Банско скърби! Отиде си още един бивш градоначалник

14 май 2020 13:03   3 коментара   12814 прочита


Банско се сбогува с Никола Янчовичин. Бивш градоначалник на Банско, кметувал в периода от 1971 до 1976 г. , оставил трайни следи по време на мандата си .Янчовичин е известен в града с грижата си за развитието на Банско и превръщането му в духовен и културен център. Никола е организирал множеството патриотични инициативи.

С неуморната си работа, той е помогнал за усъвършенстването на целия облик на Банско и прогреса му в туристически център. Припомняме, че миналата седмица почина още един бивши кмет на Банско Александър Мацурев,дядо на депутат от ГЕРБ, който носи неговото име.

Мацурев също е посветил най-активните години от живота си на Банско – родният му град.Той кметува 14 години и помогна за възраждането историята на града и изграждането на неговото бъдеще.

В. Иванова


Още за: Банско   янчовичин   кмет   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
14 Май 2020 16:07 | банско
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

до В. Иванова проста ли си или толкова си можеш каза се че ДЕПУТАТА и покойният г-н Мацурев са съвпадения на имена запомни СЪВПАДЕНИЕ а не като теб ПАДЕНИЕ


14 Май 2020 16:57 | �������
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

А КМЕТА НА БЛАГОЕВ ГРАД. ТОМОВ КОГА.....


14 Май 2020 20:04 | Незнание или невежест?!
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Кольо Янчовичин даде много за Банско. Ленин да го прости! Щото беше болен комунист! А на депутатчето Сашко Мацеурев, дето миналата седмица почина "дядо му", сега е отново в скръб, защото Янчовичин му е вуйчо. Ама виж-В. Иванова не знае тази подробност, за да я отрази. Е-е-е не може пък всичко да знае. Или ако го напише-ще открие връзката между БСП+ГЕРБ=БКП!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар