Благоевград говори гневно! Задава се строително Безобразие! Червени акули захапват "Ловен дом" и парк Бачиново! Започва ли застрояване на зелените оазиси в областния град?!

18 май 2020 21:17   46 коментара   25284 прочита


Активират се дейностите по подновяване на проект за построяване на вилно селище на 18 декара в парк Бачиново. Внесе ли "Универсал Строй Консулт " заявление за съгласуване във ВиК, ЧЕЗ и РИОСВ?! Кои искат да строят в парк Ловен дом ?. Скандално...

"Най-удобното време да се извърши някое безобразие е времето на безвремие. В момента в Благоевград има безвремие по две направления. Националното е обявената пандемия. Местното е, че кмета е като “котката на Шрьодингер” - ту го има, ту го няма, макар че него, и когато го има, все едно го няма.

В тази ситуация се задават и две БЕЗОБРАЗИЯ, като и двете са свързани със застрояване на паркови зони. Едното място е кортовете на Бачиново, а другото е детска площадка на Ловния дом

Аз лично не приемам построяването на предимно жилищни площи за сериозно инвестиционно намерение. Още повече в ПАРКОВИ ЗОНИ, които следва да бъдат развивани в обществена полза за хората.

Ако не последва обществена реакция по отношение на тези действия, ще се осакатят не само парковите зони, а и възможността за цялостно развитие на общината.

Това написа днес във Фейсбук благоевградският адвокат Илко Стоянов, който повдигна завесата И ОСВЕТЛИ ОТДАВНА ОЧАКВАНИ "АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ", СВЪРЗАНИ СЪС ЗАСТРОЯВАНЕ НА 18 ДЕКАРА ОТ ПАРК БАЧИНОВО И ДЕТСКА ПЛОЩАДКА НА ЛОВНИЯ ДОМ ОТ СТРАНА НА ЧЕРВЕНИ БИЗНЕСМЕНИ, ПОДКРЕПИЛИ И КРЕПИЛИ 6 МЕСЕЦА КАНДИДАТА ЗА КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД, РУМЕН ТОМОВ.

Това, че определени червени кръгове със сериозни бизнесинтереси застават зад Томов бе коментирано още в хода на предизборната кампания за миналите кметски избори. В кампанията се появиха отдавна позабравени червени фирми и политици зад кмета Томов и неговите опоненти заявиха, че намерението е именно реализиране на проект за застрояване, което бе осуетено и спряно след като БСП загуби властта.

Още в първия си мандат предишният кмет Атанас Камбитов от ПП ГЕРБ осуети намеренията на червения кръжец да постори вилно селище в м. Бачиново и 8 години НЕ ДОПУСНА ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ. Днес обаче зад Румен Томов се завъртяха с нова сила имената на червените бизнесмени и се възродиха старите им намерения за изпълнение на строителния проект.

И това е една от най-коментираната тема сред политици, общественици и общински съветници в областния град . За строителство в "Ловния дом заявление вече е подадено, с което три лица искат разрешение за изработване на Подробен устройствен план и план за улична регулация Т. Е искат ЗАПОЧВАНЕ НА СТРОИТЕЛСТВО. ЗАЯВИТЕЛИТЕ СА : известен управител на мощна строителна фирма, син на популярен бизнесмен и директор на държавно акционерно дружество с представителство в Благоевград. / Имената ще разсекретим в някои от следващите ни броеве /.

След заявлението ще бъде вкарана точката за гласуване в ОБС, в чийто "ръце " е разрешението за изработването на ПУП и строителството в емблематичния парк Ловен дом. Второто знаково строителство, КАСАЕЩО ПАРК БАЧИНОВО е още по- скандално.

Според запознати, са започнали съгласувателни процедури с институциите, за да може една известна фирма да реализира намеренията си за застрояване на 18 декара от парк Бачиново, които да превърне във вилно селище. Това инвестиционно намерение бе секнато ПРЕЗ 2011 ГОДИНА.

Така проектът за строителството на луксозен комплекс от ваканционни и жилищни сгради, хотели и спа център с тенис кортове, който искаха да вдигат в благоевградския парк Георги Ганджов, Петър Парашкански и Чавдар Узунов, съдружници в най-мощната по времето на Паскалев червена строителна фирма "Универсалстрой консулт", остана НЕРЕАЛИЗИРАН..

Днес, СЛЕД 8 ГОДИНИ СПИРАНЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО, името на тази фирма отново се завъртя в публичното пространство. ТВЪРДИ СЕ, ЧЕ ВЕЧЕ СА заявени съгласувателни процедури за започване на строителството, поискани от ВиК, РИОСВ и ЧЕЗ., т. е налице са първите стъпки към възстановяване и изпълнение на строителството в любимия зелен парк на благоевградчани, единствената зелена зона за отдих и релакс....

ЕТО ПОЗАБРАВЕНИТЕ ФАКТИ ОКОЛО ТОВА НАМЕРЕНИЕ. Мощна строителна фирма УНИВЕРСАЛ СТРОЙ КОНСУЛТ, на приятеля на К. Паскалев, Георги Ганджов и съдружниците му. Парашкански и Узунов имаше разработен проект за превръщане на 18 декара от парка в модерно вилно селище, по време на неговото управление. Всичко беше готово по времето на кмета Костадин Паскалев, оставаше само кметския подпис И РАЗРЕШАВАНЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО. Но народът  тогава изхвърли БСП от властта ,ПРОВАЛИ ПЛАНОВЕТЕ  И НАМЕРЕНИЕТО БЕ ОСУЕТЕНО, А СТРОИТЕЛСТВОТО РЕАЛНО СПРЯНО.

Казусът е с интересна предистория, започнала с една любопитна заменка. Земята В ПАРКА става собственост на строителната фирма след заменка на 1 етаж от МОЛ "Възраждане" /стария мол/ срещу държавния имот от 18 дка, върху който се намират тенис кортовете край парк Бачиново.

Бартерът бе реализиран през декември 2006 г. от тогавашния областен управител на Благоевград Владимир Димитров, управлявал по времето на тройната коалиция. Козметичният мотив за сделката, с която 3-мата бизнесмени се сдобили със златен парцел, бе, че етажът от МОЛ-а е нужен за новосъздадения Административен съд.

Обаче тук изплуват интересни имена. Тримата строителни предприемачи са съдружници в стария мол "Възраждане" в с Марияна Добрева, сестрата на БСП депутата Кирил Добрев, Валери Гюров, братовчед на екскмета Костадин Паскалев, и Ангел Гераксиев, председател на ОбС - Гоце Делчев и близък приятел на Кирил Добрев.

ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ тогава в Благоевград имаше големи брожения срещу заменката, определена като "кон за кокошка", тъй като срещу етаж от 800 кв. м. в бизнес центъра, строителните босове получиха 18 дка в зелената паркова зона на Благоевград, върху който се намират 7-те тенис корта в Бачиново и административната сграда към тях.

НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЛЕД КАТО БСП ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТТА В БЛАГОЕВГРАД, застанала зад Румен Томов, започна раздвижване и активиране на старите проекти на червените фирми, които в момента, въпреки силно люлеещия се стол на кмета, явно бързат да осъществят намеренията си и довършат проектите си от преди 8 години, когато начело на града бе кмет на БСП.

Парк Бачиново, парк Ловен дом, най-красивите места в областния център са застрашени от застрояване. Скандалът предстои! Ще позволят ли Общинските съветници подобно строителство, ще откраднат ли въздуха на Благоевград и ще превърнат ли зелените оазиси на Благоевград в каменна джунгла? Очаквайте продължение...

П. Костадинов

Текстовете и изображенията в сайта STRUMA.COM са под закрила на Закона за авторското право. Възпроизвеждането на цели или части от текстове и изображения става задължително след изрично писмено разрешение на STRUMA.COM и позоваване с хиперлинк.

46 коментара
18 Май 2020 21:35 | Дани
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Томов вънка


18 Май 2020 21:41 | ...321
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Хайде сегаааа, сърбайте си попарата


18 Май 2020 21:41 | ...321
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Хайде сегаааа, сърбайте си попарата


18 Май 2020 21:42 | Паола
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

На града ни майката е**а
Всичко стойностно проспаха,
Но за сметка на това,
Ощетиха с милиони наЩа община.
*****
Всяка стъпка тяхна е издънка,
Томов знае само да мрънка,
Все някой друг му е виновен,
Зададеш ли му въпрос гледа те като отровен
*****
Толкова му е потенциала,
Но скоро ще излезе от сериала,
Филмът им е на финалната права,
Да се омитат от Благоевград ВЕДНАГА.


18 Май 2020 21:45 | Шумантов@
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ами вие какво очаквате и ние сме от Некой подкрепени, требе изпълняваме ангажименти


18 Май 2020 21:45 | Дани Малинова
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Аз съм тъпа, но искам си Томов


18 Май 2020 21:48 | Благоевград
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Значи, през есента на изборите ще трябва да избираме за нов кмет между Дончо Балито и Атанас Киряков


18 Май 2020 21:51 | Ина
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

8 години Камбитов не им позволи да строят, и сега..... То затова Пакслаев и Ганджов хвърлиха маса пари, за да може Томов да спечели


18 Май 2020 21:54 | БСП
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

А кой ще строи?


18 Май 2020 21:54 | БСП
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

А кой ще строи?


18 Май 2020 21:55 | Запозната до Галчев
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

През 2011 последната сесия, докато Паскалев беше кмет, точно това бе прието, да се застрои целият парк и да се направят къщи за гости, като се знаеше, че Галчев ще допусне с концесията на закрития басейн минералната вода за спа центъра, който е с проект, който е около кортовете. Инвеститори са Ганджов, Паскалев чрез поставено лице и жъчките. Ако ми изсбтриуте коментара, ще значи, че сте с тях.


18 Май 2020 21:58 | Пандо Владов
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Как кой - Коце и Жоро


18 Май 2020 21:58 | Ивайло
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Тоя пък някакъв си Къряков не спря да се предлага и пише за кмет тука :-))))) никой не е чувал за него ама човека си се пише тука, че има най-голям шанс!


18 Май 2020 22:01 | ???
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

А защо Галчев не оправи басейна, който е закрит, защо си мислите, че си трауше като мишок. Данчо окото също е в схема с тях. Герб лии, алооо, те са едно.
Само Камбитов и раздухваше схемите
Е сега се оправяй те сами, селяци, ганджов, Наков и Паскалев ще ви управляват


18 Май 2020 22:01 | Слатина Йорданова
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

АЗ осъзнах гршката си - не гласувах за Камбитов. Ще берем плодовете си, драги


18 Май 2020 22:03 | Факт
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

- Сред приближените на Томов е Николай Галчев. Говори се, че последният е броил сериозна сума пари за кампанията на „независимият“ кандидат, като единствената му цел била да бутне Атанас Камбитов. Името на Николай Галчев в Благоевград се свързва с няколко мащабни, но доста гръмко провалили се инвестиции. Най-голямата от тях е Аквапаркът в Благоевград, който бизнесменът взе на концесия от общината за срок от 30 години срещу ангажимента да инвестира както в открития плаж на града, така и в намиращия се в съседство закрит плувен комплекс. 14 години след сключването на концесията закритият басейн на Благоевград е развалина, а аквапаркът не работи. Въпреки очевидното неизпълнение на условията по концесията, наглостта на Галчев, криещ се зад подставени лица и фирми, стигна до там, че това лято да поиска прекратяване на концесията по взаимно съгласие и по този начин да ощети общинския бюджет с милиони левове неустойки, които трябва да плаща.


18 Май 2020 22:08 | Валя
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ПРОТЕСТ!!!


18 Май 2020 22:08 | Наков
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Сега ще направя спа хотел при кортовете и без това там няма нищо. Благоевградчани, да го духате


18 Май 2020 22:11 | ...321
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Томов, а??? Па вие си го искахте


18 Май 2020 22:17 | $$$$
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Защо ми триете коментара? Защото казвам истината, че бате Дончо курвичката ви дава новини защото започна пак свойте игрички, откритата война. КАЧУЛКИТЕ и при него..


18 Май 2020 22:27 | Зарята
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

Струмски глупости. Зарята и рода кръв сере :-)))))


18 Май 2020 22:29 | Pepa
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Ако Наско не се върне, трбва да търсим друг свестен кмет. Аман от клошари


18 Май 2020 22:30 | До админ
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Мръсни, мръсни, много мръсни, по-мръсни и най-мръсни думи за Дон БалОн и чичо том


18 Май 2020 22:53 | Хорова
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Е та на Галчев до ловния дом му е кооперацията и кортовете, нормално Ганджов да си сподели инвестицията с него. Ловния дом и обсерваторията са вече взети. Само Камбитов ги спираше, тоя пън Томов за това се бави толкова, за да им узакони строежите.


19 Май 2020 00:13 | Джони
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Да строят... ама като нема хора да посещават Блград и това ке стане ръждиво старо предприятие. Ако нЕма Руснаци да си хвърлят парите тука никой нЕма да знае за Блград а и великите строители ке треба да биркат насила хората да дойда в Блград. нЕма живот, болницата е стара, докторите не работят, Кмето и за лукова глава не става.... Общината е бедна, пари замо за БОКЛУК "дава"... Благоевградчани НЕМАТ свестни хора останали ... никой не става за Кмет.. Една провинциална съдийка спира решение на ВАС заради жалба от обикновен гражанин щото са и подбутнали.... Тоест прожинциална съдийка има по-голяма сила от ВАС????? Що стана бре? Лелеее Царо НЕ дава, ПАДАРО дава..... Станааме за срам на България...


19 Май 2020 00:15 | ���. K������� ������
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

ЦЕЛИОТ ГРАД ТРЕБЕ ДА СЕ ВДИГНЕ И ЕДИН ПЪТ ЗАВИНАГИ ДА ИЗМЕТЕ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ!!!
И ДА СЕ СЛОЖИ НАДПИС НА ВХОДА НА ГРАДА:
СВОБОДНА ЗОНА ОТ КОМУНИСТИ!!!


19 Май 2020 00:28 | Агуу
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Май на изборите хората сложиха друг надпис-никога герб в Джумаята.


19 Май 2020 06:21 | Mitko
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тва не е ли змиарник


19 Май 2020 07:02 | Ина
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Джони иска пак да лапа, пак да крадне. Няма вече пунта Мара, на борсата селяци. Такива мародери повече никога в Благоевград.


19 Май 2020 08:32 | ������VVVVVV
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Селянино АГУУ. Тук не става въпрос за ГЕРБ, а за НОМЕНКЛАТУРЧИЦИТЕ, които направиха ВАС селяните граждани. На вас ви е все едно дали Благоевград ще има бъдеще. Ще ревете срещу всички докато Благоевград загуби своа градски манталитет.


19 Май 2020 08:37 | Атанас
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Какво като застроят, боли ме оная работа


19 Май 2020 09:14 | ���������, ����
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Стига с тоя илко стоянов. Хвърля прах в очите. Задайте си въпроса каква собственост са имотите върху които искат да се строи. Частни. Е, тогава какво искате? Ами ако бяха ваши тези имоти какво, ще ги дарите на общината ли? Дали? Като е толкова ербап илко да ги купи и после да ги дари на благоевградчани. Другото е ала-бала.


19 Май 2020 09:15 | Атанас
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Добре им го каза на пръдлювците в редакцията на струма


19 Май 2020 09:32 | �� ����� � ����
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Преди 8 години Камбитов ги спря, не им позволи да строят. Явно обаче има много засегнати интереси, и затова сега, след като кмет е една марионетка, се едни хора се борят със зъби и нокти да остане на власт.


19 Май 2020 09:33 | Веннци
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Протест до дупка!


19 Май 2020 09:49 | Правосъдие
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тези 18 дка на кортовете в м. Бачиново бяха придобити незаконно от тогава управляващите в града - кмета Костадин Паскалев и областните управители по негово време и след това. Много от собствениците не бяха обезщетени, защото ги прехвърляха като футболна топка от Областна дирекция Благоевград към Управление "Земеделие", докато изтече давностния срок за възстановяване на частната собственост върху тези земи. Такава е истината!


19 Май 2020 10:28 | Агуу
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Всички приорданци в града гласуват за герб и дпс, джумалиите изгонихме завинаги герб от града. А, че там няма да се строи го знае всяко хлапе.


19 Май 2020 12:36 | До Струма
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Абе средношколници, вие как пишете, като ви спряха парите от партия ГРОБ???


19 Май 2020 12:43 | Тома Руменов
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Коце Паскалев, да си признае как притискаше окръжните съдии от кабинета си на вицепремиер по строителството, по време на делата за тенис кортовете и МОЛ, и да не си мисли, че не се знае какви ги вършеше и продължава с лъжите по телевизиите колко бил "Велик", като бивш кмет. С тази информация се чува, че освен собствения си интерес, друго не го интересува, а че МОЛ Благоевград е на неговия братовчед е пълна измислица, всеки в Благоевград знае чии е....


19 Май 2020 14:00 | Пепа
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

За 6 месеца, 6 млн загуби. Томов, е голем некадърник си


19 Май 2020 15:58 | Gocho
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ще съборим всичко застроено. Това е на Джумалия а не на прозорци.


19 Май 2020 16:09 | Фрико
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Оня гърбуч Байкуша има ле участие


19 Май 2020 18:11 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

СЪГРАЖДАНИ, АЗ КАТО ВИ КАЗВАХ ДА СИКТЕРДОСАМЕ И ГЕРБ И БСП, ВИЕ МИ СЛАГАХТЕ ОТРИЦАТЕЛНИ ЛАЙКОВЕ! ВИДНАТА ДЕЯТЕЛКА НА ТЕХНОИМПЕКС, ЕЗДАЧКАТА И ВИДНИЯ БОРЕЦ СЪС ХАЗАРТНИЯ БИЗНЕС - МИСТЪР СЕДЕМСТОТИН ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГИ КАЧИМ НА ДВЕ КУЦИ МАГАРЕТА И БЕГОМ ЗА БОБОВ ДОЛ! А НИЕ ЕДИН ДРУГ СЕ КАРАМЕ ПО ФОРУМИТЕ И СЕ ПСУВАМЕ КАТО РУСКИ КАЗАЦИ! ДАЙТЕ ДА НАПСУВАМЕ КРАДЦИТЕ, ДОНОСНИЦИТЕ, ЛЪЖЦИТЕ И ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ КОИТО ОПРОПАСТИХА БЛАГОЕВГРАД!


19 Май 2020 18:36 | Пурко
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Пепа ти не беше ли ПУПА.


20 Май 2020 11:20 | банджо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Наков на Ловен дом. Ц, ц, ц.


21 Май 2020 03:37 | ЯСНОВИДЕЦ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Строежа на томов - на пазара, заработи с ПЪЛНА сила!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар