Атанас Камбитов даде молитвена закуска за позитивна предизборна кампания

02 октомври 2023 15:05   7228 прочита


Молитвена закуска за положителна предизборна кампания в община Благоевград организира днес независимият кандидат-кмет Атанас Камбитов. Събитието, което е първо по рода си в региона, се проведе в заведение в парк "Бачиново". Поканата за него бе отправена към всички кандидати за кметове, водачи на листи за съветници, общественици и граждани, а целта е само една - да се води позитивна кампания и да се търси обединение за по-доброто бъдеще на Благоевград. 

"Искам да кажем днес ясно: Не на агресията! Защото за някои това се превърна в успешен модел - да се говори с агресия, с конфронтация, да се отрича постигнатото, да се очернят личности. Дори и да се успее с такъв подход, то резултатът не е устойчив. Успяваш истински само тогава, когато хората са обединени. Затова призовавам тази предизборна кампания да е съревнование на идеи, да има конструктивни дебати. Ние, политиците, сме различни, но нека предадем посланията си на хората", заяви домакинът на молитвената закуска - Атанас Камбитов, който е бивш кмет на община Благоевград от 2011 до 2019 година, пред присъстващите. Сред тях бе кандидат-кметът на НДСВ - Кирил Габеров, имаше кандидати за общински съветници, общественици, десетки граждани. 

Камбитов подчерта, че един град е успешен, когато са успешни хората му, когато има мир, спокойствие и благоденствие. "Затова е тази молитва - за Благоевград и за неговите добри дни. Нека Бог да пази Благоевград. Това е началото на тази инициатива. Вярвам, че след няколко години това място ще е тясно за всички, за които Благоевград е над всичко", каза още кандидат-кметът Атанас Камбитов. Той апелира да не се води кална кампания, да няма език на омразата.   

Свещениците Андон Шавулев  и Петър Стефанов от благоевградския храм "Въведение Богородично" отслужиха молитва за положителна кампания на всички кандидати за кметове и за общински съветници в община Благоевград.

"Нека е благословена тази надпревара, а добрите послания на кандидатите да достигнат до хората. Благоевград има нужда от добър кмет. Бог да ги благослови, за да водят положителна кампания", споделиха двамата свещеници. 

 


 


Още за: камбитов   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара