Автентична разложка песен даде старт на "Цъфнало цвете шарено"

16 юни 2024 08:07   5 коментара   3770 прочита


Автентична разложка народна песен даде началото на „Цъфнало цвеке шарено“ - демонстрация на носии, събрани от цяла България в Разлог – града - пазител на традициите 
 „Цъфнало цвеке шарено“ бе вълнуваща среща с миналото. 
Богата палитра от цветове, шевици, тъкани и материи, събрани от частните колекции на Таня Граматикова, Диана Димова, д-р Сирхан Мустафов, Мирослав Димитров и Борис Ракладжиев, бе представена днес в Разлог. 
Събитието се организира от Община Разлог, Фондация „Българските корени“ и Исторически музей, Разлог. 
Специални гости на ‚Цъфнало цвеке шарено“ бяха Д-р Ирина Бокова – Главен редактор на списание „Живи наследства“, Ирена Тодорова - изпълнителен директор на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО), Инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, директорът на РЕМ- Пловдив - Доц. Ангел Янков, както и колекционери от цялата страна, чиито „съкровища“ бяха показани днес на демонстрацията. 


Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
16 Юни 2024 09:04 | Бабугер
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Айде стига с тези специални гости ! С какво са по различни от останалите ? С рога и копита ли са " специалните"? Ама стига вече сте правили дудуци на разни участници :?!


16 Юни 2024 10:18 | Крапата маала
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Та ни едно момиче не е с автентична разложка носия


16 Юни 2024 12:15 | Джери
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кметовете, защо не честитят празника на мюсюлманите Курбан Байрам !!. Байкушев не се ли сещаш ? В Благоевград има много хора които празнуват. #


17 Юни 2024 07:46 | до горния ..
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А те защо не ни честитят когато е Великден ?


17 Юни 2024 10:42 | до крапата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

че сте прости в крапата маала го знае цел град, ама се оказва че сте и неграмотни. изложбата е на носии от цела България собрани в Разлог. Явно не само маалата, ми акъло ви е крап.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар