Бившият ректор на ЮЗУ " Н.Рилски " Ил. Гюдженов е новият председател на държавната агенция за българите в чужбина

03 декември 2020 19:21   7 коментара   8593 прочита


Бившият ректор на ЮЗУ "Н.Рилски " Илия Гюдженов е новият председател на Държавната агенция за българите в чужбина, това бе съобщено след заседание на Министерски съвет . съобщиха от "Дондуков" 2. Илия Гюдженов е от хаджидимовското село Ново Лески . 

Той притежава необходимия ценз съгласно изискванията на Закона за администрацията. ,уточняват от "Дондуков 2"

Досега Държавната агенция за българите в чужбина се ръководеше от изпълняващ тази длъжност заместник-председател. 

Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) е орган към Министерския съвет за осъществяване политиката на България спрямо българите и техните общности по света. Агенцията издава удостоверения за български произход. 

Приоритетите на агенцията са: стимулиране на изграждането на българско лоби в чужбина; опазване на българското етнокултурно пространство и културно-историческото наследство; защита на правата на българите зад граница. ДАБЧ поддържа връзки с над 500 организации на българите по целия свят и с отделни личности, съдейства за решаване на проблеми от хуманитарен, културен, образователен, информационен и правен характер. 


Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
03 Декември 2020 20:21 | койчо
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

И какво излиза..... че след разследването за нелегалните студенти записвани не без помоща на екс ректора, сега са го "наказали" назначавайки го на длъжност където сумите за "прибиране" няма да са като за студентите по 2000-3000 лева, а много повече.....


03 Декември 2020 21:12 | Селяко
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Аре стига с тия пенсионери. Дайте път на младите за развитие. Тия картали са като тапи. Всичко младо в застой. В МВР е грозна картинка. Ама, ключовото- гоцеделчевското.....


03 Декември 2020 22:19 | Ушев
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Еее пак всички комунисти се уредиха. Оставете на младите кадърни хора да се развиват, бее


04 Декември 2020 08:14 | ха ха ха
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Младите джендъри с еднополови бракове да ни управляват! Трябва казарма за вас младежи!!!


04 Декември 2020 09:10 | +++
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Та нали шайка КОМУНИСТИ ни управлява вече 30 години начело с Б. Борисов и с по един главорез в регионите/тук в Благоевградска област е говедото от БЕЛИЦА/. Но сега ги чака международен съд както стана с МИЛОШЕВИЧ. В България е непоносимо да се живее.


04 Декември 2020 10:00 | �� ����
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

За тия хора няма ли пенсионна възраст. КЪДЕ И ДА ОТИДЕШ В ДЪРЖАВНА И ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ РАБОТЯТ СЛУЖИТЕЛИ В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ. КОЛКО МЛАДИ, С НЕОБХОДИМАТА КВАЛИФИКАЦИЯ, ЦЕНЗ, ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ, С НЯКОЛКО ЕЗИКА СА НА БОРСАТА .МОЛЯ, ВИЕ ОТ ГЕРБ КАТО ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА, ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ. ЗАТОВА ИЗГУБИХТЕ ДОВЕРИЕТО НА МЛАДИТЕ, И ЩЕ ИЗГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ.


04 Декември 2020 14:17 | ��
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Срам.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар