Автобусите по линия N1 в Благоевград с ново разписание

01 декември 2020 11:59   2 коментара   7697 прочита


Автобусите, движещи се по линия N1 в Благоевград се движат с ново разписание от вчера. Вместно на всеки 30 минути, те ще се пътуват през час, а само в часовите пояси от 7 до 8 часа сутрин и от 17 до 18 часа вечер, когато хората тръгват или се връщат от работа, ще са през 30 минути. 

Графикът на автобусната линия, която пътува от базата до с. Рилци  беше променен след затягането на мерките заради коронакризата в страната и в частност Благоевград. Пътуващите по линията са изключително малко и автобусите са почти празни.

Не могат да се запълнят дори в пиковите часове, когато работещите се придвижват от или към работното си място. Иначе условията в автобусите са много добри -  дезинфекцират се редовно отвън и отвътре, а пътуващите се радват на комфорт и топлина, а в част от автобусите дори има видеонаблюдение, което се грижи за тяхната сигурност.

Контрольори следят стриктно дали пътуващите носят маски, както и за това да няма гратисчии и всеки да заплати за изполването на автобуса. Всеки пътник днес бе уведомен за промените на място от контрольора, а официално съобщение на сайта на Община Благоевград за разписанието на автобусите, обслужващи всички линии, към момента все още не е публикувано. Не бяха малко неприятно изненаданите от нововъведенията днес хора, които останаха да мръзнат по спирките в чакане на спрените от движение автобуси.

П. Пенева

2 коментара
01 Декември 2020 13:25 | Московски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Няма страшно ще ги возя на шейната в Банско


01 Декември 2020 20:50 | Антон Миленков 831
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А сега как ще си изкарат заплатите? Щото субсидиите не са софийски, а нафтата си е пак с пари? И километрите не се свиват през зимата до 600 метра...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар