Ќовините на югозападна Ѕългари€
 расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол  
   –егистрац舫абравена парола

јрми€та представ€ техника и въоръжение в 17 града в страната. » Ѕлагоевград е сред т€х!


22 септември 2018 10:16  2 коментара   3640 прочитаѕо случай 110-ата годишнина от об€в€ването на Ќезависимостта на Ѕългари€, по разпореждане на министъра на отбраната  расимир  аракачанов днес в 17 български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. “ова съобщиха от ћинистерството на отбраната.

»нициативата е първа от поредицата из€ви под наслов "“ова сме ние", с които ћќ цели да попул€ризира военната служба.

¬ —офи€ от 9.00 до 12.00 ч. пред парадни€ вход на ћќ всички гости на празника ще могат да разгледат военна техника на ¬ъоръжените сили - бронирана машина "’амър", бойни бронирани колесни машини " омандо", "√ардиън" и "ѕустинна котка".

»нтересуващите се от военната служба ще могат да получат информаци€ за свободните места в арми€та, както и за услови€та за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.

√остите на инициативата ще могат да чу€т и изпълнени€та на ѕредставителни€ духов оркестър на —ухопътните войски.

ƒен€т на Ќезависимостта ще бъде отбел€зан със същата инициатива и в градовете ѕловдив, ¬арна, Ѕургас, —тара «агора, ѕлевен, —ливен, Ўумен, —мол€н, Ѕлагоевград, ¬раца, Ѕелене, јсеновград,  арлово,  азанлък, ’асково и ямбол.

¬ Ќационални€ военноисторически музей ще се проведе ƒен на отворените врати. ѕосетителите ще вид€т ценни експонати като държавни€ печат на  н€жество Ѕългари€, най-високото отличие на ÷арство Ѕългари€ - орден „—в. —в. равноапостоли  ирил и ћетодий“, както и отличи€ на генерал-майор —тефан ѕаприков, който има важен принос за об€в€ването на Ќезависимостта на Ѕългари€. ћузе€т ще работи от 10.00 до 17.00 ч., а входът ще е свободен, пише monitor.bg.

—. ѕетров

ќще за: арми€  въоръжение  страна ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

23 септември 2018 00:57 | Ѕай ƒанчо
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

 ое!?  ое представ€ техника!.


23 септември 2018 03:22 | тамерланд
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

ў≈ ЅЏƒј“ ѕ–≈ƒ—“ј¬≈Ќ» ќ—“ј“Џ÷»“≈ ќ“ ЅЏЋ√ј–— ј“ј Ќј–ќƒЌј ј–ћ»я
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.