8 акта за спрени от движение автомобили в Благоевград

22 ноември 2019 12:34   7 коментара   18323 прочита


Комисия от общината състави 8 акта на собственици на излезли от употреба автомобили в Благоевград. Кампанията за премахване на спрени от движение коли в града продължава. Тази седмица, Комисия е направила обходи в града, за да проверява стикерите, залепени от преди 3 месеца на автомобилите, подлежащи на премахване.

В Комисията са включени представител на съответното Районно управление, на „Паркинги и гаражи“ и на фирмата, с която Общината има сключен договор за разкомплектоване и извозване на автомобилите. „Преброени са премахнатите доброволно автомобили, които са 1/3 от тези, на които е изтекъл срокът за премахване.

Проверени са над 50 автомобила тази седмица. Съставени са 8 броя акта“, уточниха за Struma.com от Комисията. През следващата седмица ще бъдат издирени собствениците на автомобилите, за да им бъдат връчени актовете на стойност между 200 и 500 лв. Ако в посочения срок, техните автомобили не бъдат премахнати доброволно, предстои репатриране и разкомплектоване.

Проблемът със старите и спрени от движение автомобили е сериозен. Според специалистите обаче, една от причините, които затрудняват тяхната работа е, че често се появяват близки до собствениците или самите собственици, които се ангажират с премахването на автомобила, след което обаче, ги оставят на място до следваща проверка и се удължава срокът за игра на „котка и мишка“.

Както Struma.com многократно е писала, най-много сигнали в редакцията ни има от кварталите „Освобождение“, жители на „Шар планина“, „Грамада“, „Еленово“ и централна градска част.

Продължаваме да следим темата и мерките, които Комисията и Общината ще предприеме.

Цвети Иванова

7 коментара
22 Ноември 2019 12:42 | гражданин
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

А кучетата кога ще се приберат? Вече не може спокойно да се въври по Центъра. Особено пред БИЛЛА. Крайно време е да се вземат МЕРКИ защото всеки ден те се увеличават.
КМЕТЕ ТИ СИ. Това също е голям проблем за Благоевградчани.


22 Ноември 2019 13:02 | цензура
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Когато кучетата нападнат кмета...


22 Ноември 2019 13:06 | opa
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Кмето още не знае къде се намира.... Подлъгаха го да се кандидатира, сега никой не иска да е в неговия екип, че народо скоро ще излезе пред общината


22 Ноември 2019 14:50 | до гражданин
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Приятелю проблема е в селксия манталитет на благоевградчани. Вземе си куче скед един месец айде на улицата "Ебал съм го" това е цялаата истина. Животните не са виновни.


22 Ноември 2019 20:08 | Митю Пищова
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Да се за въртят и в ж. к. Запад!


23 Ноември 2019 15:30 | хххх
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Мерцедеса и Алфата са на един и същи собственик. Тоя е голем селски хитрец и наглец и пак ще прецака общината. Проверете, че след време тези антики ще бъдат на местата си. Предупредителни съобщения не го притесняват, защото ги отлепва и се подиграва с контролните органи.


24 Ноември 2019 07:28 | Зад община Благоевград
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Елате на улица Родопи на 50м. От Вас.
Има коли/паметници/, който не са местени от 10г.
Много лесно ще ги познаете. Със спукани гуми и пораснали храстчета. Без застраховка и преглед заемат общинско място.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар