Антимафиотите им направиха голяма беля! Абонати на кабелните оператори от Югозападна България, ударени от ГДБОП, все още без телевизия и интернет

16 юни 2019 09:53   5 коментара   10175 прочита


Клиентите на кабелните оператори от Югозападна България, които бяха щурмувани от ГДБОП все още нямат яснота кога ще имат отново кабелна и интернет. От „Кабел Сат - Запад“ съобщават на потребителите на услугата, че техни екипи продължават да работят, за да възстановят сигнала в Кюстендил, Дупница, Гоце Делчев. Същата е ситуацията в Благоевград, Сандански, Петрич.

На някои места има възстановени връзки. Но операторите уточняват, че е пуснат аналогов сигнал. Някои от тях обявиха, че предстои да търсят правата си пред Европейски съд в Страсбург. От Националното сдружение на кабелните оператори „Клуб 2000“ обявиха, че при акцията, поради спирането на интернет, е била блокирана дейността на редица общини и банки.

Тази сутрин изпълнителният директор на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори Анна Танова обясни, че пиратството носи вреда за телевизиите и съдържанието, което достига до зрителите. „С подобни незаконни дейности се ощетява и държавният бюджет заради укритите приходи и неплатените данъци“, допълни Танова.

Според нея има оператори, които не обявяват съществуването си, разпространяват телевизионни програми без уредени авторски права и такива, които не декларират реалния брой на абонатите си. Най- потърпевши от цялата акция, останаха гражданите, заплатили услугата, но останали без нея. Това мотивира хората да излязат на протести.

Припомняме, че акцията започна в края на седмицата, когато жандармерия и антимафиоти щурмува офисите на кабелни оператори в Благоевград, Кюстендил, Гоце Делчев, Петрич, Дупница, Сандански, Кресна, Петрич и други градове от страната. Проверките бяха във връзка с нарушения на Закона на авторското право.

Цвети Иванова


Още за: клиенти   ГДБОП   кабелна   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
16 Юни 2019 14:10 | Никола
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Държавата на трите прасета спира незаконно Интернет и тв без да има доказана вина, а дори и да не са платени определени канали, не трябва да се спират всички приграми
Отново се хвърля жандармерия, прокуратура, нап за интересите на частни лица-собственика на нова тв, Домусчиев и собственика на Виваком, Делян.


16 Юни 2019 19:25 | ленко
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Докога ще го търпим тоя дето в главата е като лилипут и ощети българския народ с милярди.....
.16 Юни 2019 19:29 | ленко
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Събудете се хора 500години турците не ни затриха нема накъде свобода или смърт


16 Юни 2019 19:31 | ленко
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Долу червената хмер


16 Юни 2019 21:24 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

ГЕРБ -ПРЕСТЪПНИЦИ-УБИИЦИ-ДОЛУ ПАСМИНАТА ГЕРБ-ТИКВАТА ПРАСЕ СЪД И В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКОТО ИМУЩЕСТВО НА ГЕРБ НА ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ И СИМПАТИЗАНТИТИ ИМ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар