Асим Адемов награди будни ученици

24 януари 2020 15:53   2 коментара   4977 прочита


Шестима будни младежи от област Благоевград са призьорите в ученическия конкурс „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, обявен по случай 1 ноември от евродепутата Асим Адемов. С атрактивни награди- посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност.

Целта на оспорваното съревнование беше да насочи вниманието на младежите към историческата памет на личности от родния край, които са отдали живота си за съхранението на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на патриотизма и приобщаване към европейските ценности. 102ма ученици от област Благоевград взеха участие в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата. С най-много призови места се отличиха ученици от Благоевград.

Големият победител е Огняна Самарджиева – ученичка в VIII клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ гр. Благоевград. С поощрителни предметни награди бяха отличени Емили-Слава Петрова и Милена Миланова от НХГ гр. Благоевград, Любомира Стамболийска от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и Димитър Гадиров ученик в ПМГ „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев. Поощрителна награда получи и най-малката участничка в конкурса – Александра Цанова ученичка в VI клас на I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Гоце Делчев.

Най-много презентации бяха получени от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ гр. Разлог - 48. Достойно представиха училищата си участници от Банско, Белица, Долно Дряново, Разлог, Кочан, Слащен и Якоруда. Тричленното жури в състав: д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ – Благоевград, Марина Войнова – старши експерт ИТ – РУО-Благоевград и Екатерина Текерска – старши експерт ОНГОР – РУО-Благоевград оцени получените презентации и се удиви от позитивната нагласа сред младите хора да откриват будителите на родния си край и да представят тяхното дело.

2 коментара
24 Януари 2020 22:50 | Присъстващ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЕГ са на първо място, НХГ на второ. Видяхме кои са елитните училища в града, каквото и да пишете. ЕГ и НХГ бяха на първо и второ място на друг елитен конкурс, но вие не го отразихте, защото тази новина не носи гледания в страницата ви. Залагате само на скандалите, което е жалко.


25 Януари 2020 16:09 | �������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ВСИЧКИ ДАМИ В ЗАЛАТА СА БРЪСНАТИ. А МЪЖЕТЕ РЯЗАНИ. СЪС СИГУРНОСТ. ПОВЯРВАИТЕ. ЗАЩОТО САМИЯТ ДАВАЩ НА ПОДАРЪЦИТЕ Е РЯЗАН И НЕ БИ ДАЛ НИЩО НА НЕ РЯЗАНИ И НЕ БРЪСНАТИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар