Бензиностанции в Пиринско под прицела на НАП

12 септември 2019 13:14   2 коментара   28469 прочита


Бензиностанциите в Пиринско са сред най-честите нарушители на данъчното законодателство, установи проверка на struma.com. Към този момент има 4 запечатани обекта, предлагащи продажба на горива.

Инспектори от НАП установили нарушения, свързани с неиздаване на касови бележки, нередовни фискални устройства, неправилно отчитане на ежедневните обороти, както и неправилно съхраняване на документи, свързани с касовите апарати в бензиностанция на "Зелендолско шосе" в Благоевград. В Сандански пък данъчните запечатаха бензиностанция "Сто петрол" в промишлената зона.

В Разлог данъчните установиха най-много нарушения на обекти, свързани с обслужването на автомобили. Там бяха запечатани 2 бензиностанции - една на "Глобъл Петролиум Сървис" ЕООД и една на "Б и А Карго Транс" ООД.

Освен двете бензиностанции, данъчните затвориха и автосервиз "Естел" и автомивка на "Авто Ник 75" ЕООД в Разлог. Всички те ще бъдат затворени принудително за срок до 30 дни, а на собствениците ще бъде наложена глоба. Размера на глобата се определя в зависимост от нарушението.

Инспектори от ТД на НАП София извършват ежедневни планови проверки на обекти, предлагащи стоки и услуги от всякакъв вид. Работят и по сигнали на граждани, като срокът за извършване на проверка по подаден сигнал е 2 месеца.

Масово по търговските обекти не се издават касови бележки. А най-честият начин, по който данъчните установяват нарушенията е именно чрез осъществяване на контролна покупка. Застраховани са само обектите, спазващи стриктно разпоредбите на закона.

П. Пенева

2 коментара
12 Септември 2019 14:09 | niki
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

НАП да тръгнат по кварталите, тук не знаем какво е касов бон!


13 Септември 2019 09:14 | !!!???
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Номера е стар, а НАП спи. Касиера пита, Искаш ли фактура? и като кажеш че не искаш и не получаваш и касова бележка. А за строителните материали ....нямам думи. И ДДС- то слагат в джоба.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар