Бездомно куче нахапа 84-годишна жена в Дупница

17 януари 2020 11:22   2 коментара   3595 прочита


Бездомно куче разкъса крака на 84-годишната дупничанка Стефка Попова, която по чудо оцеля, алармира дъщеря й Стоянка Оракчийска. Инцидентът е станал в четвъртък по обяд, в района на хлебозавода, на улица „Рилски манастир“. По това време възрастната жена се е разхождала заедно с две приятелки, когато е нападната от бездомното четириного.

Близките на пострадалата са категорични, че по никакъв начин баба Стефка не е провокирала агресията от страна на кучето. „Отхапано е парче месо от крака на майка ми, което е висяло, предаде "Монитор". Веднага жените са се развивали и кучето е избягало. На място съседите са й оказали първа помощ, а след това в Спешна помощ-Дупница, са се погрижил за нея, за което им изказвам огромна благодарност“, обяви Стоянка Оракчийска.

Тя постави и въпрос, свързан с бездомните кучета, питайки управниците и природозащитниците: „Господа управници, зелени еколози. Това ли ви е равновесието в природата? Кучетата са били две, големи, а ако не бяха три жени, а едно дете? Осъзнавате ли, че това е гавра с жителите на този град. За всички, които ги боли за уличните кучета, приберете си ги във вашите домове. Ние си имаме куче и се грижим за него“, заяви дъщерята на пострадалата възрастна жена. Общинската администрация вчера е сигнализирана за проблема и агресивното куче се издирва. „Ловецът към приюта за бездомни кучета все още не е успял да го залови. Днес е установено отново в същия район и след като го хванем ще имаме яснота дали става въпрос за бездомно куче или то си има собственици. Едва тогава ще преценим какви действия да предприемем“, обявиха от общинската администрация в града.

Само преди броени месеци глутница кучета нападнаха майка с бебе в района на ж.к. „Бистрица“ в Дупница. По чудо жената се размина само с уплаха, а местните жители настояха да бъдат предприети спешни мерки срещу бездомните кучета. „Тези нападения зачестиха. Страх ни е да вървим по улиците. Те просто се спускат и директно те захапват, не са един или два случаите“, коментираха дупничани. Факт е обаче, че в повечето случаи общинските власти са безсилни, залавят кучетата, обработват ги и след това са задължени отново да върнат бездомните на мястото, на което са заловени.


Още за: куче   жена   нападение   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
17 Януари 2020 16:12 | �������������-����������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ГЕРБАДЖИИСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ОБЩ. ДУПНИЦА В ЛИЦЕТО НА КМЕТА И НЕГОВАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ВДИГНАХА ТАКСАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ ОТ 10 НА 20ЛВ, ПИТАМ СЪЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ОТГОВОР НЕ-ИСКАМ, КОЙ ПЛАЩА ТАКСАТА ОТ 20 ЛВ НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА И КОГА ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ ???ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ И ДА СЕ МАХАТЕ С НЕКАДЪРНОТО, НЕГРАМОТНО И КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ НА ХУБАВИЯ НИ ГРАД..


17 Януари 2020 22:10 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На вниманието на общината-пред ГУМ всеки ден един огромен бял помияр пресреща хората и лае неистово след тях, въпрос на време е и да захапен някой човек. Знаете, че в зоната е пълно с малки деца и възрастни, които едва ли ще мжгат да се отбраняват.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар