Б. Борисов с обръщение : Мили мои опоненти, какво ще правите, ако ГЕРБ ви подгонят като чакали?! Предлагам ви мир!

05 април 2021 06:26   34 коментара   31745 прочита


Предлагам ви до декември да направим максимално усилие да излезем от пандемията, да имаме консенсус, помислете как да мобилизираме ресурс, да видим можем ли да направим обединение в името на държавата, заяви премиерът 

"Мили мои опененти, какво ще правите, ако симпатизантите на ГЕРБ ви подгонят като чакали?! 

Чувам изказвания: „Важното е, че няма Борисов“ – и без петел ще съмне! Но имате ли по-опитен от мен?! Някой, който да се е справил с 3 кризи – финансово-икономическа, миграционна криза или пандемията сега? Няма да се справите, нямате експертиза, трябва да се учите – ние имаме огромен потенциал! Аз ви предлагам мир – аз ви предлагам експертите, да направим за България до декември максималните усилия да тръгнем нагоре, тогава вече всичко е ясно". 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в изборната нощ, изправен навън пред дувара на премиерската резиденция в Бояна. 

 

Малко преди полунощ в излъчване на живо в акаунта си във Фейсбук Борисов неочаквано предложение: „Аз им предлагам мир. Аз им предлагам да сложим експертите, да сложим хората, да поемем отговорност и да направим за България до декември максимално усилие, за да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре и тогава вече всичко е ясно. Това е моето предложение към всички. Порадвайте се един-два дни, три, и след това помислете „кое е стабилно и кое не е? “ И как можем да мобилизираме, нали сте уж „Съединението прави силата“, това ви е гербът. Хайде да видим дали можем да се обединим в името на държавата“. 

 

"Нека поздравим всички, че са се явили на изборите, защото има такива, които искат да говорят от името на народа, но ги е страх да ходят на избори, защото като получи 1 или 2 % не е много разбираемо за хората да говори от тяхно име. 

Нека бъдем по-смирени и не да се чудим и говорим кой с кого може и кой с кого не може. Познавам много по-добре от моите колеги как работят институциите и в Европа, и в света", подчерта Борисов под падащия сняг. 

И продължи: "Предстоят най-важните месеци тази година, докато влезе в сила Планът за възстановяване. Това са 50+10 милиарда. 50 миларда грант, още 10 милиарда лихви. Близо 60 милиарда. България може действително още по-добре да изглежда и да се промени. Никога не съм казвал, че сме идеални. 

Знам какво говоря и каква отговорност нося. Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност. 

 

Знаете ли, мили мои, колко е лесно да съберем няколко попа и да ви гледаме сеира в парламента. Няма да се справите, нямате експертиза. Нямате хора- не разбирате ли? Трябва да се учите. Имаме огромен потенциал и вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година, тези последни 8 месеца от нея, да бъдем толкова консолидирани, защото светът и Европа ни гледат. Няма ли стабилна политическа обстановка, бъдете сигурни, нищо няма да се получи с фондове, със Зелената сделка", продържи да води монолога си Борисов, обръщайки си директно към опонентите си от ДБ и ИСМН. 

"Вярвайте ми, убеден съм в това, изтъкна още лидерът на ГЕРБ. 

Слушам, че тези по 4, 5 и 9 % искали да правят нещо анти-ГЕРБ и анти-Борисов. Направете го, но само си спомнете какво стана с Орешарски", заплаши Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни как се е правил кабинет, когато не си спечил избори. 

Поне до този момент всички казват, че признават изборите. Действително имаше машини, имаше организация, справихме се. 

Мои мили опоненти, познавам ви всичките, всичките сте работили с мен, израдвайте се хубаво - вече сте в парламента, станахте депутати. Нали това беше зора още от лятото. Искахте преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. 


Ето ние видяхме - най-мирната, най-толератната, най-позитивната, най-евтината кампания дори, проведохме ние", каза още Борисов. 

 

Той отбеляза, че винаги е можело да има по 20-30 млади, красиви и буйни симпатизанти на ГЕРБ, които преследват опонентите му като чакали, където и да са. 

 

Но какво ще правите, ако симпатизантите на ГЕРБ ви подгонят като чакали?! 

 

Кой ще надделее? Както казват - на война, като на война. Аз ви предлагам мир. Предлагам да сложим експертите, да сложим хората и да направим за България до декември максимални усилия да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. 

 

Това е моето предложение към всички. Хайде да видим можем ли да се обединим в името на държавата, да изберем най-доброто! 
 
Тогава вече всичко е ясно. Радвайте се един ден, два дена - три и след това помислете кое е стабилно и кое не и как можем да се мобилизираме, нали уж "Съединението прави силата". Това ни е гербът. 

Айде да видим дали можем да се обединим в името на държавата. Досега казвате, че народът не ни иска, иска вас. Хубаво, но 5 %, 4 % и 9 % - ние имаме 25 %. Дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа", призова Бойко Борисов. 

 

"Ние доказахме, че изборите са максимално прозрачни и честни. Има още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите. 

Много се радвам, че толкова партии влизат в парламента, омръзна ми сам да нося отговорност", каза още Борисов под падащия сняг. 

 

И продължи, водейки мисловен диалот с опонентите на ГЕРБ: 

"Ние имаме огромен потенциал, вие, мили мои, нямате експертиза, ще се провалите. Спомнете си какво стана с Орешарски! Мои мили опоненти, познавам ви всичките, израдвайте се, станахте депутати - нали това искахте цяло лято. Но какво ще правите, ако симпатизантите на ГЕРБ ви подгонят като чакали?! Но аз ви предлагам мир - да сложим експертите до декември! " 

 
"Това е моето предложение към всички. Хайде да видим можем ли да се обединим в името на държавата, да изберем най-доброто! " 
 
"Партията показа, че без първи, втори, трети човек, може да се справим. Имахме мощна Изпълнителна комисия и структури и доказахме, че може да спечелим. Това става за пети пореден път", каза той. 

 

Казвам евала на ГЕРБ, защото за първи път работихме така, както трябва да работи една партия: мощна Изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани, каза още лидерът на ГЕРБ. 

„Трябваше, за да отговорим, че изборите са максимално прозрачни и честни, да имаме и машини. Това наложи огромна работа за много хора“ да ги сертифицират, произведат, закарат. Мисля, че заслужават голяма благодарност. Имаме поне още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите. В кои градове, колко, колко от образованите, необразованите са гласували за отделните партии. Това също е важно. “, каза още той. 

 

Борисов подчерта на няколко пъти, че има партии с 5 или 9 процента, които говорят от името на народа. 

 

"Чувам, че някои с 5% искат да правят нещо анти-ГЕРБ, анти-Борисов. Мои мили опоненти, познавам ви всичките, израдвайте се, станахте депутати, нали това беше зора още от лятото, нямате нито капацитета, нито опита, никой от мен не познава по-добре как работи Европа", обърна се той опонентите си. 

"Ако имате 5% не можете да говорите от името на народа. Казвахте, че народът не ни иска, но ние имаме 25%", добави Борисов. 

 

"Предлагам ви до декември да направим максимално усилие да излезем от пандемията, да имаме консенсус, помислете как да мобилизираме ресурс, да видим можем ли да направим обединение в името на държавата", заяви той. 

 

„Благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с изборния процес. Свършиха огромна работа. За около година купихме за над 45 милиона машини за машинно гласуване за много пари. За съжаление, какво стана? Огромната част от хората не искат да гласуват на тях. 


Неслучайно и холандският премиер ми каза: „Бойко, ние купихме такива машини, едни избори проведохме на тях“. И друга такава държава в Европа няма. Трябваше, за да отговорим, че изборите са максимално прозрачни и честни, да имаме и машини. Това наложи огромна работа за много хора“ да ги сертифицират, произведат, закарат. Мисля, че заслужават голяма благодарност. 
За пети пореден път печелим парламентарни избори“, каза още той. 

Преди 15 години, когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямахме алтернатива, както и до ден днешен. 

„Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят от името на народа. Разбирам ги. Приповдигнато им е настроението. Изкарали по 5, 4, 9 процента и считат, че това е много. Не, не е много. Те и 25 не са много, но ако имаш 5 или 9 процента и говориш от името на народа, е доста смешно. Именно затова благодаря днес на моята партия. 
След няколко дена ще благодарим и на целия суверен, на народа, който излезе в условията на пандемия и имаше една доста прилична избирателна активност. 

Някои казват, че партиите били много. За мен е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, защото истинската политика в една стабилна държава се права в парламента. Там се правят мнозинства. Той се извини на медиите, за това, че обръщението му е през Фейсбук профила му. 

П. Колев

34 коментара
05 Април 2021 06:45 | Браво
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Евала


05 Април 2021 06:46 | Петрич
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Крадец мръсен


05 Април 2021 06:51 | Мили мои,
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Това не е писано от него! Бойко не може да пише!


05 Април 2021 06:56 | Бай Ставри
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Забелих го.


05 Април 2021 06:58 | Иоан
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Марш от жипката. Лайнар, негодник, мръсник, нещастник!


05 Април 2021 07:03 | Фифо
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

КОР!


05 Април 2021 07:07 | Чуко
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Тоя психично болният продължава да ни се натрапва ....без него нямало да смогнем без него нема хлеб нема вода.... ебати наглото същество лелеее.... и пак какъв голям процент взима кучето подмолно... ама нормално с циганските гласове и със най голямата администрация в Ес.... то не са ченгета не са служители по министерства то не е администрация из градовете то не са бачкатори из всички фирми от обръчите му с които си работи то не са даскали и още и още ....яко се е впил тоя кърлеж.... и той каго камбитов падешкият ветеринар милионер, лъжите обещанията и бруталните рушвети и кражби ги немат за нищо


05 Април 2021 07:37 | 555
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Тоя наистина е изтрещял радикално! Тиквуне, вземи си Експертите тип Караянчева (като казваш - “проста п... а”) под мишка и ае! Да те нема! Иди в БарЦелона да отдъхваш!


05 Април 2021 07:40 | Иван
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Тоя чисто е изперкал


05 Април 2021 08:12 | Правец
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Знаете ли на какво ми приличаше Борисов нощес? Ами на Тодор Живков, когато разбра че си отива - свит, смачкан, отчаян, оглеждащ се жално за помощ, която отнийде не иде... Бойко рече, че е най-опитен. Да, и в краденето. Именно затова си отива. То и други бяха най-опитни - Нориега, Пиночет, Франко, Живков, Чаушску. И какво от това? Отидоха си - дим да ги няма. Относно погването на хората от някакви си момчета-герберчета - сигурен съм, че има такава възможност. Но надали ще се сбъдне. Времената са други. То ако можеше, и на Бойко да са му спретнали комплот много пъти досега. Преврат няма как да се случи. Нали затова намеква Борисов.


05 Април 2021 08:16 | Гугутка интернешънъл
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ИТН 19%+ДБ11+ИБМВ5%=35%. Това + подкрепа/без участие/ от БСП/15-16%/= Правителство.


05 Април 2021 09:09 | коко
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Смешно и жалко изказване от премиер. Имал опит- в какво? В "усвояване на пари"?
Новото правителство трябва да обяви конкурси за всички ръководни длъжности в администрацията, ако не иска да го саботират. Всички течащи конкурси на държавни предприятия от последния месец и в момента да се отменят. Проветряване на цялата държавна администрация -веднага!


05 Април 2021 09:27 | Бай Хой
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Сбогом толуп. Герб си отива, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА.


05 Април 2021 10:14 | Струна. Лом
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Бойко насра ли се?


05 Април 2021 10:45 | ???????
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Нагло, нагло тъпо копеле. Никой няма да прави правителство с тебе. Спечели изборите, но загуби властта. Ще се справим перфектно. Заплашва, че едни момиченца щели да ни под гонят като чакали. На война като на война. С теб мир никога.


05 Април 2021 11:20 | -789
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Сумати пари раздаваха тези ГЕРБАДЖИИИИИ! Хайде марш идиот!


05 Април 2021 12:19 | Боклук
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Какъв експерт бе, крадец мръсен, открадна ни живота, открадна ни бизнеса, открадна всичко което можа, а на нас остана мъката и униженията - да сполети това тебе и всички твои родственици ако има Бог ! Мръсник долен !!


05 Април 2021 13:27 | Калм
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Ако десните не се опомнят и не се консолидират, България отива към рекомунизация, отива обратно в лапите на Пунинска Русия, отива към международна изолация, към пропадане на доверие, забавяне на програмни плащания, към срам!!!!!


05 Април 2021 13:41 | куров
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

мир, война плашиш ми кокошките . Къде беха досега експертите, защо сега се сети сега за тех след десетина години ??


05 Април 2021 14:36 | от Петрич
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В петрич Герб плащаха по 20 лв на циганите да гласуват за Герб за Георги Динев, всичко е манипулирано, всички мразим герб, и те са с висок резултат. Бойко няма място повече в парламента да се изнася. В деня на размисъл не спряха агитациите по интернет от страна на ГЕРБ. Вота е манипулиран!


05 Април 2021 14:38 | от Петрич
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Бойко не ни бери грижата, ти продаде цялата държава, открадна милиардите, затова сме бедни, няма работни места, на държавните служби е всичко политическо назначение от ГЕРБ! Теб вече да не те интересува за управлението, заминавай си има доста по умни и качествени хора от теб, който отлично ще управляват, и няма да крадът и да съсипват държавата ни! Милиони хора прогони в чужбина нещастник и имаш смелостта пак лъжи да сипеш. Засрами се бе толуп тъп!


05 Април 2021 17:40 | бл д
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

вън бееееееееееееееееееееееееее


05 Април 2021 17:49 | Ей, дебили!
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Леле, дебилитета е излязъл да плюе най-достйният премиер на България?! Заредени с лъжиците и манипулациите от фалшивите новини тъпанарите яростно нападат и заклеймяват! Всичко ще ви се върне, дебили нещастни!


05 Април 2021 17:51 | Ха ха
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Откачалките са полудели ха ха ха


05 Април 2021 17:59 | До по горния толуп
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Лекувай се дебил.


05 Април 2021 18:01 | Мила
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ха ха, троловете са изпълзяли от дупките си . Кеф


05 Април 2021 18:21 | Толуп
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

На “ Ей, дебили! “ в устата !!


05 Април 2021 18:46 | рени
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НАЙ МРАЗЕНИЯ


05 Април 2021 19:25 | ....
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Изчезни! Завинаги!


05 Април 2021 19:46 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Мечта за всички, всички ЧЕСТНИ ХОРА е Тиквата да влезе във ЗАТВОРА!


05 Април 2021 20:03 | Паола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ей Бока, що става брат?
Какъв е тоз обрат?
Няма го шкембе войвода,
Няма кой да лъже веч народа!
Няма го и Марешки,
слице като портрет магарешки!
За това по желание на всички честни хора,
цялата дружина във затвора!


05 Април 2021 20:28 | Чолев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Aide Dinev vrashtai sr na kafeto globus. Tam te chakat ti za nishto ne stavash


05 Април 2021 20:32 | Чолев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Kopele dolno lapate obshtinski pari banketi praite pri atudhka giupkatA ona vi krie v chuchuligovo i na kmeto go chaka sashtiq shut kato tvoq


05 Април 2021 20:33 | Чолев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Giubreta dolni marsh da bachkash da vidish kak se bachka bokluk izebaxte kmetstvoto v petrich
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар