Благоевград и ПГСАГ са домакин на кръг от националното състезание „Най-добър млад строител“

21 март 2023 13:04   2 коментара   4564 прочита


 Кметът Илко Стоянов поздрави участниците

Кметът Илко Стоянов приветства участниците в регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад строител“, който се провежда в Благоевград.

В надпреварата умения и майсторство показват ученици от гимназиите по строителство и архитектура в Благоевград, Пазарджик, Перник, Пловдив и София.

„Нашата държава има нужда от хора като вас, хора, които градят. Пожелавам Ви да бъдете успешни и здрави. Вярвам, че сте способни да допринесете родина ни да се превърне в по-красиво и по-добро място за живеене“, каза по време на откриването кметът Стоянов.

Организатори на събитието са Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“, Министерство на образованието и науката, РУО – Благоевград, Камара на строителите в България, Камара на инженерите по геодезия, областно представителство - Благоевград.

Отборите се състезават в общо четири дисциплини, а именно: мазилки шпакловки и бояджийски работи, облицовки и настилки, зидария и сухо строителство.

Инициатива бе открита от Марияна Митова, директор на ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград.

„За нас е огромна чест да бъдем домакини на регионалния кръг от националното състезание. Благодаря на всички партньори и в частност на кмета на Благоевград, който ни подкрепя във всяко едно начинание“, каза по време на приветствието си Марияна Митова.

Присъстваха още Ивайло Златанов, началник на РУО – Благоевград, Симона Митова, директор „Образование“ към Община Благоевград и инж. Любомир Треновски, директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ към общинска администрация.

2 коментара
21 Март 2023 15:39 | Браво
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво млади хора! Наистина България ще има нужда от такива като вас. Продължавайте да се развивате!


21 Март 2023 19:39 | Образование
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

На много места работят пенсионери. В Благоевградска област така са 10 училища. Още 12 са с временни директори заради провалената процедура за конкурсите. Тази година още 8 в този регион ще навършат пенсионна възраст. От Регионалното управление на образованието споделят, че
директори се сърдят, когато трябва да ги пенсионират,
искат да останат още. Така е и с учителите - в благоевградска област пенсионерите са около 30-40. Затова и в Регионалното управление на образованието искат строги правила за пенсиониране, а не всеки да търси възможности да остане и напомнят, че всеки е започнал като млад учител на мястото на пенсиониран.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар