Бай Петко и внучката му Петя със Citroen DS 21 са големите победители на Ретро парада в Симитли

14 май 2022 16:34   1 коментар   14697 прочита


Уникални ретро автомобили, каквито вече почти никъде не могат да бъдат видени, пристигнаха в Симитли за 19-тия Ретро парад, организиран от Ретро клуб "Пирин" - Благоевград и със съдействието на Община Симитли.

Над 50 возила имаха възможността да видят жителите и гостите на нашата община, както и да се снимат за спомен с тях. 

Впечатляващи коли, някои от които на повече от 50 години препълниха улица "Христо Ботев" и върнаха всички присъстващи години назад. Носталгията завладя по-възрастните, а по младите с интерес слушаха истории за автомобилите от миналото и не можеха да повярват, че бензинът някога е бил 0.30 лв. 

От името на Община Симитли, зам.-кметът Евгения Георгиева отличи автомобилът, който най - много впечатли симитличани.

С голямата награда - купа си тръгнаха Петко Вълканов - Бай Петко и внучката му Петя Динкова, която шофира автомобила на дядо си - Citroen DS 21 от 1968 година.

Бай Петко е редовен участник на ретро парадите, организирани от Ретро клуб "Пирин", но тъй като вече е на достолепна възраст, поверил ценното возило на Петя. Младото момиче, което завършва "Интериорен дизайн" с удоволствие споделя емоцията със своя дядо и обеща догодина пак да ни гостуват в Симитли.

Организаторите от своя страна връчиха специална статуетка, символизираща две здрависващи се ръце, чрез която изказват своите специални благодарности към кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и цялата Общинска администрация за проявеното гостоприемство.

През 2023 година Ретро клуб "Пирин" ще отбележи 20-ата си годишнина от организирането на ретро паради. Зам.-кметът Евгения Георгиева от сега отправи покана към организаторите и обеща да съдействаме за още по - голямо и мащабно събитие. 

Организаторите приеха отправената покана и се заканиха догодина да дойдат в Симитли с още повече и по - впечатляващи автомобили! 


Още за: ретро парад   Симитли   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
14 Май 2022 21:54 | Квазимодо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На талончето на колата пише DS 23, вие пишете DS 21. Не че има значение де, но някой би трябвало да греши ;))))
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар