„Биострой” почиства и затревява градската част в Благоевград

10 април 2013 13:40   5 коментара   7123 прочита


Работата по озеленяването и почистването на Благоевград вече започна. Дейностите се извършват от общинското дружество „Биострой”. Kъм този момент се почистват площи в парк Бачиново и райони в централната градска част. Фирмата извършва и облагородяване на градинките по продължението на булевард „Св. Св. Кирил и Методий”, тъй като това са участъци, които често се отъпкват от гражданите. По-късно на тези места ще бъдат засадени цветя. В момента в общината тече и кампания по почистване и кастрене на дървета. Кастренето ще продължи около 10-15 дни, преди те да се разлистят напълно. Същите дейности се извършват и в района на градската баня, градската градина и ще продължат по предварително подготвена програма.

„Биострой” следи и за запушени шахти, както и за наноси на пясъчни маси след продължителните валежи. Отводнителната инфраструктура функционира нормално, като това се дължи на регулярното почистване на водостоците преди дъждовния период. Най-честите сигнали, на които се отзовава фирмата е за наноси от камъни в района на Джамията и района на Регионален исторически музей в Благоевград.

5 коментара
10 Април 2013 17:59 | цветя
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Засадете цветя и където са кръговите кръстовища, но изцяло, а не като сега- колкото да не е без хич. Садете и повече храсти и то от вечнозелените, за да е красиво през всички месеци. А за улиците- най-красивата улица в света е в Сан Франциско- Ламбард стрийт, изключителна красота, може в общината и Биострой да се вдъхновят и да направят нещо подобно.


11 Април 2013 10:32 | 2332
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Направете повече за ул. Христо Татарчев"-срещу градската градина! Това е идеален център, а няма никаква грижа! Засейте трева, почистете тротоарите и не забравяйте двора на №31! Главният архитект/тинчев/да се събуди и да вземе да реши "НЯКОИ" въпроси ТАМ! Той съвсем заспа! Подсетете ГО! РАБОТИ ПРОТИВ ГЕРБ по ТОЗИ начин! Събудете го!


11 Април 2013 11:20 | 6666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Почистването добре, това си е в куверта. Всеки ден отивам на работа през градската градина там нещо не е наред: по тези плочки не може да се ходи, гарваните грачат зловещо и цапат всичко, виждам всеки ден пикаещи хора до храстите - поради липса на обществена тоалетна тоалетна. чупи се, хвърля се, разхождат се кучета със собственици и самостоятелно. Господа управници помислете за жива денонощна охрана в тази градинка иначе нищо няма да се получи - няма самосъзнание. Това вси пак е центъра с който се гордеем и посещаван от всички граждани по една или друга причина. Заедно можем. Успех !Успех!


11 Април 2013 16:02 | 6666
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"БИОСТРОЙ " е най големия прахостник на Общитата, ръсят се безбожни пари всеки месец за извършена работа, а те само мърлят и спят по пейки и градинки, миналото лято правиха басийнчето в гр-ката градинка до алан мак един месец 5-кв. метра 20 човека. Това са хора за разходи от нашия джоб-Общински пари. Парка Бачиново е отново в плачевно състояние със същите хора от 20 години, БИОСТРОЙЦИ без конкурентни фирми за поръчката. Защото така иска зам. кмета Стоян Благоев, получил е нещо в замяна и толкоз. Пътя поне до пределите на града да е чист, а то тротоарите до Бачиново са покрити от тревата на биостройци а падащи камани колкото щеш. През ПРИЧКАПОВО време дори се миеше, стопанисваше и до Бодрост Сегашното управление Е УПРАВЛЕНИЕ НА НЕКАДЪРНИЦИ ТА ДОРИ НЕМОЖЕ ДА СЕ НАРЕКЪТ И ГЕРБАДЖИИ.


11 Април 2013 18:14 | цветя
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Наистина градската градина и Бачиново не изглеждат добре. Плочките в градината са поизкъртени на места, растителността не е достатъчна, едно време май се говореше, че алпинеум ще се направи там, нищо не стана. И без това нов парк не се прави, поне тези, които има да се поддържат. И Ловният дом може да изглежда по- добре, за Розариума да не говорим. А и в крайните квартали трябва да се засадят дървета, не са достатъчно, поне около някои панелни блокове все още има незастроени площи, но няма насаждения.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар