Адът на сем. Алексиеви от петричкото с. Марино поле: Насред зима опожариха дома им, къщата изгоря, колата им изчезна в пламъци! /Видео/

24 януари 2017 14:04   2 коментара   41801 прочита


Семейството остана на улицата при минусови температури, репортаж от мястото на инцидента

Истинска трагедия насред зима сполетя семейство Офелия и Румен Алексиеви от петричкото село Марино поле. Завчера вечерта пламна, по неизяснен до момента начин, къщата им, изгоря и автомобилът им в гаража. Всичко е в руини. Гледката е потресаваща! Утехата е в това, че те са останали живи и са успели да се спасят от стихията. Днес в дома на семейство Алексиеви бе репортерът на struma.com Анита Георгиева. Ето какво разказва Офелия:

Според мен ни запалиха, става въпрос за умишлен пожар. Беше много страшно, събудихме се около полунощ в 00.15 от силен шум.

Пламъкът според мен е тръгнал от колата, защото в 00:15ч. Като чухме шума Румен се усъмнил и излезе да провери какво се случва. В този момент, излизайки от вратата вижда, че автомобила на двора гори. Първата реакция е била да вземе ключовете за колата да я отключи и да се опита да я избута, за да предпази къщата. Огънят обаче се разнесе много бързо и пламна всичко, верандата на двора, покрива на къщата и всичко, което с години сме градили., разказва през сълзи Офелия.

"Не е вярно, че пожарът е тръгнал при кражба на ел. енергия, така както говорят някои. Пожарът тръгна от колата, твърдят Алексиеви. - "Ние в момента сме бездомни. Как ще живеем не знаем, а и къде?", ридае Офелия.

Оказа се, че всички документи за колата и документите на Румен Алексиев са изпепелени.

Трагедията потресе хората в селото. Подобно зловещо отмъщение не се е случвало. Според семейство Алексиеви стара вражда е причината, за палежа. Те имат подозрения, които са споделили с полицаите. За трети пореден път враговете им ги сплашват, но този път успяха да съсипят живота им., казват хората в Марино поле. Първият път е преди около шест години, когато също е била запалена колата им. Вторият път е стреляно по къщата, но за щастие никой не е пострадал. Подозират приятел на сина им, с когото от години той има неизяснени финансови взаимоотношения.

Семейство Алексиеви, които видяхме днес, са в шок от преживяното. Те не знаят как ще продължат напред. Съпругата на Румен, Офелия е със сърдечни проблеми. Има три операции на сърцето, за което получава пенсия от около 200лв. Само за миналата година е лежала в лечебни заведения над 5 пъти. През пролетта би трябвало да прави и последващи процедури. Румен Алексиев работи в местна фирма като шофьор, но поради липса на работа е в неплатен отпуск. И междувременно се опитва да изкарва някой лев чрез земеделие. Вендета и невиждана агресия!. Дано полицията си свърши работата. А дотогава хора, помагайте на семейство Алексиеви да оцелее в този ад!

Ани Георгиева

жб


Още за: ад   семейство   зима   къща   пожар   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
25 Януари 2017 00:30 | ^♥^
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Срума, дайе да помогнем на тези хора. Кой с каквото може, едни с дрехи други с пари, трети с дърва и т. н. Оставете някакви координати!


25 Януари 2017 11:37 | Запознат
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Какво ще помагаш, бе. Това са наркодилъри, имат си бая пари. Румен лежа няколко години в Гърция, защото го хванаха със ''стока', не мога да разбера как го пуснаха (сигурно е наклепал некой колега от бранша). Синът му се занимава със същото. На седмица по 2 бона изкарват минимум, а сега се правят на социално слаби.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар