Битката срещу Коронавируса навлиза в решителна фаза! Крути мерки! Затварят входовете и изходите на Благоевград в полунощ

20 март 2020 23:11   7 коментара   31084 прочита


Тази нощ затварят Благоевград. Входовете и изходите на областния център ще бъдат завардени от полицейски патрули и жандармерия. Най-голямо струпване на полицейски сили ще има в района на Антените.

На още 7 места входовете и изходите на града ще бъдат затворени.Ще има смесени патрули, които ще проверяват всеки минаващ. Действията са част от новите мерки за разпространение на коронавируса, съобщени извънредно днес.

Както вече съобщихме контролът се затяга и съгласно новата заповед, органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на Областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес.

Преминаващите ще удостоверява това със служебна бележка от работодател, медицински документ или документ за самоличност. Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:00 ч   Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Полицията ще следи дали мярката се спазва“ 

Следи се непрекъснато броят на заразените, ако продължават да растат ще се премине към затваряне и на другите градове в страната с цел  прекъсване на движението на хората и разнасяне на заразата. Засега в Пиринско е спокойно. В Благоевградска област има доказани 2 случая на коронавирус, единият в Разлог, а другият е турист англичанин, доведен в МБАЛ Благоевград  преди дни, но вече е добре. В областния център 8 лица, върнали се от чужбина, са поставени под домашна карантина за 14 дни.

Полиция и общински власти влязоха и в ромските махали, където ще има денонощни патрули. Петрич първи въведоха ред в ромските им махали, по данни на полицията ситуацията там е изключително спокойна. засега.  

Здравето на всички ни е в нашите ръце. Стойте си у дома и спазвайте стриктно указанията на здравното министерство.. При най-малко неразположение с грипоподобна симптоматика се свързвайте с личните си лекари,предпреждават от здравното министерство.. По последни данни   общият брой на заразените в страната е 129.

П. Иванов 

7 коментара
20 Март 2020 23:37 | центрото
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Нали ги первозват от спешната помощ ? Красо дъвката да не си седи на топло, а да напише къде са карантинираните, за да знаем и ние да се пазим


21 Март 2020 02:37 | Минка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Къде са КПП-тата? Има ли в посока Покровник?


21 Март 2020 08:24 | бсп
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Това се случва в главите на вмро ред и бой златни времена за тях психопати


21 Март 2020 10:22 | Алооо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

В ромските махали има патрули?


21 Март 2020 18:47 | Венци
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Страшно за хорицата


21 Март 2020 18:48 | Венци
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Страшно за хората


21 Март 2020 22:56 | Пепи
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Струна лом сменете тази черно бяла снимка. Вече 15 години я слагате на всяка статия.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар