Акушери и гинеколози почетоха тържествено Деня на родилната помощ

21 януари 2020 14:44   1 коментар   7840 прочита


Тържествено бе почетен днес в Родилно отделение на болниците ПУЛС и МБАЛ денят на родилната помощ. Лекари ,акушери бяха поздравени от кмета на Благоевград Румен Томов и секретарят Мария Стойнева. На тържествената церемония присъстваха началникът на акушеро-гинекология д-р Любомир Малчев, колегите му д-р Зоя Попова и д-р Антоанета Баракова, и други.

В чест на празника, Община Благоевград подарява на акушеро-гинекологично отделение фетален монитор /апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции/. Кметът Томов се срещна с колективите на акушеро-гинекология и неонатология /отделение за адаптация на новородени/ в МБАЛ-Благоевград. Акушерката Ани Атанасова поздрави кметът и присъстващите на ритуала със стихотворение, посветено на най-святото – раждането на нов живот и поемането на първия дъх от новороденото.

Извършен бе и ритуала поливане на акушерки от майки. Акушер-гинекологът с над 40-годишен опит в родилна зала д-р Лидия Калоянова разчупи питка за здраве и спорна работа. На празника присъстваха лекари, акушерки и медицински сестри, както и бъдещи акушерки, които се обучават в ЮЗУ“Неофит Рилски“-Благоевград. Община Благоевград подарява фетален монитор и на МБАЛ-Благоевград.

1 коментар
21 Януари 2020 15:04 | Илия
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Верно ли Томов е дал същия подарък, който Камбитов подари преди 2 години? Е*ати копирача. Вече става смешен
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар