Анестезиологът д-р Иван Томанов пое управлението на реанимация

13 април 2011 00:18   8 коментара   16310 прочита
Ив. Томанов
Ив. Томанов


Ив. Томанов

Завеждащият д-р Ал. Германов отново в отпуск

Анестезиологът д-р Иван Томанов, който е с над 40-годишен опит, половината от който в чуждестранни клиники в Тунис и Мозамбик, пое управлението на едно от най-тежките отделения - реанимация на благоевградската държавна болница. От ръководния екип уточниха, че титулярят д-р Александър Германов излиза в отпуск поради семейни причини и до завръщането му д-р Томанов ще заема ръководния пост.

Д-р Томанов е професионалист с доказан опит в сферата на анестезиологията и интензивното лечение, работил е във Военномедицинска академия - София и се ползва с добро име сред колегите си, казаха от ръководството. Той започна работа в МБАЛ - Благоевград през 2010 година. Трудовата му кариера стартирала в родния му град Дупница, в Транспортна болница. През 1980 година заминава за Мозамбик, където 5 години работи заедно с военни лекари, лекувал е и в болница Sidi Bouzid в Тунис.

Както е известно, д-р Германов неотдавна също бе в продължителен отпуск. Медици коментираха, че има вероятност той да не се завърне на работа.

8 коментара
13 Април 2011 08:02 | лекар
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Поредния пенсионер "скарабей" !!!!!
От това болница не става !!


13 Април 2011 09:21 | лекар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Незнам дали е пенсионер, но вероятно е добър специалист с 40 годишен опит и сериозни места на работа. Дано е и добър човек, и добър администратор, за да наложи най- после ред в това това тежко и много важно отделение на болницата! Колкото до забележката, че е пенсионер- едва ли е повече от 65 години ( на 24-25 е завършил медицина плюс 40 години стаж) - на тази възраст един интелигентен човек все още е работоспособен!!!


13 Април 2011 09:22 | страничен наблюдател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Жалко е, че Германов си отива така спокойно! Трябваше да го изритат дисциплинарно заради бъркотията и съсипията които предизвика поради некадърността и мръснишкият си характер. Дано повече да не се появава там, че следващият (трети) път просто тотално ще съсипе болницата.


13 Април 2011 09:33 | Чичо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Той е прекрасен човек и невероятен специалист. Възползвайте се от знанията и хуманността му.


13 Април 2011 11:59 | лекар
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Е и ако това е бъдещето на великата болница!!! Дали според всички вас лекар на 68 години е нормално да оглави това отделение, първо по закон няма право, второ какъвто и да е специалист дотам ли я докара мениджъра Михайлов че да мъчи пациентите с пенсионери със съмнителни вече познания по медицина още повече работили до сега в страни от третия свят. Явно политиката на местния ГЕРБ и неговите представители в здравеопазването е толкова инфантилна та изгони всичко младо, можещо и кадърно и докара хора с "голям опит"в интригите и мърсотията.


13 Април 2011 12:12 | до лекар
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ами това е колега това за съжаление не е вече никаква реанимация а отделение за доизлекуване. И това го знаят всички работещи в болницата и медицинските работници от цялата област. А за въпросния възрастен колега се казва че е добър тъй като се е превърнал в добър слуга на вече известните нам къдърни лекари останали в тази болничка. Има ли смисъл да се коментират въобще тези доктори и тази пародия на болница-.


13 Април 2011 13:12 | лекарка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ако действително тези с негативните оценки сте лекари, неслучайно благоевградската лекарска гилдия има лоша репутация в София. Не случайно съм чувала, че най-" закучените " случаи идват от Благоевград. Вие сте тотални индивидуалисти; не търсите чуждо мниние, когато случаят е труден (за да не се изложите), а когато се изложите- все другите са ви виновни и не спирате да се оплювате вместо да си помагате. Даже изпитвате кеф ако някой сгреши (дори ако е цената на човешки живот). Затова и болните се изнасят към София, която е близо и възможностите за адекватно и модерно лечение са по-големи.


15 Април 2011 02:08 | сестра в Оарил
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Д-р Томанов е можещ и знаещ човек. Той и Д-р Юруков са хората на който може да се има пълно доверие. Другите и за цепеница не стават. Не плюйте без да познавате хората.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар