Акценти от пресконференция на кмета Илко Стоянов! За кучетата и хората и кой, кого ще "изяде" в Благоевград! За общинския приют и частната фирма..

30 ноември 2021 14:50   34 коментара   15586 прочита


За лицемерието на бизнеса с четириноги и истинската обич към тях?! Новият управител на общинския приют за кучета Вл. Асенова очи в очи с медиите..

К учетата в Благоевград се оказаха по-важни от хората в Благовевград. Дни наред на фона на многото страдащи в бедност и нищета, на фона на тежката пандемичната обстановка в областния център и десетките загубили живота си в битката с коварния вирус, медии и общинска управа нищят в безпредметни спорове въпроса с безстопанствените кучета.

Не че проблемът е маловажен,напротив важно е кучетата да са прибрани ,нахранени и обгрижени, но прави впечатление ,че интересът и любовта към кучетата  се засили, след като общината прекрати договора с частната фирма, която доскоро се занимаваше с тях и пое контрола в свои ръце, създавайки общински приют за безстопанствените животни.

Отнемането на бизнеса с кучетата от частните стопани явно е ядосало много заинтересовани лица, които се впуснаха да търсят кусури в общинската работа по проблема и в работата на новия общински приют, оглавяван от детската учителка Владислава Асенова. Каква е квалификацията на хората, които работят в приюта, колко човека ще се грижат за кучетата, кадърни ли са, има ли ветеринарен лекар, има ли камери за охрана на приюта , бяха част от въпросите по време на кръстосания разпит, на който бе подложена директорката Асенова, днес по време на пресконфереция.

Асенова се изправи очи в очи с представители на медиите, за да отговори на актуалните им въпроси по кучешкия проблем. Новият управител обясни, че в приюта има всички необходими кадри, за да се обгрижват животните и сподели, че вече приютът е бил обект на посегателство, за което Struma.com съобщи. Животните бяха пуснати от клетките, а една от табелите беше  открадната. След този акт, кметът Илко Стоянов обясни, че някои съвсем тенденциозно се опитват да спъват работата на общината с кучетата, за да се създава напрежение в областния град.

В момента сякаш кучетата са най-големият проблем в общината. Разпалват го псевдозащитници, които разчитат на късата памет на жителите на града и на ангажираните с темата медии. Въпросът е : Защо така агресивно се заговори за безстопанствените кучета сега, като проблемът не е от вчера и не е по вина на отскоро съществуващия общински приют?!. Нима по времето, когато за тях се грижеше частна фирма, те не бяха по улиците?!. Не бяха гладни и не ходеха на глутници в размножителния им период?! Така беше години наред...

Ние от Struma. com многократно сме писали, че гладни и свирепи кучетата се разхождат необезпокоявани на глутници по улиците на града,  та даже и лежаха с дни на припек под прозорците на бившия кмет Румен Томов, плашейки минувачите. Но тогава гласът ни бе  "глас в пустиня". Десетки бяха случаите на ухапани и нападнати от кучета, независимо, че за тях се грижеше частната фирма, но не бе отдадено такова значение на кучешкия проблем. Подавали сме сигнали, търсили сме коментари ,но отговорът вечно беше инкриминализиран, а именно ,че идват хора от други общини ,които изсипват с бусове кучета в града и затова не можели да се справят с проблема. Какво се промени сега и защо се повишиха изискванията към приюта за кучета?! 

Днес, когато новата общинска управа започна решаването на проблема, така че да поеме контрола и съответно цялата отговорност за безстопанствените кучета, не се дава възможност да мине време, за да се види има ли ефект от новата организация, добре ли работи общинският приют и тогава да се заклеймяват хората, които се грижат за животните в него.

Кметът Стоянов обясни, че целта му при създаването на общинския приют е да се спре търговията и бизнеса с кучета, а да се търсят начини за осиновяването им, което е истинският хуманен акт по отношение на тях. Търсят се контакти с институции и организации, които да помагат в тази насока и именно това ще е и основната работа на новия управител Вл. Асенова- да се полагат грижи за кучетата в приюта и да се търсят осиновители, а кметът пък обяви, че придвижват солени глоби за стопаните, изхвърлили кучетата, от които искат да се отърват. 

Грижа за кучетата , за това настояват защитниците им.   Грижа за кучетата ,но и милост за хората. За тези ,които газят кал до колене по неасфалтираните улици, за децата ,които се прибират по тъмно по неосветените улици, за болницата ,която се пука по шевовете от болни пациенти, за децата ,които депресират, затворени да се обучават онлайн ...

И за тях е нашата грижа!   А и проблемите на всеки жител на този град,  трябва да са  първостепенна грижа за общинска управа . Така че нека оставим общината да си върши работата по отношение на кучетата,  но и да говорим за   другите проблеми, които са като болезнени "язви " за областния център - обезлюдял и тъжен !  

Петя Петрова 

Кучета Благоевград 2019-2020 година

 


Още за: кучета   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
34 коментара
30 Ноември 2021 15:30 | Благоевград
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

И този кмет не може да направи нищо за града. Само снимки, предизборни лъжи и голи обещания, а работа за блгоевградчни няма. Следващият път ще си избереме друг кмет.


30 Ноември 2021 15:37 | ильо ойвода
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

след, като пускат кучета от другите общини, съседни на благоевград, проблема няма да се реши скоро. нагледен пример, помиярката от дупница някой я бе транспортирал до центъра, и после нямало помияри от други общини, да се хранят с парите на гражданите на областния град. защо тогава да се плащат данъци и такси, след, като ненужни твари от дупница си шетат хей така необезпокоявани, за сметка на данъкоплатците


30 Ноември 2021 15:37 | Гювечо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Кмете работни места няма.


30 Ноември 2021 15:58 | Гери
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Браво!


30 Ноември 2021 16:00 | село
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

...на крива ракета, космоса и пречи, кмете !!


30 Ноември 2021 16:12 | Ванчето до Гери
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Гери, до колко си на работа в общината, мини през "Бакалов" за банички.


30 Ноември 2021 16:36 | стигнахме ли дъното
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

най- слабият кмет досега е Илко вдигна три пъти данък смет, унищожи Биострой, половин година нарежда свои хора на работни места, излъга за промишлената зона, излъга за картала, излъга за ит специалиасти, оправдава се че нямало пари хазната била празна и т. н.


30 Ноември 2021 17:09 | Гражданин
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Кучета може да гледаш а прасе не можеш едно време зимата за коледа в всяка къща за коледа се колеше прасе само хубави спомени останаха


30 Ноември 2021 17:11 | Филип
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Успех, кмете!


30 Ноември 2021 17:13 | Гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Сега сме кучкари по две чуваме комплексари а ти ако вземеш едно прасе да чуваш комшията на другия ден е в общината


30 Ноември 2021 17:40 | Чушки Камби
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Браво Илко как ти казах тупаш топката снимки мимки с незнайни посланици, а като стане фал казваш че чичо Том е виновен после пак тупаш топката пак проблем пак чичо Том и така мандато мина ние сгънахме некой лев и евро де. После имам нов кандидат Владо Табуто он са ке оправи държавата после ке го направим кмет и пак лапчо папчо.


30 Ноември 2021 18:02 | Грамада
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

На другите избори Тасков ще е кмет !!


30 Ноември 2021 19:11 | Истината е...
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ядец. Тасков е политически труп.


30 Ноември 2021 19:15 | Ан
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Някой е написал най слабия. И най крадливия. Безсрамник, по нагъл чалгаджия не бях виждал досега. За 80 хиляди копува луковици за града ама от фирма която той каже за да гушне половината пара. Ей ще затрие една фирма за да си прави далаверите. Тоя е по нагъл и от Камбитов бе. Благоевградчани не му давайте да си развява делаверите. Нещастник.


30 Ноември 2021 19:26 | пародийци
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Нещо се омълча групата на Стоянов?
Вряха и агитираха да гласуваме за него, а сега тихичком ще се доберат и до някоя стотинка.
Кайнакчиев от архитект > здравно лице.
Заведенията фалират, какво става?
Нали ще докарвахте ИТ фирми?
Или свикнахте да лъжете така, както лъжете и служителите в бизнесите си?


30 Ноември 2021 20:02 | бай ордан гайдарджията.
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

на плоштадо се шетат апат и серат крастави кучища и мачки по кварталите пасат конйе и кози у градо нема един кенеф и центаро смръди на мочка работа нема народо обедне и младите бегат у софиа и у чузбина


30 Ноември 2021 20:29 | Борислав
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Две години Томов не си мръдна пръста по въпроса с кучетата, и не само


30 Ноември 2021 20:43 | Пародия
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Човешкият живот? Какво се прави за него. Много грозно, че някои си позволят да наричат кучетата помияри, явно от този бизнес се печели. Що не питателна социалните например какво образование имат.


30 Ноември 2021 20:45 | Пародия
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Защо пък приютът да не бъде общински.


30 Ноември 2021 21:01 | неделчо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Да не би да сте имали някакви очаквания от тази пеперуда ? Само далавера. Който е гласувал за него -Честито.


30 Ноември 2021 21:09 | До горния
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Абе, ясно е, че този повече няма да бъде кмет, но кажете кой да изберем за кмет на следващите избори


30 Ноември 2021 22:21 | Чичо пепи
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Илко тръгвай си не ставаш


01 Декември 2021 04:07 | Заси
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тази пресконференция е предизвикана. От интереси да няма общински приют. Търси се сметка за работа с кучета. Кога на социалните . Кога доста абсурдни назначения.


01 Декември 2021 07:12 | Гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами за приюта е прав кмета. Дани въпросната директорка, която изглежда обидена или нещо такова се справи. За франкофоли мисля не е добре. Частен с парите на всички нас.


01 Декември 2021 10:02 | пешо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как можа да вдигнеш три пъти такса смет, работа няма промишлената зона къде е, хищо не работи кой генерира смет смешко махай се не ставаш. Слави каза няма да се вдигат данъзите също го казаха и Кирчо и кокорчо, искаш да лапаш ама ще патиш.


01 Декември 2021 10:02 | пешо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как можа да вдигнеш три пъти такса смет, работа няма промишлената зона къде е, хищо не работи кой генерира смет смешко махай се не ставаш. Слави каза няма да се вдигат данъзите също го казаха и Кирчо и кокорчо, искаш да лапаш ама ще патиш.


01 Декември 2021 10:10 | !!!
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Завидяха и на кучешкия живот живите умрели двукраки, затова кучешки живот заслужават!!! Които изверги посегнат на животни, които мъртви души изхвърлят животно, кучешки живот да имат!!! Да видят как е, така да пукясат, земята да спрат да мърсят!!!


01 Декември 2021 10:13 | Рот
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Гола вода си кмете ! Само разби фирмите, за да ги туриш под твой контрол ! Създаваш структури за гаранция на изборите, но ги оглавяват некадърници. Толкова е прозрачна тая схема, че ще се срути и ще ти изяде главата. Баш след година и половина


01 Декември 2021 15:10 | метод.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Лъжец си ти


01 Декември 2021 16:17 | гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Балева пуска кучетата


01 Декември 2021 17:10 | Кервана си върви
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кучета, мачки, осветление.... а Благоевград първи по безработни... или как " преоблякъл се Илия, погледнал се па у тия"...


02 Декември 2021 07:20 | Благоевград
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Баща ми бе нападнат от куче онзи ден пред Операта. Имаше десетки свидетели на Вижън.
За същото куче е подаван сигнал и при дежурен в община Благоевград Любен Гръчки.
Кмете, кмете.....


02 Декември 2021 07:22 | Житен пазар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пусни А. Ковачки да ги узъпти.
Нали на голям "шериф" го раздава.


02 Декември 2021 07:27 | Горна Джумая
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Такъв кучкарник на центъра не е било.
Само при Бачо Лазар ги оправяше с една зелена малка Ифа на Биострой, направена кучкарник с упойваща пушка.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар