Акция на ДАИ и КАТ в Благоевград! Масови проверки на таксита в областния център!

15 ноември 2019 11:32   7 коментара   22057 прочита


Масови проверки на таксита се извършват днес в Благоевград от инспектори на ДАИ, съвместно с патрул на КАТ. Те проверяват дали шофьорите са изрядни и дали притежават необходимите документи, за да извършват превоз на пътници. Според изискванията, таксиджиите не трябва да са осъждани за умишлени престъпления от общ характер и да не са лишени по съдебен или административен ред от правото да управляват моторно превозно средство.
 
Шофьорската книжка е абсолютно задължителна, както и удостоверението за психологическа годност. Друго задължително условие е шофьорът да притежава удостоверение за водач на таксиметров автомобил, което се издава след успешно полагане на изпит. Последното е и едно от най-честите нарушения, които установяват инспекторите при проверките. 
 
Освен изрядна документация, в таксито задължително трябва да има монтиран касов апарат, който да отчита всеки извършен курс и да се издава касов бон на клиента. Изискванията към автомобила също са много и целят гарантиране безопасността на пътуващите в него, както и на останалите участници в движението.
 
 В Благоевград действащите таксиметрови автомобили в момента са над 300. За някои от шофьорите работата като таксиджия е основна, а други сядат зад волана в свободното си време и припечелват допълнително. Днес служители на ДАИ провериха всички от събралите се коли на една от стоянките в централната градска част и се отправиха към друга, а вече проверените побързаха да разпространят новината за акцията и на колегите си. Подобни инспекции се извършват редовно, а глобените шофьори, оказва се, не са никак малко. 

Г. Георгиев

Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
15 Ноември 2019 13:28 | Ооооооооо, Пепи
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Намалете малко бройката и тези които минават преди автобусите да крадат пътници на цената на билета директно им вземете разрешителното. А, и да си купят по-нови коли, направо са гробници.


15 Ноември 2019 14:16 | Симитлия
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Па те половината полицаи имат таксита... а другата половина заведения


15 Ноември 2019 15:22 | ...
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Брей защо само шофьорите ? Ами собствениците на фирмите, които са ги пуснали на работа без необходимите документи? Или понеже са полицаи тях не ги закачаме? То няма обект или фирма в Благоевград, която да не се държи от полицаи, съдии, кметове или бивши такива.


15 Ноември 2019 15:56 | Стон
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Най гадната и отвратителна стоянка на таксита в града.... та там се събира колона дълга до моста на пазара която пречи на движението а би трябвало да сахпредполагам 8 10 коли макс. Освен това разни плиткоумни и нагли тарикати така паркират където им падне че и те затрудняват движението и разминаването на коли.... за това избегвам тоя участък..... а че много коли са отврат факт..... но за това като ползвам такси или казвам на диспечера ако може нова и чиста кола да изпратят или избирам на улицата такава.


15 Ноември 2019 17:01 | 123
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Вместо да глобявате таксиметровите шофьори глобете неправилно паркиралите коли на Джеймс Баучер .Хем ще освободите лентите за движение, хем ще напълните общинската хазна. Пари имат да ядат на Кардинал, а нямат за синя зона. Пари имат да пазаруват на табачето, а нямат за синя зона. Неправилно паркиралите коли блокират цялото движение, създават задръствания, защото от 4 ленти на практика функционират само 2 нито като пешеходци, нито като шофьори можем да огледаме обставновката и да отреагираме адекватно на нея и то само заради това, че определени хора, които паркират там, са толериране от паркинги и гаражи. А полицаите се правят, че не ги виждат. Колко още ПТП трябва да станат, за да почнете да санкционирате денонощно неправилно паркиралите по улицата коли ??


16 Ноември 2019 21:08 | Иван христов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На този с рейсовете където му крадат клиентите искам да кажа да си купат нови не с тези гробници


17 Ноември 2019 11:55 | Бакшиш
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И нали са си прости селяндури, и двете превозни средства на "проверяващите органи" са спряни в насрещното движение!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар