Бившият лектор в ЮЗУ "Н.Рилски" Ч. Стоянов осъден за заплахи, принуда, бой с камшик и полово удовлетворение с мъж

01 юни 2023 16:07   25 коментара   23905 прочита


Стоянов е уволнен като преподавател в СУ "Климент Охридски" за гаврата с мъж, който не е хомосексуалист, и който се поболял тежко след случая

Бившият  лектор в ЮЗУ Неофит Рилски в Благоевград и бивш преподавател по Международно публично право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Чавдар Стоянов е осъден на две години затвор за принуда и за действия на полово удовлетворение с мъж, като употребил за това заплашване. 

 За присъдата, която е постановена вчера от съдия Николай Урумов, съобщиха от Софийския районен съд. Тя не е окончателна и подлежи на обжалване. 

Преди три години Стоянов беше окончателно осъден за опит да принуди мъж да отиде в дома му, където да бъде наказан с бой с камшик. Присъдата му беше условна на 2 години затвор с 3-годишен изпитателен срок, както и да плати 5000 лева обезщетение на пострадалия. С нея Стоянов беше оправдан по второто обвинение – за разврат 
Новото дело е за четири случая от ноември 2016 г., в които са замесени Стоянов и един мъж. 
 Съдът сочи, че Стоянов е принудил мъжа (представен като А. Д. В.) противно на волята му да се съблече гол до кръста, да легне по корем и му нанесъл двадесет удара с мъжки колан в областта на гърба. В присъдата се сочи, че подсъдимият е употребил за това заплашване – казал на мъжа, че е служител на ДАНС и има приятели прокурори, и закрила от много големи хора, че никой не може да му направи нищо, че опита ли да направи нещо, има хора в полицията и навсякъде, и го попитал: „Знаеш ли какво заслужаваш сега? “. 
 

Според съда е доказано, че пак през ноември 2016 г. Стоянов е извършил действия на полово удовлетворение със същия мъж като е употребил за това заплашване – отново, че е от ДАНС и има хора в прокуратурата. 

Според съда юристът накарал В. да се съблече гол до кръста и да си събуе чорапите, да легне на пода по корем и му нанесъл множество удари с мъжки колан и с тънка пръчка в областта на гърба и ходилата, свалил си гащите и го накарал да му пипа с ръце половия член и да си го допира до устата, като сам също си пипал половия член. 

Другото деяние по чл. 157, ал. 1 НК, за което е осъден бившият преподавател, е извършено спрямо същия мъж и под същата заплаха, но и с добавката, че ще го закара на Витоша с още десет човека и ще го изнасилят. След тази заплаха подсъдимият накарал В. да се съблече и да остане само по боксерки, отново го бил и го накарал да пипа члена му и да го допира до устата си. Соченият за съучастник на юриста в това деяние е оправдан. 

За да постанови ефективна присъда, съдия Николай Урумов отчита множество обстоятелства. Той изтъква, че за кратък период от около половин месец подсъдимият е проявил силна престъпна упоритост и е осъществил четири престъпни деяния. 

Голяма значение за постановяването на ефективна присъда имат и тежките последици на деянията на Стоянов. „Деянията са оказали изключително тежко психиатрично и психологично въздействие върху жертвата на престъплението“, пише съдия Урумов. 

„По делото е доказано наличието на посттравматично стресово разстройство у В., което е следствие на преживените от него силен стрес и страх от процесните престъпни посегателства. В буквален смисъл съдът намира, че последиците за пострадалия са изключително сериозни и дори има риск за неговия живот, тъй като полученото от него посттравматично стресово разстройство до такава степен е навредило на здравето му, че се е стигнало до положение, в което той е с пълна бъбречна недостатъчност, изписан в терминално състояние от болница. Ето защо, този състав на съда намира, че процесната престъпна деятелност на С. е с много по-висока степен на обществена опасност от нормалните престъпления от този вид“, посочва СРС. 

В присъдата се заявява, че е налице висока обществена опасност на дееца, тъй като е извършил няколко престъпления и не се поколебава да използва различни заплахи само и само да постигне целта си за лично сексуално удовлетворение, независимо от последиците за жертвите на неговите посегателства. 

Съдът отчита, че Стоянов е много високо образован и с високо ниво на интелект, отчита и забавянето на делото заради пандемията от Ковид-19 и трудностите да бъде намерен пострадалият (открит е едва, когато е постъпил в болница), но заявява и че подсъдимият е „силно конфликтен, създаващ проблеми и конфликти с околните лица, най-вече на работното си място, използва медийни публикации за очерняне на конкретни лица, налице е силен стремеж към отмъстителност и т. н“, пише Лекс бг. 

СРС заключава, че условното изтърпяване на наказанието няма да бъде достатъчно за поправянето на дееца. „Съдът счита, че от процесната престъпна деятелност са настъпили изключително тежки последици за здравето (в това число и психическото) на пострадалия, като това не може да не бъде отчетено при определяне на начина на изтърпяване на наказанието от дееца“, се посочва в мотивите. И се подчертава, че не е без значение, че деянията са осъществени по отношение на лице от същия пол, което не е хомосексуалист, „т. е. те са засегнали освен половата неприкосновеност на лицето и неговото лично достойнство по особено неприятен начин, който е оставил траен отпечатък в съзнанието на жертвата“. 

В. Василев 


Още от: Общество

Принтирай статия
25 коментара
01 Юни 2023 16:25 | Бахамама
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Ох на батко сега го чакам първо му давам от мешилката къде лидя си я слага у минджата а после ще го ч**


01 Юни 2023 17:26 | Акси
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Ох в затвора във всички дупки, да няма прошка.


01 Юни 2023 18:17 | Цуни Микуро
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Най-после цъфна какъв боклук е останал в ЮЗУ-то, след като крадливата клика на незаконния “ректор“ Боре Тъпото принуди малкото кадърни и свестни учени да напуснат или принудително пенсионира, докато дупелизците му като доносника на ДС, куциото магаре, ненормалната му междубедреница и още сума ти пенсионери над 70 години продължават да заемат щатни места в едно с цялото му семселе до десето коляно!


01 Юни 2023 18:19 | Траян Попкочеф
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

И аз му духах многократно, без принуда!


01 Юни 2023 18:31 | Затворник
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Там ще намери и други с неговия фетиш, гейски рай, ама ще трябва да опита и той да е в ролята на подчинен... Нее съвсем доброволно да види как е : Д


01 Юни 2023 18:42 | Chalev
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

И сина ми беше гав*ен аз откачих сега и влизам правим незаконни тараши


01 Юни 2023 19:18 | Viki
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Този трябва да влезе в затвора за не по малко от 10 г. Изрод.


01 Юни 2023 19:30 | Hi
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Статията започва с това, че Стоянов е преподавател в СУ "Климент Охридски" Там му е работното място, а не в ЮЗУ. Дори ида е имал занятия със студенти, то теса били на хонорар и са му дадени, защото не е намерен друг преподавател по дисциплината. това първо. Второ, ректорът на нито едновисше учебнозаведение не следи всички подробности - за хоножрожванитеп реподаватели отговарят катедрите, които ги канят. След тжова факултетните съвети, които ги одобряват и предлагат на ректора. Той подписва заповедта. По същиа начин сеп роцедира ипри назначаване на преподавател - провежда се конкурс във фокултета, по предложение накатедрата и след това ректора подписва заповедта. Той се доверява на фокултетите и катедрите. Защо не ни осведомихте към коя катедра на СУ "Климент Охридски" е назначен този преподавател? И по покана на коя катедра икой факултет е преподавал в ЮЗУ? И защо въобще ЮЗУ да носи някаква отговорност за този психически проблемен човек?


01 Юни 2023 19:35 | Hi
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Конкурентите на Юруков - успокойте се. Пийте малко повече хапчета, за да ви мине, че на изборите за ректор той получи убедително надмощие над вас. Мандатът му изтича след няклолко месеца - можете да се докажете като отново се кандидатирате. Без тожва, по оясними причини, Юруков няма да еследващия ректор. Сега ви излиза късметя! По слуховете, които се носят за това кой ще е следващия ректор май отново няма да ви огрее. И следващият ще ви дразни аже още повече. Инфантилните хора, с твърде голямото си Аз, смятат, че за всичко им е виновен началника. . . . или майка им. Да, ама не. . . .


01 Юни 2023 19:38 | Hi
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Правописните грешки са технически, не превключвайте на сладострастието да ми доказвате колко съм неграмотен. Товас а рисковете на джи-ес-емите. Приятна вечер на всички!


01 Юни 2023 20:22 | Део
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Коле много искам да ми покажеш колко си извратен Ше правя всичко калвото кажеш махни я тая Дани


01 Юни 2023 20:23 | Чакало
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

И аз искам да ме пляскат с камшик


01 Юни 2023 20:39 | A
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Той е оправдан за това, че през 2016 г., когато беше уволнен от университета, е залепил на вратата на пицария плакат със зачертана снимка на тогавашния декан на Юридическия факултет на СУ професор Сашо Пенов, който сега е министър на образованието, уволни Стоянов.


01 Юни 2023 21:21 | ффф
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Тоя урод няма ли някой да го свитне, и да се приключи. Ако това животно посегне на мое дете, майка му ще го целува студен.


01 Юни 2023 21:35 | Йордан Костадинов полицай
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

И аз бих така един с колан от сапарева баня обичам да ми го слагат. Йонко ме е*а на парка и го пуснах да си кара пиян


02 Юни 2023 10:37 | Камшика
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И ЗАНАТА обича да го бичуват с Камшик.
И после да го поема.


02 Юни 2023 11:31 | Величко Димитров Керин от
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Повечето ме знаят като Владо Черноземски. Оръжието ми е смазано и тегне само в килера, щото нямам поръчки. Този Юруков комай е най-бедният в цялостната управа на ЮЗУ. Негови предходници имаха по дватринадесет къщи, отделно вилите. Веиднъж бях на Земята заради панихида на македонски четници и онзи нахал с благ сурат като педух Нансен Бехар има нахалството да ми подаде две огромни чанти, за да му помогна да ги качи в автобуса. Вътре имало пачки с най-едрите по стойност банкноти. Него купиха да уйдурдиса диплома за Деян Пеевски. Още ме е яд, че не го челунах с манлихерата си между очите, а бях си сложил и оптически мерник. А онзи щембо изобщо не е виновен, плаща си на извратеняци, които го изнудват. Радвам се поне, че моето ВМРО си уварди парите от наркотрафика. Жалко, че потомците ни затънаха във вазелина....


02 Юни 2023 13:51 | Николай Стамчев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Махни ги тия извратеняци. Днес пак чуках Дани дългата в БАЦ! Евала на Митко за контакта


02 Юни 2023 18:39 | Клецорко от Дивля
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До Цуни Микуро: тази игра с имената датира от 70-те години на ХХ векк, където имаше също японски примери като Поташака Почешима и Якошиба Кагиеба, на мен на сърце ми бяха Минет Кадриева и Несебе Османова наедно с ляв бег от Русия Курагаин. В сегашния случай този главок си заслужава името Хандри-Мандри Гьонсуратлъ Тъпигьозоглу. Представям си мадре му как е врещяла при появата му на бял свят и разпуканата й триумфална арка на двадесет места, после позакърпене с канап като спукана маратонка. А бе, проклет човек още от рождението му. Наказание от мен до него: никога няма да го букам.


02 Юни 2023 20:21 | Део
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До Николай Стамчев
Коле мани га тая Дани дългата. С тебе имаме общо минало. Обещавам ти тоя път да не ти се посера като ме ебеш. Няма да се налага Митко Бацанов да хвърля чаршафите повече!!! Въпреки че не е прав да ти орежда Дани дългата ама нищо дава ни стаи. Помоли го да викне и Пламен Пачката. Он така и така ебе целия град няма да откаже да ми направите една тройка. Ще викнем Митко да снима. Ама Коле вземи малко кока да св отпуснем. Ще отделиш малко от тяа дето караш на Гърция. Ама моля те не я меши. Ще викнем Митко Бац да снима!!
Охх Пачкаа с тоя голям курРРРр


02 Юни 2023 20:26 | Бацано
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Део писна ми куро само да ти събирам лайната по хотела! Ти си най големия посерко шо познавам! Няаше как да не му я оредя на Дани Дългата. Тя поне не се посира а и Колето се беше избръснал целия!


02 Юни 2023 23:03 | до Клецорко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Има и такива като Здравобара Якошиба, Мусейбе Сикиш и т. н...


03 Юни 2023 00:25 | Дани Дългата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това че Николай Стамчев се беше избръснал не значи нищо. Митко Бацана си харесва патката да му е в легало. По секси се чувства така. Сигурно го е страх да се избръсне.. ама е секси.. лошото е че ми влиза в устата ама се свиква пуска ми бонусчета в казиното


05 Юни 2023 10:24 | %%%
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А оня селяк от Сливен - Антони Стоилов" професор" по македонски език дето разплакваше студентките и докторантки. Най общо казано сутеньор.


05 Юни 2023 10:28 | 4
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ноооооо СТРУМА и ПРОКУРАТУРАТА да направят разследване КОЙ довежда в града тези "хора". КОЙ?!?! Общектвена тайна е, че тези мърсотии са още от МИНАЛОТО преде промените в България.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар