Ангел Байрактарски е новият окръжен прокурор на Кюстендил

10 юли 2024 14:26   2 коментара   2580 прочита
сн.медиапул
сн.медиапул


сн.медиапул

 

Прокурорската колегия избра единодушно Ангел Байрактарски за административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Прокурор Байрактарски има над 31 години юридически стаж. Неговата професионалната кариера започва като „младши съдия“ в Окръжен съд - Кюстендил на 03. 08. 1992 г. Преназначен е на длъжност „съдия“ в Районен съд – Кюстендил на 04. 01. 1993 г., а от 15. 11. 1995 г. е назначен на длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Кюстендил, която заема до 04. 04. 1999 г. С решение на ВСС по протокол № 18/10. 05. 2000 г. е назначен на длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура – Кюстендил, считано от 17. 05. 2000 г. С решение на ПК на ВСС по протокол № 53/17. 12. 2009 г. е назначен на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Кюстендил, която изпълнява и до настоящия момент. 

Пред членовете на Прокурорската колегия той изложи вижданията си за развитието и управлението на Окръжна прокуратура – Кюстендил, като сподели личната си мотивация, свързана с получената подкрепа и доверие от неговите колеги, натрупания професионален и управленски опит. Кандидатът определи като основна задача запазване на достигнатото и надграждане на резултатите в дейността на органа. Според него са налице обективни предпоставки за постигане на високи резултати. 

Прокурор Байрактарски представи анализ, изводи и заключения за състоянието на прокуратурата, набеляза цели за развитие и мерки за тяхното достигане. Според него те следва да бъдат насочени към постигане на максимална ефективност на прокурорската дейност, учестяване на контактите с разследващите органи на МВР, екипна работа, поддържане на добра работна среда. Той посочи мерки по отношение на досъдебната и съдебната фаза, на гражданскосъдебния и административносъдебния надзор, упражняването на ефективна контролно-ревизионна дейност спрямо РП – Кюстендил, усъвършенстване на управлението, подобряване на публичния образ, повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-високо общественото доверие. 

Кандидатурата на прокурор Байрактарски бе подкрепена от членовете на Прокурорската колегия Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова и Евгени Иванов, които се аргументираха с представянето на неговата визия за управление и развитие на органа, предложените мерки за надграждане на постигнатите високи резултати и успехи в прокурорската дейност, показания професионален подход и разбиране към работата. Обърнато бе внимание на неговия безспорен авторитет сред колегите му, доброто познаване на особеностите и предизвикателствата в съдебния район, като гаранция за успешен мандат. Госпожа Бошнакова сподели лични впечатления, като акцентира върху лидерските и организационни качества на прокурор Байрактарски, неговите виждания за екипна работа с разследващите органи на МВР, прилагането на възможностите за поощряване на магистратите и активната му дейност като говорител на Окръжна прокуратура – Кюстендил. 

В.Василев  

 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
10 Юли 2024 21:55 | Страничен наблюдател
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Браво! Байрактарски е честен и достоен човек, както и много добър професионалист!


10 Юли 2024 22:59 | до горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И фен на "честните бизнесмени" от София запад.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар