Банско вдигна на крака 10- хилядна публика в Арена София

26 февруари 2024 17:23   1 коментар   26499 прочита


 

За първи път в историята си, Българска федерация по мотоциклетизъм бе домакин на кръг от Световния шампионат по СуперЕндуро, известно като Ендуро на закрито. Зала Арена София бе превърната в трасе за мотокрос и събра най-големите световни звезди в СуперЕндурото. Публиката на трибуните беше над 10 хиляди зрители. Те приветстваха с ентусиазъм най-добрите в света, но аплодисментите им за младите мотористи от Банско бяха неизмеримо по-големи. 
В рамките на Световното първенство се проведе и първата в историята ни Републиканска купа по СуперЕндуро, а в състезанието взеха участие мотоциклетистите от спортен клуб „Мото Дружина Банско”. Благодарение на показаните резултати в Републиканския шампионат през 2023 година, право на участие получиха в клас Junior (до 14 години) Иван Чакъров, Мирослав Керанджиев, Александър Пиришанчин, Мартин Ковачев и Нейтън Димитров, а в клас Elite – Георги Весков и Борис Чакъров. 
С представянето си в Арена София те доказаха, че са спортисти на най-високо ниво и заслужено спечелиха отличия. В клас Junior първи завърши Нейтън Димитров с 40 точки, следван от съотборниците си Мирослав Каранджиев (34 т.) и Иван Чакъров (28 т.). Отлична езда направиха и останалите мотористи от „Мото Дружина Банско”. 
Кметът Стойчо Баненски, който беше сред поканените официални лица на Световния шампионат, слезе на трасето, за да бъде с момчетата от Банско. Заедно с тях приемаше подкрепата на публиката, която всеки път при споменаването на Банско избухваше с възторжени аплодисменти и възгласи. 


 


Още за: Банско   София   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
26 Февруари 2024 19:42 | Хаха смях
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Они в Банско като видят паркиран мотор му слагат сено и кофа с вода, мислят си че е гладен и жаден, вие 10 хил аплодисменти
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар