Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си   
   –егистрац舫абравена парола

јѕ»: Ќе се извършват строителни работи на јћ Д—трумаУ в участъка с археологическите обекти край ѕокровник


8 ноември 2018 11:21   2986 прочитаЌе се извършват никакви строителни работи на јћ „—трума“ в участъка с археологическите обекти край с. ѕокровник. јгенци€ „ѕътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвани€ на медии за напредъка при изграждането на участъка между Ѕлагоевград и  рупник и съхранението на археологическите находки.

¬ отсечката между Ѕлагоевград и  рупник се работи в участъците, за които има издадено разрешение за строеж като асфалтови дейности в момента не се прав€т. ¬ 455-метрови€ участък с археологическите обекти - от 359+625 до км 360+080, не се извършват никакви строителни работи. јѕ» е изготвила задание на проект за преместване и теренна консерваци€ на археологическите обекти, които имат експозиционна стойност. ƒокументът е изпратен за съгласуване в Ќационални€ институт за недвижимо културно наследство и след като се получи нужното одобрение ще се пристъпи към изготв€нето на проекта.

јѕ» припомн€, че —пециализирани€т експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности издаде указание за преместване на римската фамилна гробница и раннохрист€нската църква, а на м€сто да бъдат запазени частите от римската вила и бан€, които са извън трасето на магистралата.

»зграждането на участъка между Ѕлагоевград и  рупник от автомагистрала „—трума“, лот 3.1 от км 359+000 до км 366+000 и от км 370+400 до 376+000, е част от проекта: јћ „—трума“ - лот 3.1, лот 3.3 и тунел „∆елезница“. “ой се съфинансира от  охезионни€ фонд на ≈вропейски€ съюз и национални€ бюджет чрез ќѕ „“ранспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

—. —то€нов

ќще за: јћ —трума  јѕ»  работи ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.