Армията представя техника и въоръжение в 17 града в страната. И Благоевград е сред тях!

22 септември 2018 10:16   2 коментара   4004 прочита


По случай 110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България, по разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов днес в 17 български града ще бъдат показани военна техника, образци оръжие и екипировка. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов "Това сме ние", с които МО цели да популяризира военната служба.

В София от 9.00 до 12.00 ч. пред парадния вход на МО всички гости на празника ще могат да разгледат военна техника на Въоръжените сили - бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Командо", "Гардиън" и "Пустинна котка".

Интересуващите се от военната служба ще могат да получат информация за свободните места в армията, както и за условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.

Гостите на инициативата ще могат да чуят и изпълненията на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Денят на Независимостта ще бъде отбелязан със същата инициатива и в градовете Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

В Националния военноисторически музей ще се проведе Ден на отворените врати. Посетителите ще видят ценни експонати като държавния печат на Княжество България, най-високото отличие на Царство България - орден „Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий“, както и отличия на генерал-майор Стефан Паприков, който има важен принос за обявяването на Независимостта на България. Музеят ще работи от 10.00 до 17.00 ч., а входът ще е свободен, пише monitor.bg.

С. Петров


Още за: армия   въоръжение   страна   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
23 Септември 2018 00:57 | Бай Данчо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кое!? Кое представя техника!.


23 Септември 2018 03:22 | тамерланд
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ЩЕ БЪДАТ ПРЕДСТАВЕНИ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар