

Това за сведение на Гражданите, за които кметът Томов отвори общината.... на думи..!

П. Костадинов

23 коментара
11 Август 2020 20:50 | Питане
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Само питам за един приятел, дали тези 2_3, хорица които виждаме всекидневно по т. н главна пешеходна улица (от Ларгото до Била) да теглят едни куфари и чадъри и се разполагат на сянка да си складират вещите в сградата на общината, много теглят хорицата. Кмете помогни им.....


11 Август 2020 20:57 | ���. K������� ������
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

БОКЛУКА ДО КОГА ИМА НАМЕРЕНИЕ ДА ЗАМЪРСЯВА ОБЩИНАТА???


11 Август 2020 21:19 | Бетон ООД
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Струма, на кой фирмата започна да строи блокче в градинката на кв Еленово


11 Август 2020 21:20 | Една българка
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Уважаеми Г-н П Костадинов,
Чудя се, каква ли е тази нова българска дума - протестъри, която усилено искате да наложите в ежедневната реч?
Вие самияj, можете ли да дадете обяснение на думата? Що за стил и начин на писане?
О, неразумний юроде..... срамота!!!!


11 Август 2020 21:50 | Джирката
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

От утре джипа на детето ми ще го паркирам в общината няма да го мъкна всяка вечер в къщи дори и там ще го зареждам


11 Август 2020 22:37 | Лондон
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Струма - стършел, смешно е да публикувате кой какво е писал във фейса и хоп.... главна новина.


12 Август 2020 00:26 | Зрител
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Тъкмо реших да драсна и аз 3-4 реда, но като се замислих, под каква простотия ще пиша, направо ми се отщя!
Струма, вместо да вдигате нивото на писане, да използвате повече различни думи, да бъдете като книга, да просвещавате,...
Като ви чета простотиите, нищо чудно, че всичко живо затъпявя и деградира в Благоевград...
А онзи, косматият въшкар да вземе показно да се подстриже. Ей така, в знак на протест...
Глупак с глупаците...


12 Август 2020 00:32 | Зрител
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

А, и като общински да предложи пред общинския съвет еднократна помощ в размер на 50 лева за закупуване на дънкови панталонки за лична употреба.
Тези, май са му любимите!
Хората протестират с гладна стачка, а този, като не си сменява дрехите!
А пък и общински съветник - ти ли ще съветваш обществото бе, цървул?
Съветвай Тони-Рокера от коя страна се държи знамето...


12 Август 2020 07:57 | Не е смешно
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

В един стар виц американците критикували СССР, че няма там няма свобода на словото, на пътуванията в чужбина, на информацията и че всички живеят с цял месец със заплата, с която в щатите живеят само един ден. А другарите от ЦК на Партията отговорили... А вие защо биете н. егр. ите? Та и сега става така. Господата от ЦК на партията майка не чуват критиката към себе си, но едни български знамена са им проблем.


12 Август 2020 09:37 | КИРИЛ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е ПРОБЛЕМ. ТОВА Е ОБЩИНА А НЕ СКЛАД НА НЯКОИ. ДА ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАМЕ НО ОБЩИНАТА Е ЗАТВОРЕНА ПО ТОВА ВРЕМЕ И САМО ЗА НЯКОЙ ОТВАРЯ ДА СИ ОСТАВЯ НЕЩО. АРЕ ПО СЕРИОЗНО МОЛЯ ВИ, ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И РАЗНИ ДРУГИ. ДА НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ ТОВА.


12 Август 2020 10:03 | чичко паричко
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

То и през миналите години беше бащиния само че на други, някои от които вече са извън борда на общински съвет и наче търчеха по цял ден по коридорите и нахлуваха в кабинетите, тачно като че ли им е бащиния. За тях нямаше срокове, всичко ставаше на минутат, иначе лошо за служителя, то не бяха ПУП-ове, проекти, строежи, земеделски земи, строежи върху тях, не че сега не продължават . Кой строи в кв. Еленово, е познайте от три пъти- дали няма връзка с общински съветник, така че, защо да протестираме, като едни и същи яхват властта и тези отвънка, сега искат да са на местата на тези- вътре. Келепира ги води, не ред и законноста, дали те самите спазват реда и законите?????


12 Август 2020 11:12 | до зрител
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Тъкмо беше решил, ама добре че не написа 3-4 реда, а цели 20. Какво ли ще стане ако решиш да НАПИШЕШ 3-4 реда...


12 Август 2020 11:55 | мира
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Това ли ви е проблема в Благоевглад ? Кой пази знамето ?!
или, че сте начело на класацията за най-много болни от вируса днес


12 Август 2020 11:59 | оти
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

оти не идеме сички да живееме у общината на тоа


12 Август 2020 12:12 | Vasil Bojkov
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Zlata e moq


12 Август 2020 12:13 | papo
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дедо Мраз е във вихара си


12 Август 2020 12:43 | Ереее
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Сами си ги избраха благоевградчани тия циркаджии, чрез наказателен вот срещу Камбата, но не осъзнаха, че Камбата не бе наказан, а наказан е Благоевград!!!


12 Август 2020 15:15 | 8888
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много бързо забравихте крадливият Камбитов и неговите калинки . Занимавате ни с глупости .Гербери, истината е, че времето ви отминава
и то безвъзвратно


12 Август 2020 17:44 | Мая М
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Искаме си пак Орешарски и Пеевски за шеф на ДАНС
Българите вече са забравили
Само БСП и ДПС виж вече имат съветници и в Благоевград


12 Август 2020 19:03 | До горния олигофрен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ДПС отдавна са се прегърнали с крадливата шайка герб. След тях, който и да дойде на власт няма да е по лошо.


13 Август 2020 07:09 | Сашо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И този кмет не пращи от мозък, щом се оставя да бъде използван от ниско интелигентни хора, като Ханджийски.
Магаре да беше на балотажа срещу Камбитов и то щеше да спечели.


13 Август 2020 10:44 | ЧОВЕК
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Българите са увредени генетично- уважават /прекланят се / пред силните и мачкащите ги, а не понасят нормални, уравновесени и човечни ръководители. На фона на глобални и вътрешни сериозни проблеми на човечеството се прави някаква истерия за дреболии. И Левски е писал в тефтера си : ".... Народе???? ...Народе..??? "
Ботев - :"... не сме народ, а мърша ..." Опомнете се!


13 Август 2020 12:26 | Кача до сашо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мног оси прав, а па тоя Ханджийски и бременната си жена отвел на протестите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар