Без автобуси в Пиринско и страната заради стачка!

24 ноември 2020 17:20   3 коментара   7756 прочита


Протест на превозвачите спира изцяло междуселищните и международните автобусни превози ще спрат изцяло в сряда, 25 ноември. Градските линии в Пиринско и цялата страна, експлоатирани от частни превозвачи, няма да се обслужват от 9 до 11 часа, обявиха ръководители на браншови асоциации на автобусни и таксиметрови превозвачи. По централните булеварди ще влязат около 100 автобуса и близо 2000 таксиметрови автомобила за двучасов протестен митинг, насрочен за 10 часа на площад "Батенберг".

Протестите са в отговор на отпадналото криминализиране на незаконните превози. Депутатите икриминираха нерегламентирания превоз на пътници,

като виновните бяха заплашени от до 10 години затвор.

Президентът наложи вето на текстовете с мотива, че не са уточнили критериите, по които нерегламентираният обществен превоз на пътници ще се разграничава от т.нар. споделено пътуване. При повторното гласуване криминализирането на незаконните превози отпадна.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова определи като спекулации твърденията, че с текстовете са застрашени и хората, предлагащи т.нар. споделени пътувания. За да попадне един превоз под ударите на закона, то от него трябва да има икономическа облага, което при класическите споделения пътувания липсва, поясни Георги Атанасов от националното сдружение на автобусните превозвачи. Той обаче допълни, че в групите за споделени пътувания

една трета от пътуванията са нелегални превози

от едни и същи хора по едни и същи маршрути и с едни и същи превозни средства. Превозвачите заявихи, че ако текстовете не се внесат за ново гледане, от понеделник, 30 ноември, ще спрат всички превози безсрочно. Те са готови и да влязат в сивия сектор, като спрат да плащат данъци и осигуровки.


Още за: стачка   автобуси   регион   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
24 Ноември 2020 20:45 | Кос
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ама коментарите за екс кмета ги изключихте а.. много му папате дупенцето


24 Ноември 2020 22:47 | До редакцията на стършел
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо не може да се коментира под горната статия? Заради такива жалки медии-дупелизачи сме на 111 място по свобода на словото.


25 Ноември 2020 09:08 | Майор Майор
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На снимката на горната статия липсва само Баба Христина! Живи и здрави!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар