Баскетболът в Благоевград се възражда! Започва ремонт на баскетболната зала в Спортен комплекс „Пирин“, а средствата са осигурени от дарител

22 юни 2022 14:38   4 коментара   5863 прочита


Залата по баскетбол в Спортен комплекс „Пирин“ ще бъде реновирана. Тя няма да бъде давана на концесия, а ще бъде общинска, както досега. Това стана ясно по време на пресконференция днес. 

Залата ще бъде обновена със средства, които са дарение от Георги Спасов, а общата стойност на предвидената сума за ремонт и обновяване на спортната зала е над 100 000 лева. 

„Преговорите и подготовката по този процес започнаха преди 2 месеца и вярвам, че ще продължим с отлични резултати от страна на младите баскетболни надежди и техните треньори години наред. Изключително съм радостен, че се намират такива хора, като Георги Спасов, които да помагат на спорта и на децата в Благоевград, заделяйки от личните си средства. Ремонтът ще бъде изцяло извършен с паричното дарение, като целта ни е залата да придобие съвременен и модерен вид“, каза в частност кметът Стоянов по време на срещата. 

На пресконференцията присъстваха още председателят и треньор на БК „Евробаскет“ Никола Хаджиев, дарителят Георги Спасов и управителят на „Спортни имоти“ Драган Стойков. 

„В момента тренират няколко възрастови групи в „Евробаскет“ – до 8-годишна възраст, до 10 години, до 12 години, до 14 години, до 16 и до 18-годишна възраст. Над 100 деца са избрали баскетбола и в момента тренират, а от  шест месеца вече работим и с два набора момичета. Предстои от септември месец да сформираме и мъжки отбор по баскетбол. Благодаря на кмета Илко Стоянов и на Георги Спасов за подкрепата и работата“, каза Николай Хаджиев.

Щедрият дарител от своя страна сподели, че идеята е залата да се превърне в модерна и добра среда, която да отговаря на съвременните изисквания с модерни технически придобивки. 

В ремонтираната баскетболна зала в СК „Пирин“ тренировките по баскетбол ще бъдат с приоритет. 

В момента залата се използва от няколко клуба по различни дисциплини, които тренират по график. Това няма да се промени и след ремонтните дейности те отново ще може да ползват спортното съоръжение с предварително изготвен график.

4 коментара
22 Юни 2022 15:55 | гражданин.
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

схеми


22 Юни 2022 19:09 | Фрико
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ков бастетбол оно ората немат 2лв у джобо


23 Юни 2022 06:06 | гражсанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как така приоритет на един спорт над останалите? Нещо не е наред тук!


23 Юни 2022 11:02 | таскоооооф
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Веднага да се смени името, какъв евробаскет, Пирин трябва да бъде, това е марка, емлбема
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар