Благоевград събра меломани от цяла България за концертите на БГ Радио, еуфорията продължава и днес

15 юни 2019 11:37   16 коментара   6202 прочита


Почитатели на българската музика от цяла България пристигнаха в Благоевград, за да станат част от едно от най-очакваните музикални събития на годината – концертите на БГ Радио. Първият от тях бе снощи (14 юни), а вторият предстои тази вечер. Очаквано, бг музиката, и този път обедини различни поколения, които заедно пяха нови и вечни хитове.

Присъстващите бяха поздравени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Тук, в Благоевград, българската музика е у дома си. Благодаря на всички изпълнители, благодаря на приятелите от Бг радио, на Николай Янчовичин. Вярвам, че ще се забавляваме много, и по време на двата концерта. И помете едно - всичко хубаво започва от Благоевград“, каза кметът д-р Атанас Камбитов

Водещи на събитието бяха Наско Стоянов, гласът на „Любими песни за любими хора“ и Рафи, Поли Генова. На сцената излязоха БГ Вдъхновителите на 2019 Братя Аргирови, Графа, Deep Zone Project, Jeremy?, Милена и нейната група, RAFFI, Свилен Ноев, Сигнал. В пространството на парк „Македония“ прозвучаха любими хитове като: „И замирисана море“, денс версията на „Облаче ле бяло“, „Българка“, „Шоколад“ Може би“,“Сбогом“, „Ха-ха“, „Моменти“ „Намери ме“, „Ближи си сладоледа“ и много други любими хитове.

Тази вечер, отново в 20:00 часа, на сцената ще се качат 4Magic, DARA, Деница Караславова, Дивна, Искрен Тончев (Искрата), Михаела Филева, Pavell&Venci Venc’, Поли Генова и Стефан Илчев, Рафи, Поли Генова.

Благоевград е единственият град, носител на статуетката за БГ Град- посланик на българската музика, Благоевград и всяка година посреща любимите звезди на България.

16 коментара
15 Юни 2019 11:48 | Зрител
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

“... всичко хубаво започва от Благоевград... ” ....,но продължава и свършва в Англия, Германия или някъде другаде в чужбина !!!!!


15 Юни 2019 11:53 | Зрител
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

...и защо ти не живееш в Благоевград, сред гражданите, да видиш колко е прекрасно?!?!?
Няма с кой да се удариш с колата в 21ч по булеварда...
Изби мечтите на всеки живущ тук.


15 Юни 2019 12:34 | Катилина
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Само в помашки град може да се направи концерт в парк до християнско гробище на връх Задушница. Нямам думи, безродие, липса на възпитание и паравенющина! Благоевград стана клоаката на България!


15 Юни 2019 12:46 | Божидар
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Излезе кмета пред рехавата публика и защо никой не го аплодира?


15 Юни 2019 12:53 | Катето
Оценка:
-9
 (
19
 гласа)

Катилина, мисля че трябва да си държиш думите... Обиждаш моя роден град и града на други 65, 000 + хора. Трябва да се извиниш защото това е една етническо-оскърбяваща фраза. Първо, Благоевградчани имат различни религии и етноси, но това не ти дава правото да даваш епитети на градове с културно и историческо наследство от хиляди години. Не виждам какво мъ е гробището - нека и духовете да се повеселят на Черешова задушница, а дали гробищата са християнски, това никой не знае. Има много хора които са били Комунисти и те не са били вярващи християни и са погребани в тези гробища. Има и хора от различни етноси и религии които са погребани там. Знам лично за това. А на тебе никой не ти дава да съдиш и да лепиш етикети на града. Разбира се много хора от Рила и Пирин са дошли да живеят в Благоевград, но то не значи да пишеш това с негативна настройка.


15 Юни 2019 13:05 | Зрител
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

До последният/та:
Никой не обижда града, а страда от неговия упадък!
Но е факт, че на Черешова задушница, онзи прави концерти до гробищата.
Това е най-малко неуважително!
Има хора, които остават до късно вечер да оплакват близките си, а отсреща- празници и веселие, платен паркинг за колите, полиция и радост за “бразилците”.
Жалка работа и срамота!!!!!


15 Юни 2019 13:18 | До Зрител
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Явно в Благоевград все още има граждани. Чест и уважение господине!


15 Юни 2019 13:29 | Катилина до Катето
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

С извинение за пропуска! Към безродие, липса на възпитание и паравенющина ще добавя и неграмотност.


15 Юни 2019 13:39 | Джумалия
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Крадлитов погреба Благоевград


15 Юни 2019 13:40 | Зрител
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Благодаря!


15 Юни 2019 16:25 | Никола
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

На старите гробища, всички гробове са с кръст, починалите са опяти от поп, как да не са християнски? Да правиш концерт от който крадеш общински - народни пари по време на задушница, да затвориш улицата и да не могат стари и болни хора да отидат с превоз до починалите си близки е кощунстви. Бог забавя, но не забравя господин кмете.


15 Юни 2019 16:45 | Никола
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

От както бг радио идват в Благоевград не съм пропускала концертите, но никога не е имало толкова малко хора, имаше не повече от 700-800 човека.


15 Юни 2019 17:18 | ???
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Днес е Черешова задушница, утре е Петдесетница, а в понеделник - Свети Дух. Големи и тежки християнски празници, на които отдаваме почит на мъртвите си близки. Снощи бях на Старите гробища. Откъм парка се носеше музика и не мога да опиша колко омерзена се почувствах, защото до мене плачеше майка, загубила невръстен син. Грозно, грозно, грозно, господин Кмет! Но може би вие ще сте безсмъртен?!


15 Юни 2019 22:26 | Катето
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Хайде сега всички станахте почтени християни. Преди 30+ години като идех в църквата по задушница и празници - беше безлюдна - почти не можеше да видиш жив човек. Само такива като мене влизаха и се прекръстваха и знаеха да казват молитва. Ама другите всички "обичаха" партийните секретари и се подмазваха и си останаха в любимия ми град да злословят и тровят живота на родителите като моите, защото сме избягали извън тази лицемершина и провициалщина. Добре че съм надалече зад големи хоризонти та да не слушам всеки ден обидите дето се бълват за щяло и нещяло. Може гробовете да са с кръстове, но не всички погребани там са християни. Знам за много "Другари" които са погребани и опети от насила извикани свещеници от старите им родители поне за упокой заради мърсотиите и предателствата дето са причинили на много хора. Така че ако имате комплекси за малоценност и искате да показвате че не сте от една етнос или една религия или сте "старограждани" както някои се зоват тука - няма да стане.


16 Юни 2019 07:21 | Катилина до Катето
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Кате, пий си хапчетата по-често. Мъртвите са си мъртви. Не е нужно да им веселите душите с песни на задушница. А кой е крив и кой прав, това е работа на Бог. Да не му изземване функциите.


16 Юни 2019 09:48 | До Недялко
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Вси друго е супер в града. добре, че направи концерт. Тотален идиот. По-добре ходи със Шопова някъде да се снимате по огледалата
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар