АПИ: Няма нарушения на АМ "Струма"

31 юли 2019 09:25   3 коментара   4561 прочита


Пътната сигнализация в участъка между 16-ти и 17-ти километър на АМ „Струма“ е съгласно утвърдения план за организация на движението. За отсечката от км 0 до км 19 на АМ „Струма“ /бившата АМ „Люлин“/ има издадено разрешение за ползване от 2011 г. и монтираните пътни знаци са съгласно утвърдения план.

Участъкът е приет от приемателна комисия с Акт 16. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания на медии за разпространена днес от Института за пътна безопасност информация за извършен от тях мониторинг на пътя. Изнесените данни са некоректни и силно преувеличени.

Отсечката след п. в. „Даскалово“ е с характеристики на магистрала, но поради това, че все още не са приключили отчуждителни процедури, е автомобилен път, част от път I-1 /Е79/. Скоростта в този участък ще може да бъде променена след като приключат отчуждителните процедури и трасето има статут на автомагистрала.

Скоростта на движение в района на 88-ти километър на АМ „Струма“ е намалена до 90 км/ч за повишаване безопасността на движение. Екипите на АПИ извършват постоянен мониторинг на участъците и се предприемат действия за възлагане на нужните дейности по гаранционното обслужване на трасето. Констатираните дефекти ще бъдат изпълнени за сметка на изпълнителя. Това ще бъде извършено в края на септември, за да не се затруднява интензивният трафик по автомагистралата в момента.

3 коментара
31 Юли 2019 09:44 | Бай Ганьо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Как може една агенция зависеща от другата да и налага наказания. Пътищата и сигнализацията е супер, на ниво 19 век.


31 Юли 2019 13:31 | Петко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В посока Кулата, преди Зелен дол още стоят табелите с насочване през Благоевград.
Докога?


31 Юли 2019 19:32 | Тишо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Докато се събудят от зимен сън държавните калинки - герберасти, които отговарят за това.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар