Благоевград е по-зелен и по-приветлив! Продължава облагородяването на града

03 декември 2021 12:04   3 коментара   9160 прочита


Община Благоевград продължава активна работа по засаждането на дръвчета и зацветяването с луковични растения на различни места в града. Преди дни на тротоарни площи по ул. „Алеко Константинов“ бяха посадени нови 45 дръвчета. Те са от вида американски ясен (Fraxinus americana) и са част от 400-те дръвчета, дарени от "Югозападно държавно предприятие"- Благоевград.

Служители от Дирекция „Екология и чиста среда“ към Общината в момента продължават да трасират посадни места, на които през уикенда ще бъдат засадени останалите дарени дръвчета. Инициативата се осъществява със съдействието на Гората.бг и Арена Благоевград.

Община Благоевград апелира жителите за търпение по отношение процеса на работа, както и за отговорно гражданско самосъзнание към опазването и съхраняването на зелените, тревни и цветни площи в областния град !

д

3 коментара
03 Декември 2021 12:59 | Местен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Застроихме всички зелени площи в града, ако застроим и Градската градина, наистина ще станем най-зеления град.
В кавички, разбира се.


03 Декември 2021 15:01 | ВУЙЧО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На някои места на ул. Алеко Константинов не бяха посадени нови дръвчета, заради премахването на маркиращите колчета от живущите там за да могат да си паркират колите на новите плочки.


03 Декември 2021 15:53 | Виктори
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Посадете в целият град не само център.... грамада, еленово, струмско, запад, освобождение, стадиона, джамията навсякъде и да си пооелаем повече дръвчета да оцелеят..... пазете ги благодарение на тях дишаме не защото сме много умни и хубави
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар