Бивше ченге преподава български на затворниците в Бобов дол

22 януари 2020 17:01   2 коментара   7004 прочита


Бивш полицай ще учи на български език лишените от свобода в Бобовдолския затвор. Петър Петров е сред новите учители в затвора, като вече е започнал на упражнява професията си. Петров е един от успешните полицаи, вече пенсионер, като дълъг период от време е бил шеф на „Тежки криминални престъпления“ в РУП - Дупница. „Със сигурност сега той вижда стари свой познайници, които лично е вкарал в панделата.

Няма как обаче да му се отрече, че е човек с авторитет и няма да си позволят да не го слушат и да не учат, пише "Монитор". Най-малко ще ги направи грамотни – да могат да четат и пишат, че някои от тях и това не знаят“, коментираха работещи в Бобовдолския затвор.

Биографията на Петров е изключително интересна. Освен, че дълго време е бил шеф на криминална полиция, е работил и в администрация. За известен период от време се е занимавал с културните прояви в Община Бобов дол, а местните жители си спомнят, че е бил и един от кандидатите за кмет на миньорската община. Новото му амплоа пък вече е на учител и именно при не съвсем послушни ученици, коментираха вчера бобовдолци.

От 6 години функционира СУ„ Д-р Петър Берон“ към затвора в Бобов дол, като в него се обучават 92 ученици от I до XII. Професията, която изучават учениците от VIII до XII клас е „Монтажник на водоснабдителни и канализационни мрежи“, специалност „Вътрешни ВиК мрежи“. Вече са факт и първите абитуриенти на училището, като част от тях дори завършили средното си образование с отличен успех.


Още за: затвор   език   полицай   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
22 Януари 2020 18:16 | �������������-����������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ИМАХ ЧЕСТТА ДА СЛУЖА И РАБОТЯ С ПЕТЪР ПЕТРОВ И БЯХМЕ ДОБРИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ ПОЧТИ ЕДНОВРЕМЕННО НАПУСНАХМЕ СИСТЕМАТА НА МВР КОЯТО БЕШЕ МАЩЕХА ЗА НАС. МВР Е МАЙКА ЗА НЕКАДЪРНИТЕ И НЕГРАМОТНИТЕ А МАЩЕХА ЗА ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ. НАПУСНАХМЕ ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ. ПЕПИ Е ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ЧОВЕК, ДОБРОДУШЕН И ВИНАГИ СЕ ОТЗОВАВАЛ НА ПОМОЩ НА ВСЕКИ. РАДВАМ СЕ ЗА НЕГО, НО УЧИТЕЛ В ЗАТВОРА НЕ Е ЗА НЕГО. НЕ МУ ПОДХОЖДА. НО ТОЙ СИ ЗНАЕ. НА ПЕТЪР ПЕТРОВ ЗАСЛУЖАВА ДА Е КМЕТ НА Б. ДОЛ, А ЗАЩО НЕ И НА ДУПНИЦА. ТАКИВА ХОРА КАТО НЕГО ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ ХОРАТА, ЗАЩОТО СА РОДЕНИ ЗА ТОВА, А ИМЕННО-ДА СА В УСЛУГА НА ТЯХ И ДА ИМ ПОМАГАТ. УСПЕХ ПЕПИ -ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ.
Б. Р. ОТ ДУПНИЦА


22 Януари 2020 18:33 | Кк
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да ги научи нещо за Ханко Брат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар