Битата санитарка в Спешното отделение в Благоевград подаде жалба в полицията, ще съди нападателя си

29 ноември 2015 16:12   3 коментара   8057 прочита
Битата санитарка, сн. БГНЕС
Битата санитарка, сн. БГНЕС


Битата санитарка, сн. БГНЕС

Битата санитарка в Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград ще съди нападателя си, дала е показания пред следовател. Гергина Николова бе бита тази нощ от мъж, придружаващ баща си в лечебното заведение. 79-годишният Йордан С. е настанен в хирургия с две счупени ребра, има съмнения за системно малтретиране от сина си Николай, предаде БГНЕС. Мъжът го нападна в асансьора на болницата на път към рентгена, след което се нахвърлил и върху санитарката, тикаща количката с баща му. Битата санитарка от Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград ще съди нападателя си.

„Момчето, нападнало ме в асансьора, не даваше признаци, че нещо такова може да стане. Щом асансьорът тръгна, започна да бие баща си. Крещеше: „всички ще умрете”. Аз нищо не му казах, дръпнах се до вратата, но когато тя се отвори на 4-я етаж, той ме хвана за косата, повали ме на земята и започна да ме рита”, разказа днес битата санитарка Гергина Николова.

Тя смята да съди нападателя си. „Ще се върна пак на работа, въпреки нападението, в тия времена без работа си за никъде…”, каза Гергина. Тя се оплаква от болки в кръста, не може да седне, има изтръпване в дясната част на главата си. „Трябва да се вземат някакви мерки, защото все пак ние сме отишли да работим, а не да ни бият”, добави Гергина.

„Ако оставим нещата така, всеки ще си го позволява”, каза още нападнатата санитарка по време на нощно дежурство. „Към 3 часа тази нощ при изпълнение на служебните си задължения санитарката ни бе нападната от придружителя на пациента. 79-годишният мъж е с травма на главата и гърдите, назначени му са изследвания, извикан бе рентгенов лаборант.

Санитарката бе нападната в асансьора. Ударена е в лявата лумбална област и дясната част на главата. След като се върна в отделението разтреперана, със силни болки, извикахме полицията, която пристигна след 1-2 минути”, каза дежурният по време на нападението лекар д-р Георги Слаев. Според него нападната колежка ще бъде освидетелствана от съдебен лекар, подала е жалба и обяснения пред следовател от полицията след поредното нападение над дежурните в отделението. Полицията издирва нападателя.

Това е поредно нападение над дежурен в СПО на МБАЛ-Благоевград, обслужващо предимно пияни или дрогирани рискови пациенти наред с нуждаещите се от спешна помощ при инциденти и други застрашаващи живота им заболявания. В СПО са нападани лекари, санитари, фелдшери, медицински сестри. На 31 декември срещу 1 януари т.г. бе бита санитарката Емилия Яновска, на която пациент счупи ръката й. След 3 месеца болнични, ръководството на МБАЛ все още отказва да й изплати обезщетение по трудовата злополука. Обяснението на настоящия директор на МБАЛ д-р Огнян Митев е, че това е станало при предшественика му.

3 коментара
30 Ноември 2015 16:27 | ??????
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Смешниции! Защо нападат определени санитари, защо? Защото много им лаят муцките. Да не Ви дава господ да посетите СПО и то по малките часове. Ще видите какво ще ви сполети.


30 Ноември 2015 16:49 | !!!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако действително е психично болен и да го съди, все тая... само ще си изхаби нервите. По-добре е всички в спешното да се въоръжат с електрически устройства за предпазване от нападение от кучета, те действат и на хора. Ще раздрусат нападателя докато избягат и сигнализират за помощ. или да си напълнян по една спринцовка с машинно масло и да си я носят в джоба, като ги нападнат -шибнете им по една инжекция масло, болката е неописуема, и бягайте


30 Ноември 2015 19:41 | ана
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

не е психично болен, а наркоман и разпространител
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар