Административен съд - Благоевград спря намерението на екипа "Томов" да изгони частното училище за мода от Мощанската къща 

06 февруари 2021 11:13   10 коментара   13657 прочита


Административен съд  сложи прът в намерението на екипа "Томов " да изземе Мощанската къща от наемателката и, собственичка на първото в България училище за мода, Надежда Червенкова. Със свое решение АС  спря изпълнението на заповедта на кмета Румен Томов от 11 януари 2021 г., за прекратяване на договора на Червенкова, заради неплатена такса смет, в размер на  379. 16  лева.

Ясно беше, че наемателката е нарочена и не парите за боклука са в основата на разправата с нея, а и тя в изявление    заяви, че от общината отишли на проверка и и заявили, че ако работи с лицето Х, договорът и ще бъде прекратен. Така след време, независимо, че била изряден платец и не дължала и стотинка за наема, общината  прекратила договора  с фирма „Папиаш” ЕООД  заради неплатена такса за битови отпадъци.

Веднага след като получила предупреждение за таксата, Червенкова заплатила, но и то не спряло кметското намерение за изгонването и от Мощанска къща. Наемателката поискала от АС да спре предварителното изпълнение на заповедта на кмета, което съдията по делото уважил. 

Припомняме, че Надежда Червенкова получи Мощанската къща с решение на ОБС Благоевград и създаде в нея училище за мода, част от италианската  верига SITAM. В България това е първото частно училище за мода. Както казва младата бизнесдама в къщата освен обучение на курсисти, тя се посещава и от студенти от двата университета.

Дава възможност и е място за заснемане на филми , място за изява на всякакви творци. При наемането и се наложил ремонт, който струвал на Червенкова над 30 000 лева.   

Решението на Административния съд подлежи на обжалване във ВАС  .

С. Стоянов
 .

 

10 коментара
06 Февруари 2021 11:30 | цървули
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

И как действа това училище за мода, никой незнае. Сигурно е обаче че момата си живее в къщата все едно си е частен дом. Скара бира и гюбеци, а училището е само пунтамара.


06 Февруари 2021 11:35 | До цървули
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Гале Рупова, наркоманка такава, спри да се изказва по форумите


06 Февруари 2021 12:32 | Мвр
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Томов, Айде чао вече.. взимай Милев и марш от Благоевград


06 Февруари 2021 14:04 | Наблюдател
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

А как тази девойка изгони децата, които имаха там занимания, никой не казва! Мина и като видя, че там ще има най-малко разходи за ремонт, я взе! Така, че и тя не е света вода не напита!


06 Февруари 2021 18:34 | хаха
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

за мода незнам, но се изявява като инфлуенсърка и прави видеа на живо как шофира и дрънка тъпотии и се лигави, ужас :д


06 Февруари 2021 21:43 | Юрист
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не използва. помещението по предназначение. Ползва го за друго


06 Февруари 2021 21:49 | само питам...
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А клеца ли се?


06 Февруари 2021 22:09 | АНИ
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Този път Томов искаше да направи нещо добро. Защо никой не потърси това италианско училище и да кажат аджаба какво прави тази надя. Че не е училище не е. Всеки го знае. Там е сборище на всякакви типове а Надето си живурка и говори глупости за нейната дейност. Пълна проверка да се направи. Кой й даде къщата и защо изгониха децата от там. То се знае но е хубаво да се направи пълна проверка.
Моля поне един ученик от това"училище" да се намери и да разкаже какво учат там. Има ли програма, планове и т. н.


06 Февруари 2021 23:15 | Очевидец
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

В  мвр в момента работят едни кадри които не работят за благото на хората а точно обратното. Ще ви издам знания и факти които са не известни за повечето от вас, да не кажа за 98% от вас. В нашия гдбоп и дирекция вътрешна сигурност прокуратура и имат инструмент за идентифициране на човешките мисли, достатъчно е да имате просто телефон или лаптоп пред себе си. Хора които не са направили нищо биват подлагани на подслушване и на този инструмент за идентифициране на човешките мисли. В нашата държава не е така както казват, че съдия трябва да издаде разрешително за подслушване. Подслушват който си искат, неудобен човек на власта или на някой близък до власта. Познавам човек който е под пълен тормоз от тези същите, изтриват му хора от фейсбук приятелите, бива преследван от години без да е нарушиш закона. Харчат държавен ресурс към хора които не нарушават закона, а тези които нарушават закона са необезпокоявани. Говора, че тези виши полицаи са от най-високите етажи в МВР. Добре дошли в Българи


07 Февруари 2021 04:01 | Модерен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

тая е пълно куку
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар