Ќовините на югозападна Ѕългари€
¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си   
   –егистрац舫абравена парола

јкци€ на ƒј» и  ј“ в Ѕлагоевград! ћасови проверки на таксита в областни€ център!


15 ноември 2019 11:32  7 коментара   20860 прочитаћасови проверки на таксита се извършват днес в Ѕлагоевград от инспектори на ƒј», съвместно с патрул на  ј“. “е провер€ват дали шофьорите са изр€дни и дали притежават необходимите документи, за да извършват превоз на пътници. —поред изисквани€та, таксиджиите не тр€бва да са осъждани за умишлени престъплени€ от общ характер и да не са лишени по съдебен или административен ред от правото да управл€ват моторно превозно средство.
 
Ўофьорската книжка е абсолютно задължителна, както и удостоверението за психологическа годност. ƒруго задължително условие е шофьорът да притежава удостоверение за водач на таксиметров автомобил, което се издава след успешно полагане на изпит. ѕоследното е и едно от най-честите нарушени€, които установ€ват инспекторите при проверките. 
 
ќсвен изр€дна документаци€, в таксито задължително тр€бва да има монтиран касов апарат, който да отчита всеки извършен курс и да се издава касов бон на клиента. »зисквани€та към автомобила също са много и цел€т гарантиране безопасността на пътуващите в него, както и на останалите участници в движението.
 
 ¬ Ѕлагоевград действащите таксиметрови автомобили в момента са над 300. «а н€кои от шофьорите работата като таксиджи€ е основна, а други с€дат зад волана в свободното си време и припечелват допълнително. ƒнес служители на ƒј» провериха всички от събралите се коли на една от сто€нките в централната градска част и се отправиха към друга, а вече проверените побързаха да разпростран€т новината за акци€та и на колегите си. ѕодобни инспекции се извършват редовно, а глобените шофьори, оказва се, не са никак малко. 

√. √еоргиев
 ќще от: ќбщество
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


7 коментара

15 ноември 2019 13:28 | ќоооооооо, ѕепи
ќценка:
16
 (
16
 гласа)

Ќамалете малко бройката и тези които минават преди автобусите да крадат пътници на цената на билета директно им вземете разрешителното. ј, и да си куп€т по-нови коли, направо са гробници.


15 ноември 2019 14:16 | —имитли€
ќценка:
13
 (
17
 гласа)

ѕа те половината полицаи имат таксита... а другата половина заведени€


15 ноември 2019 15:22 | ...
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

Ѕрей защо само шофьорите ? јми собствениците на фирмите, които са ги пуснали на работа без необходимите документи? »ли понеже са полицаи т€х не ги закачаме? “о н€ма обект или фирма в Ѕлагоевград, ко€то да не се държи от полицаи, съдии, кметове или бивши такива.


15 ноември 2019 15:56 | —тон
ќценка:
13
 (
15
 гласа)

Ќай гадната и отвратителна сто€нка на таксита в града.... та там се събира колона дълга до моста на пазара ко€то пречи на движението а би тр€бвало да сахпредполагам 8 10 коли макс. ќсвен това разни плиткоумни и нагли тарикати така паркират където им падне че и те затрудн€ват движението и разминаването на коли.... за това избегвам то€ участък..... а че много коли са отврат факт..... но за това като ползвам такси или казвам на диспечера ако може нова и чиста кола да изпрат€т или избирам на улицата такава.


15 ноември 2019 17:01 | 123
ќценка:
15
 (
15
 гласа)

¬место да глоб€вате таксиметровите шофьори глобете неправилно паркиралите коли на ƒжеймс Ѕаучер .’ем ще освободите лентите за движение, хем ще напълните общинската хазна. ѕари имат да €дат на  ардинал, а н€мат за син€ зона. ѕари имат да пазаруват на табачето, а н€мат за син€ зона. Ќеправилно паркиралите коли блокират ц€лото движение, създават задръствани€, защото от 4 ленти на практика функционират само 2 нито като пешеходци, нито като шофьори можем да огледаме обставновката и да отреагираме адекватно на не€ и то само заради това, че определени хора, които паркират там, са толериране от паркинги и гаражи. ј полицаите се прав€т, че не ги виждат.  олко още ѕ“ѕ тр€бва да станат, за да почнете да санкционирате денонощно неправилно паркиралите по улицата коли ??


16 ноември 2019 21:08 | »ван христов
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

Ќа този с рейсовете където му крадат клиентите искам да кажа да си купат нови не с тези гробници


17 ноември 2019 11:55 | Ѕакшиш
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

» нали са си прости сел€ндури, и двете превозни средства на "провер€ващите органи" са спр€ни в насрещното движение!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.