Благоевград по време на криза! Печална гледка! Празни улици, затворени магазини, голи манекени и табели "Отдава се под наем"!

06 април 2020 14:30   7 коментара   18004 прочита


Благоевградчани обаче показаха, че са отговорни и дисциплинирани.

Голяма част от магазините и заведенията в Благоевград затвориха врати веднага след обявеното извънредно положение заради коронавирус в България. Печална е гледката по центъра на Благоевград, празни улици, затворени магазини, съблечени манекени и страховито висящи табели на изпразнени магазини, с текст. "Отдава се под наем", видя репортер на Struma.com В разгара на пандемията от Ковид 19 бизнесът изпитва огромни затруднения.

Множество служители на голяма част от обектите са съкратени или пуснати в отпуск. Ситуацията ескалира с всеки изминал ден и води до големи загуби, като оставя след себе си фалирали бизнеси и безработни лица в Областния център. Бизнесът на ресторантите и баровете също страда не само заради въведените рестрикции, а и защото хората сами започват да избягват публични места. Доставките по домовете все пак са известно решение и начин за оцеляване, както и важна услуга за хората.

Десетки собственици на ресторанти в Благоевград рекламират менютата си онлайн. Част от тях споделят мнение, че доставките не са толкова доходоносни, но все пак се търсят повече откакто хората са по домовете си и така успяват да крепят бизнеса си. Все пак заложните къщи държат все още вратите си широко отворени, както можете да видите от снимките на struma. com. Много хора останали без доходи се принуждават да залагат имуществото си, за да могат да се справят по време на кризата. Повечето офиси, за плащане на сметки в града са все още отворени, но под строг режим. Задължително е влизането с маски и е недопустимо събирането на много хора на едно място.

Те работят под определен седмичен график, за да улесняват потребителите си, но и да спазват противоепидемичните мерки. Бизнесът както в Благоевград така и навсякъде по света е подложен на тежки загуби. Областният център, който преди беше изпълнен с хора в момента е празен. Хилядите студени, идващи да учат в Благоевград са се разпръснали и затворили по домовете си. Парковете и градините вече не са изпълнени с възрастни хора, тръгнали на разходка или деца излезли да се позабавляват.

Страх е сковал Благоевград. Празните улици и фалиралите магазини единствено напомнят пред каква заплаха сме изправени и че трябва въпреки всичко да останем единни и подкрепящи се, за да се справим заедно в борбата срещу COVID - 19. Да, загубите са неизбежни, но здравето все пак остава най- важно! Трябва да останем по домовете си, за да предпазим нашите деца, майки, бащи, баби, дядовци, близки и приятели! Заедно можем!

В. Иванова

7 коментара
06 Април 2020 14:55 | Тончо ти
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

3кстра. Всички да затворят. Нема толкова алчни търговци. Боклуци за по 3 лева, а ги продават за 50. И заведенията да затворят, ни заплати, като заплати, нито от отношение . Радо дебелия особено как вдигна цените на хамбургерите в кебап 13 - 3. 80. Ич никой да не влезе


06 Април 2020 15:11 | �������
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

колкото и да ги вдигне ролетката му ебава маиката .персонала да му мисли.....


06 Април 2020 18:46 | Ботев
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Така ще е като има алчни хазяй, които са свикнали само да прибират тлъсти наеми. Има някой даже не е искал да намали докато трае извънредното положение!
Града замира, след коронавирус всички ще си бият шута за чужбина да берат зеленчуци!


06 Април 2020 20:17 | македония 4
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

КРАСОТА..... селяци все едно не са стъпвали у Джумаята, шибани студенти също-все едно 70-те се върнаха---СПЛЕНДИТ !!


06 Април 2020 20:38 | ddd
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Не ми е ясно защо изобщо ги пишете тези неща! Това не е само за нашия град! Това е за цял свят! Явно тук има най-много или неграмотни или глупави хора! Вече ме е срам, че съм от този град! За какви заведения говорите? Та тук всеки втори собственик на заведение използва студентите като безплатен персонал! Е сега студентите ги няма! Освен, че няма кой да ви работи без пари, няма и кой да ви купува буклуците срещу много пари! Всички сме потърпевши от кризата! Крайно време е и тези, които мислехте само за печалбите си да разберете, че ситуацията в целия свят е критична! Както ние търпим загуби, така и вие ще имате такива!


06 Април 2020 21:06 | ������
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Да му мисли бизнеса. Хич не ми е на оная работа дали ще имат загуби. Както каза горният коментар масово се ползват студенти, дават им се ниски заплати и трябва да търпят селско отношение на собствениците и клиентите. Да се затрие всичко и дано "бизнесмените" намалеят още повече. Само знаят да правят оборот ама заплати никакви не дават, моткат хората и се подиграват с тях. Поне да бяха чужденици да кажеш добре, тоя не е българин, а то БЪЛГАРИН те ебава.


07 Април 2020 15:01 | Хитреци
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Един търговец държи 5-6 магазина с различни имена. Сега ги опразва, спира да плаща наем и чака... Не плаща заплати, наеми, осигуровки. А после пак е в джаза! И плаща наполовина, защото... криза ! Ей това става в града ни!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар