Бедствие в Банско! Река Глазне излезе от коритото си

09 ноември 2016 11:10   4 коментара   22859 прочита


Общинска администрация Банско уведомява жителите на гр. Банско, че поради обилните валежи през последното денонощие, е задействан общински План за действие при наводнения. Отговорните длъжностни лица към администрацията, както и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, наблюдават състоянието на река Глазне, която е с увеличен обем.

Призоваваме всички граждани към повишено внимание. В случай, че бъдат забелязани тревожни сигнали по поречията на реките на територията на община Банско, моля да се свържете с оперативния дежурен телефон: 0749 88622.


Още за: бедствие   Банско   река   глазне   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
09 Ноември 2016 12:47 | Банскалия от Банско
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Това е предупреждение на природата към всички нас и особено към всички онези ратуващи за прокарване на повече ски писти в ски зона Банско ! Да не забравяме 2010 година, когато Глазне ( клон Бъндерица ) излезе от коритото малко над разклона на ски пътят за " Чалин валог " . Някак си грижливо и тихомълком бяха скрити щетите нанесени на ски пътя . Апокалиптична картина на стихия помитаща всичко пред себе си . Щетите и пораженията в самото Банско не можеха да бъдат скрити .
Мислейки за Банско, показвайки загриженост и отговорност, означава мислене за безопасността за всички нас - бидейки част от град и природа


09 Ноември 2016 13:21 | природата
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Продължавайте да сечете, гората пази от порои и свлачища, ама на кого му пука?!


09 Ноември 2016 15:10 | ДАНС
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

А бе, какво сте се загрижили за гора, града, хотели и туй-онуй?! Важното е да продаваме дървен материал, да караме ски и крадем пари от ДДС! Преди беше обвинено общинското ръководство. А СЕГА КОЙ Е ВИНОВЕН??? -Дядо Боже! Икономов-в никакъв случай!!!


09 Ноември 2016 22:22 | Гражданин от село
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какво бедствие, какви пет лева бе, идиот?! Преди пет години, когато вие с Въчкова предизвикахте наводнението в западната част заради пробив на коритото, за да си поливате ягодите ве немаше никакви, а сега ревете! На кой са тия бараки над града в коритото на реката, кой разреши да се построят там вместо да се почисти там коритото! Сега ще ми дигаш гюрултия! Както тогава бяха виновни "ония"--сега си виновен и ТИ -боклук мазен!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар