Бандити в гората! Бракониерски лов в м. Предел! Откриха примки и следи от уловено животно, ЮЗДП и полиция търсят престъпника

18 май 2021 10:29   4 коментара   10896 прочита


Служители на „ДГС Разлог” и ЮЗДП реагираха незабавно на първи сигнал за бракониерство, подаден от гражданин през мобилното приложение, въведено преди по-малко от месец. При проверката, извършена от горските служители на 17 май в частна борова гора над местността Предела, бяха установени незаконно поставени примитивно чакало и примки за улов на диви животни.

На терен са открити и следи, които според проверяващите са от попадналото в капана животно. Видимо е, че примката е ползвана многократно, което се потвърждава от остатъците от царевица за подхранване на дивеча, обелените дървета и утъпкания терен. 
 Въпреки че нарушителят не е разкрит, незаконният капан е премахнат. Това се случва благодарение на иновациите, въведени от ЮЗДП, и активното гражданско съдействие за опазване на горите и дивеча. 

Сигналите, подадени чрез приложението за смартфони и таблети, се визуализират на публичната уеб-карта на горите в ЮЗДП на адрес http://gori.uzdp.bg чрез приложените снимки и координати на местоположението.

Указания за инсталирането и работата с мобилното приложение са налични в приложеното видео-обучение: https://youtu.be/9cbi4-llNu4

 

Петя Иванова 
 


Още за: лов   браконирери   примки   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
18 Май 2021 11:12 | Разлог
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

В Разлог се знае кои горски бракониерстват


18 Май 2021 12:08 | Йован Воскресов
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

То цела България знае за тиквата, ама какво от това щом не са в каушо!


19 Май 2021 05:56 | ra4i
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

пишете за примки защто не проверите м. тишето


02 Юни 2021 15:46 | Бачевеца
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Па Владо Банжеевия шева на коперацията
и Емо Терзиовия са. Они сека събота и неделя са по предела и се из гората оде а си ги знаеме дека са си бракониере
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар