Актуално в потопа: Коритото на Бистрица, минаваща през центъра на Благоевград е добре почистено, романтичен диван "за двама" е единственото излишно нещо в реката

04 август 2014 17:33   15 коментара   18991 прочита


Коритото на река Бистрица, която минава през центъра на Благоевград е добре почистено и не създава опасност при евентуално увеличаване на реката, това установи проверка на Struma.com, направена в дните на потопа в Мизия.  Хората там обвиняваха управниците си в непочистени речни корита, което довело до преливане на река Скът и изливане на огромно количество вода, отнесла къщи, хора и улици.

Ние сме далече от апокалипсиса, но в момента сме съпричастни към трагедията на хората от Мизия, добре е обаче да знаем, че "нашата къщичка" е почистена и не ни застрашава. Днес край реката имаше деца, които безметежно се къпеха, разбира се под мостовете имаше и "мека мебел"-диван предназначен вероятно за влюбени и романтични двойки.

Р. Андонов

15 коментара
04 Август 2014 18:57 | браво
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

А дано общината изчисти и сухите треви зад Кауфланд и срещу общежитията, опасни са.


04 Август 2014 21:30 | Съвет
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Г-н Андонов,
застанете на въжения мост при плажа, погледнете на изток и си представете ако дойде една двуметрова вълна и помете дърветата пред вас и ги затапи на моста, какво ще стане?
Не трябва много въображение, само малко здрав разум и липса на раболепие към кмета.


04 Август 2014 22:50 | ГРАЖДАНКА
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Какво е това- ДЕЦА СЕ КЪПЕХА? Тая цигания е години наред и никой не обръща внимание, а минават и гости на града, които снимат с камери тия цигани, които точно в центъра на града са превърнали реката на къпалня..... цикат, викат, крещат, а никои не взема под внимание това, което не трябва да се случва. Г-н Кмете, ктде е общинската полиция? Ако няма- възтановете я, ако ли не- търсете съдействие от органите на Полицията в града


05 Август 2014 09:39 | ГЕНАДИ
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ВИЕ НА ТОВА ИЗЧИСТЕНО ЛИ МУ ВИКАТЕ, КАКВИ СА ТЕЯ ХРАСТИ И ДЪРВЕТА ПО-СКОРО ПРИЛИЧА НА ПАК ОТКОЛКОТО НА РЕКА-СТРУМА СТРУМААААА


05 Август 2014 09:46 | Рони
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Не мога да се съглася, че е добре почистено. От моста при пазара до моста при Кауфланд е пълно с храсталаци и недай си боже да дойде голяма приливна вълна всичките буклуци и върбеняци ще се съберат на долния мост и отиде промишлената зона, че и Грамада и повече


05 Август 2014 09:59 | 77
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

колко е почистена реката толкова и кмета е кмет преценете сами,


05 Август 2014 10:54 | до гражданка
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Г-жо, ако се къпеха само в реката добре. Преди два дни, цигани се къпеха със сапун в централния фонтан. Този фонтан е толокова мръсен, че ми стана свидно за къпещите се. Но всичко това е пълно безобразие. Градът ни прилича на забутана и грозна провинция.


05 Август 2014 13:04 | анонимен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Коритото на реката беше почистено при Емел Етем, или както се казваше, не помня вече. Но от моста при пазара се виждаше този при Кауфланд. Сега не се вижда другият 66бряг, а и как ли ще виреят дърветата по новата алея, скрити от растящите в реката. А че има опасност от наводнения, ИМА!


05 Август 2014 13:45 | iсиси
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

от снимковия материал много добре личи колко добре е "почистено" коритото на реката. Дано Бог ни пази да не се повтори 1954 година, че жална ни майка.


05 Август 2014 14:29 | истината
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Противно на пишещите тук, ще кажа че не е хубаво коритото на реката да е голо пространство. Така се увеличава скоростта и силата на водата в пъти!!! Тези храсталаци няма да причинят запушване на реката, а ще забавят скоростта на водния поток. Запушване причиняват големите изгнили дънери и масивните боклуци. Ако трябва да сме честни, коритото на реката е почистено от тях.


05 Август 2014 14:31 | Лошо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Абе, вие от Струма. ком сте на хонорар към общ. администрация и камбитката ли? Колко вземате за такива статии?
Кое точно е изчистено? Дори на снимките се вижда как коритото е обрасло с дървета, не храсти. Представете си бурята от балкана като замъкне десетки дънери, храсталаци и боклуци, които като се заклещят в "изчистеното" корито, докъде ще се вдигне нивото на реката...
Хайде да не си пишем глупости.
Това, че имахме късмет тези порои да не са нашия регион, не означава че са си свършили работата "комисионерите", които единствено се ослушват за проектчета, от които може да приберат по нещо. Това е истината.


05 Август 2014 16:30 | !?!?
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ако още не сте разбрали това си е ваш проблем. Истина е че дописниците от Струма. ком са на заплата при Камбитов. Само го величаят и възхваляват. Да сте прочели от както е кмет Камбитов критичен материал за него? Няма и да прочетете. Струма не е медия, а жълтина. Не работи за хората а за прехваления от тях кмет.


05 Август 2014 17:29 | Яков Бернули
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

истината написа:не е хубаво коритото на реката да е голо пространство. Така се увеличава скоростта и силата на водата в пъти

Този "разбирач" явно не е учил "Уравнението на Бернули" и "Условието за непрекъснатост" при течение на флуидите щом твърди, че стесняването на сечението на потока с треви и храсти не увеличава скоростта на потока!


06 Август 2014 11:56 | abv
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Коритото на реката трябва да е чисто! В момента е изцяло занемарено. Само малоумна община няма да го изчисти.


07 Август 2014 14:12 | реалист
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Има нужда да се почисти коритото на реката от храсти и дървета, поне от Бачиново до центъра.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар