Банско, Разлог, Баня – няма студенти, няма купон, няма и глоби

09 декември 2020 13:10   1 коментар   4974 прочита


Заради пандемията тази година Банско не прилича на себе си.

Улиците в курорта бяха нетипично пусти, заведенията отдавна затворени, а студентите почти никъде не се срещаха.

Малко след 19 часа, в празничната вечер, екипи на Министерството на туризма, Здравната инспекция, полицията и Комисията за защита на потребителите тръгнаха на проверки.

Първо стигнаха до комплекс с къщи за гости край Разлог. Още от пръв поглед се вижда, че ресторантът не работи. Първата група студенти, обаче, още при вида на проверяващите, бързо се скриват в къщата си.

След минути две от момчетата все пак излизат, за да обяснят, че спазват мерките и са по-малко от 15 души.

"Тук по принцип къщата е за 6, а там сме 7, и тука се събираме в момента, общо 13, аз не знам какви са условията, но мисля, че не сме нарушители, не знам. Имаше някои колеги се отказаха, но аз реших да дойда, не знам, не ми се стори така опасно", казва момчето пред Нова тв.

Проверка имаше и в петзвезден хотел. Там обаче нарушения не са открити, първо защото ресторантът не работи и второ защото студенти няма.

В село Баня къщите за гости са тъмни и безлюдни. Откриваме семеен хотел, който работи. Студенти вътре обаче няма, пише glas.bg. "Нашия хотел не приема студенти, не само заради ситуацията, просто сме по-семейно ориентирани и студентите не са нашите клиенти. Не сме имали запитвания, индивидуални, имаше в началото от туроператорите, но... не", казва Цвети Нинова, собственик на хотел.

В Добринище също няма и помен от студентски празник. Навсякъде улиците са тъмни, къщите - тихи, а заведенията - затворени. Накрая проверяващите екипи стигат и до Банско. Но и там нарушения не са открити.

"Заключението е, че няма нарушения не бяха констатирани, няма работещи обекти, няма студентски празник, няма студенти. Целта на проверката беше да се установи дали има нарушаване на противоепидемичните мерки във връзка с празника 8 декември и студентския празник. Никъде нарушения не се констатират, тъй като няма студентски празник, няма студенти, няма празнуване, обектите са затворени и не работят", коментираха контролните органи.

В Банско затворени са и много от хотелите, като има и такива, които въобще няма да отварят през този зимен сезон.


Още за: Банско   туристи   улици   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
09 Декември 2020 17:12 | Тихомир
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нов световен ред, трябва да се свиква с това докато кажат силните на деня.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар