Благоевград е домакин на V Академия за доброволци за превенция на трафика на хора, открива я кметът Камбитов

24 март 2015 17:32   5 коментара   6104 прочита


Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие V Академия за доброволци за превенция на трафик на хора, която ще се проведе в Благоевград. Областният град бе избран за домакин на националното събитие, в което до момента са обучени над 300 доброволци от цялата страна. В академията ще се включат 72 доброволци от Местните комисии в Благоевград, Варна, Бургас, Русе, Сливен, Велико Търново, Пазарджик, Монтана и Пловдив.

Официалният старт на събитието ще бъде даден от кмета Камбитов в 9:00 часа на 25-ти март (сряда), в хотел „Езерец“. Своето приветствие към присъстващите ще отправят Богдан Мирчев - ръководител на представителството на фондация „Ханс Зайдел” в България и Антоанета Василева - секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет.

Основните цели на Академията са доброволците да добият базови знания по темата „Трафик на хора”, знания и умения за провеждане на различни превантивни програми във връзка с трафика на хора и насилствената проституция сред връстниците, да усъвършенстват своите умения в презентирането и да се сработят, като екип в общата кауза.

Академията за доброволци ще бъде закрита на 27-ми март /петък/ от Христина Шопова - директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Благоевград, която ще връчи сертификатите за успешно преминали обучението доброволци.

Организатори на събитието са Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет и Местната комисия за борба с трафика на хора – Благоевград с финансовата подкрепа на фондация „Ханс Зайдел” и Община Благоевград.

 

5 коментара
24 Март 2015 18:04 | Иванина Нгуен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Трафикът на хора и насилието над жени, в частност домашното насилие са един от най-сериозните проблеми на обществото. Наскоро излезе доклад на Амнести интернешънъл, че човешките права не са нарушавани така както сега от повече 50 години насам.
Кметът винаги е обръщал сериозно внимание към тези въпроси. Не спира да помага на Местната комисия за борба с трафика на хора. Ако отворите сайта на общината и напишете насилие, ще видите колко в действителност се работи по тези проблеми.


24 Март 2015 22:24 | Ник
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нищо не се работи.....


25 Март 2015 01:43 | Даника Ва
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Факт е, че д-р Камбитов е най-добрият кмет, който общината е имала до сега! Отговорен към гражданите и най-важното - работи за това, което е обещал. Той, за разлика от другите кметове досега не си мисли, че ще е вечен на този пост и иска да изпълни поетите ангажименти. Аз му пожелавам висок резултат на местните избори, защото заслужава!


25 Март 2015 11:40 | ясно
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Немаме кмет имаме откривател на фестивали и конкурси и крадец


25 Март 2015 12:20 | Петя
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тоя па, нали тея фестивали и конкурси някой ги организира бе смотльо
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар