9 пожарникари свалиха от 15 м бор 8-месечния котарак Пухи на медсестрата Мира Шунтова

14 април 2011 00:16   6 коментара   11176 прочита
Медицинската сестра Мира Шунтова с радост прегръща домашния си любимец, след като беше свален от 15-метров бор
Медицинската сестра Мира Шунтова с радост прегръща домашния си любимец, след като беше свален от 15-метров бор


Медицинската сестра Мира Шунтова с радост прегръща домашния си любимец, след като беше свален от 15-метров бор

Дупнишкият любимец избягал по време на болнично дежурство, на муцуната си има изображение на Богородица

9 пожарникари със стълби и друга помощна техника свалиха 8-месечния котарак Пухи от 15-метров бор. Пухи е домашният любимец на медицинската сестра в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница и синдикална лидерка Мира Шунтова. Тя била нощна смяна в отделението, когато синът й Юли се обадил, че огромният котарак е излязал от вкъщи и се покатерил на 15-метровия бор в съседния двор.

Историята станала около 22 часа и Мира Шунтова, като разбрала за случилото се с домашния си любимец, който толкова много обича и не може да си представи да го загуби, веднага се обадила в пожарната. Дежурната група на Емил Стойнев реагирала светкавично.

Попитах началниците и излязох от болницата за 15 минути, за да видя дали котаракът ми ще бъде спасен. Той е мъжки и когато излезе, не се сеща да се прибира, затова почти винаги го държим под ключ, обясни Шунтова и разказа още: Дойдоха 9 души пожарникари, които се опитаха със стълби да се изкачат на 15-метровия бор. През това време котаракът мяукаше жално и щях да припадна.

След като установиха, че не могат да сложат стълбите, тъй като съседният двор е обрасъл в шубраци, пожарникар се покатери, гушна котарака и го свали на земята. Очаквах Пухи да реагира и да го изподраска, но явно е усетил, че му се оказва помощ. Котаракът ни има някаква висша сила, тъй като на муцунката му отпред, ако се вгледа човек, има черно петно, което наподобява жена с мантия. Моя приятелка я оприличи на Света Богородица.

Пухи е син на 18-годишната ни котка Сузи, която ослепя, но не мога да я изхвърля на улицата или да я дам в приют. За тези 18 години роди веднъж и това е любимецът ни Пухи. В скоро време ще омеся баница и ще я занеса на деветимата пожарникари, които спасиха котарака ми, заключи с благодарност Мира Шунтова.

6 коментара
14 Април 2011 08:27 | Българина
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Дяано тоци ваш Пухи, не избяга пак по котките и се качи на по-голям бор, защото Пожарната си няма др. работа и момчетата там, трябва да се катерят по борове да Ви спасяват котараците. Ако това става постоянно с котките Ви, пожарната ли трябва да ги сваля. Ами ако са улични котки и те са под закрилата на ЗЗЖ? Гледате америкаската ТВ и хайде и Вие да морите пожарникарите да Ви свалят котараците, защото им се приискали котка. Лигавещини. Той и сам е щял да намери обратният път. това не е дете или психично болен човек, а котарак. Защо изобщо Ви се хващат на въдицата пожарникарите? По този повод и аз ги питам:Г-да пожарникари, ако 20 котарака се качат на борове и тях ли ще спасявате. така се расформирова екипа за спешни действия. Не давайте поводи и на други да ви използват за сваляне на котараци. Това са народни пари които харчите, а си рискувате здравето и живота/ако нещо стане там горе/. Пазете сили и техника за пожари и спасяване на хората.


14 Април 2011 10:34 | of
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

голяма новина, няма що! първо губили времето на пожарникарите, а струма си запълвали страниците, отврат, чета ви от носталгия, че искам да разбера какво става във благоев, но с тия ''статии'' окончателно ще ме откажете


14 Април 2011 10:43 | daaaaaaaa
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

На Шундова и свалили '' шундата " от дървото ма тва голяма новина бе !!! Какво търси "шундата" на Шундова на дървото та не си я държи там където и е мястото ?????


14 Април 2011 15:37 | Лили
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

На който не му харесва " СТРУМА " спокойно може да се разкара от тук... айде ... вонка...


14 Април 2011 20:06 | пациент
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

леле колко сте лошииии какво толкова просто прекрасния екип от пожарната се е отзовал и то много бързо и точно за което ги поздравявам и им се покланям .а вие злобнеете яко драги ми драскачи. недейте така дайте да бъдеме по-добри. МОЛЯ. А Мира Шунтова е един весел и прекрасен ЧОВЕК.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар