Акция в разложкото с. Добърско! Откриха военен арсенал и ловни трофеи в дома на бизнесмен, участвал в кражба на фотокапан от НП Рила

20 септември 2023 08:37   4 коментара   12691 прочита


На истински военен арсенал се натъкнаха ченгета от Разлог вчера, при разследване на кражба на фотокапан от НП парк Рила. Колеги на разложките ченгета от друго полицейско управление съобщили, че открили крадения капан у лице, което те проверявали и което заявило, че този фотокапан му е предоставен от клиент, за да му смени паролата.

В резултат на съвместни действия на две дирекции се стигнало до разкритието, че фотокапанът е краден и предоставен за смяна на парола от мъж от разложкото село Добърско, който получил вече готовия фотокапан. Последвали спешни действия и в дома на Яни Б. е извършен обиск, при който крадената вещ е намерена, разкриха източници на Struma.com.

Оказало се, че Яни има съучастник в кражбата и това е Огнян Б., който е местен бизнесмен, собственик на фирма за преработка на дървен материал. Направен е обиск в дома на бизнесмена и ченгетата попаднали на военен арсенал. Открити са ловна карабина, пушка и множество патрони за различни видове оръжия, за които са представени документи.   Открити са взривни материали, както и над 20 ловни трофея. Мъжете от Добърско са задържани, случаят е предаден на прокуратурата в Разлог. 
П. Петров 


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
20 Септември 2023 08:49 | Историята казва
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Гнидобрадско. Недобърско.... Нищо добро. Не е добро място.


20 Септември 2023 11:07 | Бодрост
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ебати тъпата статия - намерили оръжие, ама с документи


21 Септември 2023 08:09 | НиДобърцко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пишете за горските от парк Рила с къщи за гости с хранителни магазини с апартаменти по Блг не за кокошкари


21 Септември 2023 23:35 | Отговор на Историята казв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Историята казва- всичко започва от Добърско. Свещено място, за което може само да мечтаете. Завиждате за това, че нито можете да живеете в него, нито можете да се докоснете до неговата история, бит и култура. Добърско в миналото е било основната движеща сила в околията. Добърско в настоящето е дом на можещи, знаещи и дерзаещи хора. Добърско в бъдещето ще го има и ще пребъде, като притегателен център за мнозина. Който разбрал, разбрал
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар