Бал по време на пандемия! Благоевградски абитуриенти празнуваха на Бачиново, замениха блясъка и лукса и далеч от суетата се отдадоха на незабравима веселба

25 май 2020 19:49   4 коментара   18816 прочита


Зрелостници от благоевградски училища отбелязаха завършването си като си спретнаха импровизиран бал в парк Бачиново. Напук на всякакви препоръки и забрани, дванадесетокласниците бяха по-сплотени и задружни отвсякога и след месеци, прекарани в изолация, се събраха отново заедно, за да отбележат най-важният ден в живота си.

Снощната проява не бе по правилата, но пък младежите показаха, че могат да загърбят суетата в името на това всички пак да се прегърнат и веселят. Традиционното дефиле на абитуриенти в центъра на Благоевград тази година няма да се състои.

Далеч от хорските погледи и светкавиците на фотоапаратите, младите дами смело замениха бутиковите рокли с обикновени дънки, а прическите, бляскавите бижута и обувките на високи токове липсваха. За випуск 2020 краят на средното училище бе белязан от пандемия, маски, социална дистанция, онлайн обучение и... паметен купон. Екзалтирани викове от 1 до 12 и химнът на всички абитуриенти - "Един неразделен клас" огласяха парк Бачиново.

Такъв е духът на младостта - смел, безстрашен и непокорен, въпреки, че подобни прояви в момента са абсолютно забранени, дори и на открито.

Както struma.com съобщи вчера, зрелостниците си бяха организирали среща на паркинга на ЮЗУ "Н. Рилски", на която имаше засилено присъствие на полиция и жандармерия. Мероприятието очевидно не е било отменено, както стана преди дни в София, където униформени разпръснаха събралите се абитуриенти и развалиха купона.

Припомняме, че група от над 15 хиляди дванадесетокласници изпратиха писмо до министър Ананиев, с искане да им бъдат разрешени поне изпращанията в дворовете на училищата и успяха да ги издействат, но при определени условия. Въпреки това обаче, на много места в страната абитуриентите не се задоволяват само с това и организират сбирки на випуска, с което нарушават заповедите на Министерския съвет и мерките, въведени заради коронавируса.

П. Пенева

 

4 коментара
25 Май 2020 20:32 | 123
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

С това поколение жална ни майка


26 Май 2020 09:42 | Силвия Ангелова
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Събитието беше разрешено от общината и съласувано с полицията


26 Май 2020 13:36 | Valtor
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Безотговорници


26 Май 2020 14:40 | 123
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Идете ги виште тия дебили по дискотеките след 12
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар