9000 души в Благоевградско имат изтекли лични карти

07 септември 2012 11:27   2 коментара   8677 прочита


7570 документи са самоличност са издадени през месец август от Паспортните служби в област Благоевград. За Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин Георги Донев-началник служба „Български документи” за самоличност при ОД на МВР-Благоевград обясни, че през летните месеци е отчетен увеличен брой на издадените паспорти, тъй като много граждани, работещи в чужбина, са използвали лятната си почивка в България и са подменили документите си.

От полицията уточняват, че в момента пред паспортните служби в Пиринско няма опашки и струпване на чакащи. 9000 граждани от областта в момента са с изтекъл срок на валидност на личните карти, част от тях са изтекли още през 2010г. На неподменили в срок личните си карти, ще бъдат наложени глоби, които варират от 20 до 150 лева. 43 000 пък са гражданите, които притежават паспорти с изтекъл срок на валидност. Според българското законодателство, тези паспорти задължително трябва да се върнат обратно в полицията, тъй като официално документът е собственост на държавата.

източник: focus-radio.net


Още за: документи   срок   валидност   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
07 Септември 2012 13:08 | Georgi
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Е как няма да се бавят? Как хората да искат да си издадът карти при положение, че в службата за лични документи е тотален хаос? Отиваш там и започва реденето и лазенето по нервите. И след като си изживял всичко това - ти зимат парите сякаш са ти направили услуга.


07 Септември 2012 14:39 | d75arin
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ама тя от паспортно бюро са големи апаши съставят ти акт без да пиши цената на глобата и те карат да се потпишиш че нямаш възрайея след като отидихс да си получиш документите те карат първо да платиш глобата и след това си полусаваш документите. да ама по този начинмгат да ти поставят глоба колкото си искат защото вече си потписал предварително че нимаш възражения и забележете това се случва във ПОЛИЦИЯТА .това за мен си е вид КРАЖБА САМО ЧЕ УШ Е ЗАКОННА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар