Благоевград отново диша най-мръсния въздух

26 ноември 2020 10:17   3 коментара   5026 прочита


Благоевград отново е сред градовете с най-мръсен въздух. Повишение близо 10 пъти над нормата за фините прахови частици  ,сочат данните на   Европейския център за мониторинг. Тази нощ в областния център имаше гъста мъгла, мъгла има и в момента.   Замърсяване на въздуха е установено  още  в София, Кюстендил, Пловдив, Русе и Варна. 

Заради мръсния въздух в София започват масирани проверки. Екипи на Пътна полиция и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” ще измерват вредните емисии от автомобилите и ще следят за горене на отпадъци на открито. 

 

3 коментара
26 Ноември 2020 15:35 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Дишайте вие сте печени ще издържите


27 Ноември 2020 07:19 | 300 млн.
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е нали Звездата Кмет - Насо Зарята, бил налял 300 милиона “инвестиции”. Сигурно е така, според неговите клоуни (Струма, и вие в това число)! Изглежда, обаче, ги е налял по собствени и на главатарите сметки! Щото градът е “затворен” много преди Корона кризата а последните 5 годи стана и шампион по мръсен въздух!!,


27 Ноември 2020 09:10 | %%%
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вчера на няколко места бяха запали събрана шума от дърветата и беше непоносимо. Полицията да обикаля и издирва извършителите и налага тлъсти глоби. Вината е ив БКС защото колата не е минала да я събира. Циганите от БКС ги горат тези отпадъци. За да не ги извозват.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар