Ансамбълът не го иска, той се натиска! Бившият художествен ръководител на ФА "Пирин", Петьо Кръстев, отново се кандидатира за поста, от който бе детрониран

23 октомври 2020 20:18   10 коментара   6804 прочита


Срещу него ще се изправят с концепции за развититето на ансамбъла хореографът Мирослав Димитров и диригентът Стоимен Добрев. 

 

 Трима кандидати бяха допуснати от общинска комисия за конкурса за мястото на главен художествен ръководител на благоевградския ансамбъл "Пирин". Хореографът Мирослав Димитров, който е временно изпълняващ длъжността в момента, диригентът Стоимен Добрев и соченият за фаворит на общинска управа, бивш художествен ръководител, Петьо Кръстев.

Първите двама са част от ансамбъл "Пирин "в момента, доказали възможностите си, а Кръстев е крайно недолюбван от колегите си. Той бе освободен от поста в мандата на кмета Атанас Камбитов след като за една година приходите отчетени от участия на ансамбъла под негово ръководство, бяха унизително смешни за световноизвестния  ФА "Пирин".

Танцьори и певци направиха пътека до Камбитов, с искане Кръстев да бъде освободен от поста и така се стигна до освобождаването му. След като досегашният художествен ръководител Д. Кехайлов депозира оставката си преди няколко месеца, веднага се заговори, че той е бил "помолен " да напусне, за да се освободи поста за фаворита на кметския екип Петьо Кръстев.

Това провокира напрежение в ансамбъл "Пирин ",съставът излезе на площада под прозорците на кмета Томов и се хванаха на протестно хоро, насочено срещу връщането на Кръстев в ансамбъла. Веднага последва отговор на Кръстев, който в отворено писмо заяви, че никога не е заявявал намерения да се връща в ансамбъла, а днес го виждаме в подписаната от градоначалника заповед за участие в конкурса. Отново изниква въпросът?!

Предрешен ли е този конкурс?! Петьо Кръстев ли ще е новият -стар ръководител на ансамбъла, независимо от броженията в колектива срещу него? Ще проследим.. Следим и конкурса в РИМ, откъдето готвят протестни действия, ако мълвата, че старата директорка Христина Цонева ще бъде върната на поста е вярна. Там кандидатите за мястото са 4-има. 

П. Костадинов 

10 коментара
23 Октомври 2020 20:32 | Христов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

За една година Благоевград стана дълбока провинция


23 Октомври 2020 21:27 | Вътрешен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Затова ли Миро и Кире казват на Шопова „ШЕФКАТА„? За да пишете тъпи статии?
Едните /ансамбъла/ играха на Камбитов за 50-годишнината в Маринела, другият /музея/ му даде зала да прави партия с Цв.


23 Октомври 2020 23:34 | До вътрешен
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Казват и, защото я уважават при нея имаше отношение към културата, тези освен да уволняват и назначават друго не правят. При Кехайов Ансамбъла се вдигна и отново заблестя, с при Петьо Кръстев се играеха помашки танци, но Томов и Васка нали са помаци от Сатовча и Годе Делчев развитието на тези танци ще продължи да се развива в Благоевград, за една година освен да съсипват и реваншистки да махат хора друго не свършиха, Долна пасмина, хубавото е, че скоро ще си ходят, че иначе жална ни майка


24 Октомври 2020 14:25 | Ризова
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Атанаска Ковачка да стане.


24 Октомври 2020 22:09 | До „До Вътрешен”
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Уважават я, защото са зависими! Това са последните бастиони на Шопова и тя не иска да ги пусне. Ще се скъса от мъка, ама не ги дава. Айде у лево. Да си гледа БГ Радио и да не се меси. Вече никой в Благоевград не я иска.


25 Октомври 2020 00:23 | До вътрешен
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

В голяма грешка си това не са последните бастиони на Шопова, хората си я искат, тези не могат да и стъпят на малкия и пръст, при нея вреше и кипеше, правеха се страхотни неща и хората помнят, тепърва ще има става жега на тази пасмина, дай боже да се върне предишното управление иначе жална ни майка с Пролетка от Видин, Галя Общата, пенсионерката Атанаска и Васка от Гоце Делчев, страхотия


25 Октомври 2020 09:36 | Пирин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

П. Кръстев - гл. х. р-л
Мите Градевецо - солист на анс. Пирин
Атанаска - директор
Симонски - осигурява костюмите


25 Октомври 2020 12:51 | Камби и Ш
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И в северното крило на Бобов дол ги искат и се кълнат че ще ги дочакат!


25 Октомври 2020 15:33 | Хореограф
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сценарий за всенародно празненство: На поляна в любимата планина Пирин, асфалтирана с европейски средства за 300 милиона евро, ама !!качествено!! е позиционирана 330 килогламова тиква в джип Тойота на шофьорското място! Около джипа танцуват млади невинни моми по мокри бикини заобиколени от млади пожарникари в униформи трета употреба дарени от Европа! От джипа се хвърлят пачки с евро и кюлчета със злато който щастливия електорат събира с усмивка на лице! След джипа вървят млади мускулести момци с униформа на охранителна фирма Каракачан които прибират пачките и кюлчетата и респектират доведения до екстаз благодарен електорат! Самолет Ф16 лети и влачи постер с лика на Реджеб Таип Ердоган-Председател на съвета на Европа! Приятел на Тиквата! Всички са щастливи и очакват поредната партида с маски за допълване на бюджета с данъци и други приходи! Доволния електорат маха от сграда зарешетена с метални решетки за да не потопи в любовта си партията на тиквите и поцинкованите кофи! Щастие, Щаст


25 Октомври 2020 17:19 | Сугарев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И Димитров и, и Добрев са прекалено удобни и послушни за определени кръгове от ансамбъла, затова искат запазване на статуквото. Ако дойде Кръстев няма да могат да танцуват по кръщенета и свадби, и няма да могат да съботират участия на ансамбъла. Това е цялата изстина, кой каквото и да си говори. До сега частния интерес е поставен пред обществения. Който играе по кръчми и ресторанти за пари, да си ходи, а не да спъва "пирин".
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар