Б. Борисов: Правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лв., в рамките на мандата

08 април 2021 13:27   5 коментара   4487 прочита


„Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Подпомогнали сме възстановяването и изграждането на много храмове в цялата страна и ще продължим да го правим“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир. Министерският отпусна на вчерашното си заседание на Светата обител 240 000 лева след отправена към правителството молба от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на настоящата година.

В хода на срещата министър-председателят Борисов изтъкна, че хилядите поклоници отново ще могат да посещават Рилския манастир след като бе възстановено движението по пътя за Светата обител след укрепване на срутището. В засегнатия участък бяха извършени необходимите укрепителни и обезопасителни работи на скалния масив, за да може да се осигури безопасното преминаване по пътя към Рилския манастир.

От двете му страни са монтирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби. Премиерът Борисов акцентира, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани много църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева.

В този контекст Адрианополският епископ Евлогий изказа огромна благодарност към министър-председателя и правителството за финансовата подкрепа и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата. „Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане“, категоричен бе епископ Евлогий.


Още за: Борисов   манастир   пари   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
08 Април 2021 16:31 | ДЖУСА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

толко ПРАВИ ПАРКИНГА ЗА 4 ГОДИНИ.....


09 Април 2021 00:32 | Фончо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А сега питайтв Златанов, как простак от Симитли ще стане депутат, а той не! Както назначава директори прости за сметка на знаещите. Как се чувствате Златанов?


09 Април 2021 06:43 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ах Христина, ах Христина!
Трактор пее във градина!
И живота стана лош,
трудно се изкарва всеки грош!


09 Април 2021 08:51 | Аспарух
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

На летището паркинга е по-евтин от този на манастира, а имат мостра пари да търсят. От място за поклонение и молитва превърнаха светата обител, в търговски център


09 Април 2021 21:18 | Тричко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Златанов още ли не е подал оставка? И съветник също да напуска! Видя се кой колко го иска. С натиск и калинки толкоз.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар